Buss på villovägar

är kanske inte rätt beskrivet men nog blev det många oväntade bussmil för många turister den senaste veckan. Min vän Leif-san har varit på Kanarieöarna och haft det riktigt bra men hemresan gick efter en kort flygtur mellan Lanzarote och Barcelona med buss. Nu är väl inte 43 timmar i en tätpackad buss det man längtar efter, speciellt inte om man inte har någon bussmusik att lyssna på. Bussmusik skall inte jämställas med hissmusik men kära bussresenärer har känt sig lite osidosatta och vill ha en egen liten busslåtlista att njuta av när de skumpar fram på någon "Dirt Road" i Europa.

Det skall vi väl försöka avhjälpa för bussturernas olika faser. Inledningsvis bör man ju ju veta var bussen utgår ifrån, vart den ska och var den stannar. Sedan är det själva resan innan man är framme.

En del funderade på att ta en hyrbil men bestämde sig efter att ha lyssnat på Web Wilder och låten "Stay out of automobiles" att söka upp närmaste "Bus stop"med the Hollies och där fick man stå en stund och "Waiting for the bus" med ZZ Top innan bussen äntligen dök upp i fjärran och det kändes som om det verkligen var en "Magic Bus" med The Who som kom därborta. Men innan man tordes kliva på frågade man oroligt, precis som Bruce Springsteen; "Does this bus stop at 82nd street?"

Långt är det från Barcelona till Stockholm och "So far away" med Carole King känner man sig innan man anträder "The long and winding road" med The Beatles i gränstrakterna mellan Spanien och Frankrike. Det rullar trots allt på och man är ändå ganska nöjd och frågar sig precis som Blackberry Smokie "Who invented the wheel" medan man avverkar mil efter mil och är snart är man uppe i "500 miles" med Roseanne Cash. Och innan man vet ordet av når man Tyskland och Autobahn och det går det undan och man funderar på,  som AC/DC, om det här är "Highway to Hell".
Skumpigt blir det och träsmak får man och när man slutligen kommer fram till Stockholm då vänder man sig om i bussen och ropar precis som Elton John brukade göra "Goodbye Yellow Brick Road" och så har man på köpet fått en egen låtlista för buss, en låtlista som kan laddas ner från speciella filer på nätet s k bussfiler.




Kommentarer
Postat av: Leifsan

Man tackar!

2010-04-26 @ 14:10:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0