Syd söker jobb som finanshaj?

Syd såg att många finanshajar i Londons finanskvarter bedriver aktiv sökkampanj för att få ett jobb på svenska banker, mäklarinstitut och Hedge-fonder. De ni! Men Syd säger: Titta på meritlistan, de har redan satt hela finansen på pottkanten i USA och England och Spanien. Det räcker! Tvätta ur brylcreamen - nu är det inte Brylcream som används utan mer "Gilette Extra Superior Man Attractive Smell Hair Dust Special" eller något annat liknande. Resultatet är dock detsamma. Nej finanshajar rufsa till er lite sådär friluftsaktigt i håret och kavla upp ärmarna - ja de de där vita med monogram som sitter närmast händerna på skjortan. Manchettknapparna kan lösas in. Dessutom är Stureplan redan trångbodd.  Vi behöver inte fler. Ta ett riktigt jobb. Jo man får lön! Nu låter Syd lite negativ, lite cynisk, tycker ni inte?

Pratade med USA igår och det är irriterat därborta men ikväll går säkert räddningsprogrammet igenom efter några ordvändningar och starka påtryckningar. Börsen tar ett glädjeskutt men stabilt ännu, nej knappast. Hur var det nu då söker Syd egentligen jobb som finanshaj.?Nej, det skulle inte gå; Syd i bakåtkammat hår? Nej! Springa runt på Stureplan? Nej! Nej ni ser, det skulle aldrig funka, låt vara att Syd kan ekonomi och räkna plus och minus men det verkar ju inte  vara något man efterfrågar i dessa kretsar. Förresten om värdepapper blir värdelösa kallas de då fortfarande för värdepapper?

När Syd startade bloggen så lovade han sig själv att inte ösa galla, inte vara cynisk, inte angripa personer, nu har jag inte riktigt hållit det jag lovat men man blir lite irriterad på företeelser ibland. Och finanssektorn är som den är....kanske kanske, var som den var...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0