allå, allå, emliga armén

Inte för att Syd någonsin varit någon stor militär eller ens gjort några större insatser efter den ALMÄNNA värnplikten (så var det förr nämligen - fram till typ 2009 någonting)men ändå blir man lite förvånad när Frnakrike och England skriver på ett avtal om militärt samarbete. Man skall dela hangarfartyg, ha en gemensam styrka som skall ledas av en fransk respektive brittisk general vartannat år.

Om man funderar på detta så ser man framför sig en situation som får "emliga armén" att framstå som ett under av organisation......

Tänk er själva en fransk general med tvinnad mustasch där vitlöken sitter kvar efter en lång lunch framför ett hop med rätt bleka, rödhåriga britter med "F-ck you MU" intatuerat i pannan ätandes fish and chips....... Vaddå fördomsfull? Vem? Jag?

Nej för att nu bli allvarlig en stund så måste många ärrade brittiska krigsveteraner undra över vad man kan hitta för glädje av detta. Frankrikes senaste krigsframgång kom väl i början av 1800-talet innan Napoleons kringslycka vände.
Jag funderar, nej jag kan inte minnas att jag läst om andra "framgångar" för Franska armén än sprängningen av Rainbow Warrior, Greenpeace´båt som sänktes. En och annan "lyckad" atomsprängning på någon atoll i Stilla Havet har man ju också fixat.

Nu är det väl under budgetpiskan som man tvingas till detta men nog känns det som om andra områden hade varit mer verkningsfulla att samarbete omkring.

Det känns lika spännande som om kommissarie Clouseau skulle ersätta Barnaby i Morden i Midsummer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0