Det är klart att vi skall hjälpa "Grekerna"

Hjälptes åt, det gjorde de redan på de gamla grekernas tid, så varför skall vi moderna, rationellt tänkande människor inte göra det idag.

Här finns inte plats för någon svensk "missundsamhet"; nej vem har inte varit på Rhodos och ätit hårdtuggad bläckfisk till musik av Mikis Theodorakis, fått solsting och bränt fötterna på en soldränkt strand. Skall man hämnas för detta och sätta ett sådant land på pottkanten? Nej är Syd´s storsinta svar.

Herregud om ni vill gå i pension vid fyllda 48, få bonus för man kommer i tid till jobbet och arbeta utan uppgifter i någon kommitte för en sjö som torkade ut redan på 30-talet, skulle ni då tycka att andra skall komma och lägga näsan i blöt? (nu tänkte jag inte på den torrlagda sjön utan mer på att lägga näsan i blöt i Egeiska havet). Det här är förmåner som man verkligen jobbat för att få och då skall väl inte andra ta bort dem bara för att man har några hundra miljarder i skuld.

Vi är lite orättvisa. Om man nu bygger en fyrfilig motorväg i Grekland som slutar på en återvändsgata, eller bygger en bro över en icke existerande flod så har det skapat jobb i alla fall. Och någonstans skall ju ändå en motorväg sluta. Och tror inte på det här med mutade fotbollsdomare och dopade friidrottare!

Nej nu säger premiärministern i Grekland; Rhodos! För nu vet vi varken ut eller in. Vi kan inte handla på Kreta längre och snart flyger våra sista Euro sin Kos. Det är väl själva Attila också! Ha tålamod!
Att få ordning på Greklands ekonomi blir ett riktigt Maratonlopp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0