Nya skälvningar i världsekonomin eller?

Av börskurserna att döma skulle man kunna tro att allt är lugnt och tillbaka till det "normala" på världens finansiella arena. Men allt är nog inte riktigt friskt och harmoniskt ännu.

Att Koeningsegg skulle darra till och hoppa av Saab i sista stund var knappast någon överraskning. Syd träffade i somras ett antal representanter för Europeisk fordonsindustri; ingen trodde på denna Saab-lösning.

Så darrade Dubai till; Man har svårt att betala för sig. Det är inte längre samma "hype" på att köpa en bungaloo på en konstgjord ö i Dubai, det var en liten sandbubbla som brast. Skall bli spännande att se hur USA och de asiatiska börserna reagerar på måndag efter helgstängning.

USA firar thanksgiving och det skall vara starten på årets shopping-hysteria, vilket i sin tur skall rädda världsekonomin.  Jag undrar jag, USA byggdes en gång på driftiga innovatörer och blue collar. Obama tror på produktionens återkomst i USA och det är nog tvunget att det blir så.

En hel del klassisk svensk industri darrar också f n. Det kommer nog att låta sig höras talas om inom kort.

Det finns en hel del bubblor som skall brista innan vi hittar tillbaka till en stabil nivå, vilken nivå det är återstår att se.

"Det gör ont när bubblor brista" eller hur det var Karin Boye skrev.

Nu är du så där pessimistisk igen Syd, säger ni nog.
Njaee, säger Syd mycket bestämt.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0