Syd James ser tillbaka på 2010, "skitår" eller hur var det?

2010 har varit ett mycket minnesvärt år! Mitt största bestående minne under året var att, ja nu lär vi fundera lite.....

Var det 2009 som var det där "skitåret" som finansminister Borg pratade om eller var det i år måntro? För Mona (S) blev det dock ett riktigt "skitår" med svagt valresultat och avgång. Och Nordkorea har bokstavligen haft ett riktigt skitår, tydligen är det slut på konstgödsel i butikerna så nu säljer man mänskligt gödsel istället. Det går säkert lika bra det, men nog känns det väl lite tveksamt att lägga det på morotslandet. Men miljövänligt kretsloppstänkande är det; "skit in - skit ut". Och jag ger man tusan på att det inte är kärnladdningar i deras missiler utan baj...... nu skall vi inte gå in och spekulera för mycket men...hellre tar vi lite skit än en kärnladdning.

Nej, det var nog trots allt 2009 som var Borgs skitår. I år verkar det ju snarast bli ett riktigt skidår med vinter hela året, nästan, låt vara att det var varmt 27 dagar i somras men nog känns vintern lång när vi närmar oss den 31/12 och haft bra med snö sedan slutet på oktober och bara en dag med plus, den 14 november, för övrigt med +1. det minns vi mycket väl för då var Syd ute och sprang och mötte den där mycket unge gentlemannen eller ladyn (oklart, men personen var iklädd blått vilket brukar vara gentleman när man är runt 1 år) som trodde att det var "mojmoj" som kom springande nerför backen. Mammans (där är jag säker) kommentar "Nej, lilla gubben/gumman det där är inte mormor utan en farbror som är ute och springer". Är det det största bestående minnet måntro?

Nej det är det nog ändå inte, Vinter-OS kanske? Få se nu det gick väl i år? Marit Björgens armmuskler gav ett starkt intryck på Syd men knappast det största bestående minnet. Hon var ju med hos "Skavlan" och nog var hon bra vältränad så kanske.....nej Bomben i Stockholm är nog större.

Det känns redan länge sedan, (nu tänker jag på Bomben inte Björgen) men det är nog för att det händer så mycket hela tiden; Sotarn kommer, räkningar skall betalas, jobbas skall det, tränas, klippas och skottas. Herregud det blir en riktig "mutterlera" av allting för att citera en gammal bekant som beskrev sitt "kaotiska" liv med just det ordet ; att det blivit en riktig mutterlera av alltihop. Ordets ursprung har jag ej lyckats spåra till något annat än till denne person; har aldrig hört det vare sig förr eller senare men någon läsare kanske vet mer om detta eminenta ord.

Ja just ja nu kom jag ju på vad som är det största minnet för året!; nej förresten det var nog inte i år det men minnesvärt var det. Så OK; Björgen ligger med, Bomben, några skivor, tre meter snö på Bornholm, Bonde söker fru Robinson hos fångarna på fortet, ja tänk så mycket man ändå minns från 2010.

Och så önskar Syd er ett mycket gott 2011 och hoppas att ert liv inte blir en enda stor "Mutterlera"!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0