Mannen på taket .......

------är nog en av de bästa svenska kriminalfilmerna, den kommer ni väl ihåg? Lika dramatisk kanske inte situationen var i helgen som gick men det skulle ha kunnat utveckla sig till ett riktigt drama.

Syd var nämligen ledig i fredagen 7 augusti för att byta tak på en förstukvist., jobbet blev inte riktigt klart utan skulle fullföljas lördag f m. Syd välsignade inledningsvis den molniga himlen, för dagen innan hade det säkert varit 52,4 grader mot södertaket.

Hur som helst skulle vindbrädorna spikas fast och då kan man ju inte ha stegen lutandes mot samma ställe. Syd tillkallade fru Syd och bad henne tar bort stegen så länge. Så gjordes och Syd fortsatte sitt arbete. Efter en stund började de sedan tidigare välsignade molnen inta en allt mörkare färg och; var det inte en regndroppe måntro? Jo inte bara en utan fler!

Tilltagande regn och i samma ögonblick hör Syd steg i den närmaste fjärran och är det inte fru Syd som springer till bilen och åker iväg?

Men he---te också hur skall jag nu komma ner?! undrar Syd och börjar anropa döttrarna Syd med stegrad volym och, måste erkännas, stegrad irritation. Elverktyg på marken nedanför, ett tilltagande kraftigt regn och ingen som hör de alltmer högljudda ropen från mannen på taket!!


Kom någon till undsättning? Nej! Tål elverktyg regn? Nej! Kan Syd sitta kvar på taket? Nej!


Ett drastiskt beslut - det må bära eller brista, meddelst stupränna och vägg lyckas Syd ta sig ner, rädda verktygen och till och med lugna ner sig så pass att fru Syd fick ett litet snett leende vid hemkomsten istället för ett snett morrande som låg i luften. Och vad då, 22 mm regn i en borrmaskin är väl ingen katastrof!


Kommentarer
Postat av: Mats

Tror att kvinnor kan hålla mer bollar i luften än vi män. Men hur håller dom kvalitén (där)uppe...he he..Undrar hur våra hus skulle se ut om det var bara kvinns som byggde, tak lite fönster för att matcha gardinerna, kanske en passande färg på husväggen..

2009-09-04 @ 12:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0