Försvarsmaktens värdegrund; grundstött efter att

en grupp yrkessoldater har varit på galej i Tyskland. Syd har för sig att Försvarsmakten satsat åtskilliga tiotals miljoner kronor på något värdegrundsprojekt som pågått i flera år men till synes utan större avtryck i själva "mottagningsgruppen".

Det pratas så mycket om det nya modeordet "värdegrund"; bankerna skall diskutera och utveckla sin värdegrund när det går åt hel...e med allt utom de egna bonussystemen, f  d polisschefen åker omkring och pratar utsatta kvinnor och jämställdhet som värdegrund men avslöjas med fingrarna i "syltburken" och så slår K3 militärerna till med lite grabbigt bordellbesök.

Sedan förfasas det och är så förvånat överallt! Inte speciellt förvånande är det och det gör en lite förvånad.
Nej, lite vanligt sunt förnuft, lite tankar som sträcker sig en aning längre än "näsan" och lite mindre hö hö hö. Det räcker långt som värdegrund.

Tydliga och raka besked. Militären brukar ju peka med hela handen och vara tydliga. Tydliga var det här K3 gänget också men nu var det tyvärr inte handen de försökte peka med... kan det ha gått till så här måntro?
- Mädchen, mädchen! Wünchen Sie mein Werdegrund sehen?
- Ja sehr gern!
- Abrakadabra, hier ist mein Werdegrund!
- Mein Gut! ist DAS die Werdegrund, in Deutschland wir sagen kleine.......! Ist die Werdegrund Kaputt?
- Nicht so aber......Abrakadabra, abrakadraba, ABRAKADABRA!!!! Merde Werdegrund!
- Kaputt! Gute nacht Schwedishe freunden!

Hade det varit så hade sagan varit slut men så gick det nog inte till.

 Syd undrar vilken värdegrund som fruar och flickvänner till bordellherrarna har? "JAG var inte med utan det var de andra", man kan fundera om inte en och annan värdegrund tappar sitt värde efter denna grundstötning.

Summan av lasterna; vin, kvinnor och sång,  sägs ju vara konstant. Minskar det ena så ökar det andra och vice versa, många CD blir det som bekant...

T ex nya 4-CD:n med "Tom Petty and the Heartbreakers" som också med lite ordvits och lite fantasi kan sammanfatta Tysklandsgängets "trestegsraket". T i bollen, lite P blev det och så blev det ett antal Heartbreakers som kom hem till Karlsborg.... tänk så musiken får till det ibland.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0