Tervetuloa Suomi-Syd Osa 1 o 2

Syd har varit på Finlandskryssning i helgen som gick. Inte ensam utan med de kära vännerna E och B, och fru Syd, B, M, S och B. Vi hade väldigt trevligt, god mat, trevligt sällskap. Kanon men nu övergår vi till en vanlig Syd-berättelse;
YXI: I found a record store with an exellent range of CD:s and Vinyl. I will keep in touch, thank you!
See www.levykauppax.fi 



Photo: Soumi-Syd

När man kliver ombord på Silja Serenade möts man genast av det finska kulturubudet, låt vara att det denna gång representerades av någon form av Indiskt tema. MAGDANSÖSEN såg dock absolut ut att komma från Karelen eller Tammerfors. Och det var mer mage än magrutor men så skall det säkert vara, jag skall fråga Ernest vid tillfälle, han kan allting om magdans, också.
Finland är känt för design och stil vilket man direkt ser när man vandrar runt på båten. Kända varumärken exponeras även om det inte direkt är Alvar Altos verk vi ser;


Förra gången jag åkte till Helsingsfors hade vi radio i hytten, trodde vi, men efter att ha hört "Meet me in Stockholm" med Dough Sahm sådär en fyrtio gånger sökte man desperat efter strömbrytaren. Nu fanns ingen radio eller intern musikunderhållning vilket tacksamt noterades.
Efter ankomsten till Helsinki tog vi en liten promenad intill Saluhallarna och lördagens torghandel. Imponerande var grönsaksförsäljning från båt:


Photo: Syd Mobile

Finland erbjuder många spännande upplevelser och allehanda roligheter, om man nu är på nivån att man uppskattar livets enkla skämt, typ detta: (och det vet jag att ni gör kära läsare)

Photo: Auto-Syd

När vi återvände till båten blev vi fotograferade, Syd log och gjorde sitt allra bästa för att fastna på plåten. Men som ni vet sedan tidigare. Om FRA spanar så spanar Syd tillbaka. Om man fotar Syd så fotar Syd tillbaka vilket inte fotografen tycktes ha något emot:


Photo: Syd James


Spännande var det. Och jag vill nu för alla eventuellt känsliga (det tror jag inte ni är) eller misstänksamma (det tror jag ni är) bestämt säga att den bild som nu följer togs på MÅSEN. Ja,ja jag kan hålla med om att den är lite otydlig därborta på masten. Bilden togs dock i vittnens närvaro. Förgrundsfigurerna var måhända inga skator utan mer nattfjärilar och de var definitivt inte på väg till Sverige för att delta i något konfirmationsläger eller hembygdsdagar på Skansen. Fördomsfull? Förutfattade meningar? Syd? Skulle Syd ha det? Absolut ni har helt rätt.


Naturfoto: OBSERVERA MÅSEN Nudå! Photo: Suomi-Syd Nature

Sedan blev det finsk tango. Hyvvää Päivi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0