En olycka kommer sällan ensam

Det har varit jordbävningar i Haiti, Chile, Turkiet och Chile igen, Tsunamivarningar både här och där. Ja , inte så mycket här om jag skall vara lite nogräknad. Nej här har taken rasat in. Idrottshallar, shoppingscenter, ladugårdar och annat felbyggt. För nog är det väl underdimensionering och inte snön som orsakar takrasen. Det har varit en snörik vinter, absolut, men inte extremt ändå.

Hur som helst, en olycka kommer sällan ensam. I Syds närhet har inte taket på ett närliggande hus rasat in, nej när det blev lite mildare så rasade taket av. Sant, en morgon så låg hela taket på marken och huset stod där utan mössa så att säga. Inredningen blottat för alla och en var, oron över om någon skall ligga begravd under det nedfallna taket med alla de snömassor som följt med infann sig.

Räddningstjänsten var ej att tänka på;  här krävs snabba insatser. Okulär besiktning av katastrofområdet, inga tecken på skadade under taket, taket som dessutom var helt intakt efter fallet! Inga saknade så vitt man kan se i snön..
Nu finns inga lavinhundar att kalla in i Syds hemtrakter, men däremot passerar en hel del latrinhundar som brukar kunna nosa upp både det ena och det andra. Men inte ett skit hittade dom heller. Så nu har vi blåst faran över och som den inkallade "krisornitologgruppen" sa: "Inte en enda föggel* verkar ha förolyckats även om alla solrosfrön nu är borta, men faller en föggelstugga* så står tusen i kö för att härbergera både gråsparv och spillkråka", de är så där okänsliga i krisgruppen, rakt på sak bara.

* Föggel och Föggelstugga är dialektalt för fågel och fågelstuga och har sitt ursprung i ordet "Föggelhunn" som betyder just det; Fågelhund....



Bild från katastrofområdet: Till höger står "Föggelstugga" och på backen ligger taket. Men så vitt vi kunnat se har ingen blivit allvarligt skadad. Det gröna som skymtar är "krisornitologsgruppens" Okej-markering; "Ingen föggel skadad" när man scannat av ett katastrofområde.
Photo: Syd James Mobile Bird Watching Team

Kommentarer
Postat av: Börje Nordh

Ja du min vän det har verkligen varit en riktig vargavinter - på många sätt. Här på ön har vi inte haft så mycket snö sedan vintern 1986-87. Men det ser ut som att våren så sakteliga kryper upp bakom hörnet.

2010-03-14 @ 14:18:26
URL: http://bornor.centerpartiet.net
Postat av: Thomas Nordahl

Läser ifatt om dina öden och äventyr. På tal om olyckor - bröt benet i Ö-rike förra veckan och är nu dömd till husarrest (ingen belastning på högerbenet) i ytterligare elva veckor..... Snygg inledning på nya livet!

2010-03-15 @ 17:20:47
Postat av: Syd

Aj, aj aj, nästan tre månader, det blir lagom till midsommar det. Du får väl ägna tiden åt läsning som jag vet att du gillar. Sköt om dig! /SJ

2010-03-15 @ 21:29:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0