"Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom"

Något tvivel om att musik och skivor är en livspassion, tillsammans med engelsk fotboll, kan knappast finnas bland Syds läsare.
Nästa "passion" är böcker, det finns inte mycket som Syd gillar att shoppa men i en trevlig bokhandel och en skivaffärs dunkla innandömen kan Syd botanisera, nja inte i timtal men en stund i alla fall.

Tyvärr räcker inte tiden till bokläsning i den omfattning som önskas men 3-5 böcker finns alltid på sängbordet och nu har jag precis startat med en av mina favoriters nya bok; Peter Hoeg`s "Elefantskötarens barn".

Det blir bra det här, det känner jag redan efter ett fåtal sidor där utryck som det i rubriken noteras. Eller ett stycke som det här:

"Vi står framför en liten park med bord och bänkar i solen där det sitter många slags människor. Det är mammor med barn, det är ungdomar i vår ålder som spelar basket, det är pensionärer, det är andra i vår ålder som har rakade hjässor och säkerhetsnålar instuckna genom överläppen och som sitter och funderar över sin framtid; kanske borde man söka in till Polishögskolan. Det finns också en del solbrända och tatuerade män och kvinnor som kommit så långt i karriärplanerna då man måste bestämma sig för om nästa joint skall rullas med detsamma eller ska man vänta en kvart".

Det är en helt annan karriärplanering än den man kan läsa om i Bengt Ericson´s bok "Den nya överklassen - en bok om Sveriges ekonomiska elit". Ericson är f d journalist på Veckans affärer. Syd´s tidigare kommentarer om ohemula bonusar och kompissystem skulle nog platsa i någon fotnot i denna bok...

Annars skulle jag gärna vilja läsa Peter Steinbrücks bok; "Unterm Strich" och hans bedömning av Europas framtida utmaningar och ekonomi. "Om Europa misslyckas med att hantera de globala och internationella utmaningarna kommer dagens dåliga tider i efterhand att framstå som jämförelsevis lyckosamma". En del andra uttalanden av Herr Steinbrücker, Tysklands förra finansminister, har haft dålig klang men en viss oro över att Europa och USA inte möter nuvarande utmaningar annat är kortsiktigt finns.

MEN som sagt, det finns viktigare saker än liv och död här i världen; Fotboll till exempel och nu måste jag ägna kraft åt att hitta på Viasat på TV;n eftersom Liverpool-Chelsea möts idag. Jag tror på Liverpool och två utvisningar idag. Drogba och Carragher och 2-1. Det blir bra odds det!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0