Att stå i skuld till en kinesisk bookmaker

är inget som Syd vill göra. Ni kommer väl ihåg den gamla filmrullen som hette något i stil med "Mordet på en kinesisk bookmaker". Framgick tydligt att de skulderna inte var speciellt hälsosamma...
Nu känns det dock som om vår vän "Barre" sitter i den sitsen. Barack Obamas USA står upp till halskragen i ett gigantisk låneträsk, underskottet i statsfinanserna närmast skenar och hamnar på svindlande nivåer. Hundratals miljarder dollar och "bookmakern" är Kina. USA har försatt sig i en situation där man är helt beroende av kinesiska lån och när bookmakern rycker i trådar som normalt skulle fått USA att kraftfullt agera så funderar man; Vad törs vi göra?
Det är väl helt OK att censurera Google, vapensystemen i Taiwan kan kanske vänta, nej den där Dalai Lama skall jag nog inte träffa trots att det är en hyvens kille.
"Den som är satt i skuld är inte fri" som gamle Göran sa. Är skulden satt hos en kinesisk bookmaker då är minsann inte friheten större.
Kan man lösa detta måntro? Ja men hur?
Kanske skall vi lyssna på David C Korten som bland annat säger "Skrota Wall Street, dess värden visar en fantomvälfärd, det är en illusion".
Närmare människan, ägare nära företagen, ansvarstagande är något Korten förespråkar. När Korten lägger korten på bordet så är det inte vem som helst som talar; f d professor vid Harvard Business School borde även få den mest hårdhudade Wall Street mäklare att lyssna för ett ögonblick.

Närproducerat är en stark trend! Dalamjölk, Smålandsmjölk, Fläsk från granngården (Nu menar jag inte Granngården utan just granngården), allt fler söker detta.
Bra säger Syd MEN vi får inte gå för långt, undantag måste få ske, på vissa områden kommer jag ALDRIG att köpa närproducerat, sedan får det vara hur nära som helst.

Varför denna negativa inställning till närproducerade vissa varor? Jo tänk er följande mardrömsscenario;

1. Jag får ersätta Tom Petty and the Heartbreakers med Larz-Kristerz från Älvdalen(närproducerat)
2. Bob Dylan ersätts med närproducerade Thomas Ledin
3. Dragspelande Zydeco Queen från New Orleans ersätts av Skarv- Einar med Dino Dines (riktigt nära närproducerat)
4. Lotta Engberg skulle vara det närproducerade alternativet till Patti Smith

Och det värsta av alla tänkbara, otänkbarheter; Christer Sjögren skulle vara enda alternativet till Neil Young, Jackie Leven och andra långt bortifrån kommande producerade grabbar.

Det finns gränser även för Syds världsomvändning.

Jag kan till och med tänka mig att dumpa min gamla singel "En Sjömansjul på Hawaii" i soptunnan, den får inte återvinnas.

Och polisen i Dalarnas insats på mordområdet (Pernilla och Engla) har ni väl hört om idag!? Följande kan sägas till Dalapolisens försvar;





(Hallå Syd; skall du inte säga någonting?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0