What goes up must come down

Från nätupplagan Dagens Industri: De amerikanska börserna inledde onsdagens handel i klara röda siffror, drivet av europeisk fortsatt skuldoro. Marknadsrykten om att Frankrike skulle riskera en sänkning av sitt kreditbetyg drog ned börshumöret i New York rejält i inledningshandeln.

Hej var det går åt alla håll! Mest upp och ner förstås men svänger gör det också! "Kära småsparare: Ligg lågt. Ha dina pengar på bankkontot, avvakta", säger Syd i ett finansiellt råd  i syfte att lugna småspararen.

Med tanke på de enorma, strukturella obalanserna i världsekonomin så kommer det nog att svänga rejält ett bra tag till.
Syd säger i ett annat uttalande att "den amerikanska dollarn måste nog ner till 5-5.50 kronorsnivån för då stryps importen till USA och inhemsk US produktion blir möjlig igen. Men då drabbas Kina och då blir inte det bra heller". Detta uttalande gjordes för att lugna den s k marknaden. Det är dock mycket tveksam om den s k marknaden blir lugnad av detta uttalande. Själv blir Syd snarast lite mer oroad.

Och i London med flera brittiska städer vandalierats det så det stor "härliga till". Även om många har det tufft och allmänt eländigt i London (det är till och med så att vissa saknar både Iphone och mat för dagen) så har man svårt att se logiken att bränna ner småbutiker och privata bostäder där personer som har det lika tufft kämpar för uppehället. Men logik har sällan varit vandaliseringens broder.

Croydon har varit mycket på den s k tapeten i dagarna och har drabbats hårt av bränder och annan vandalism. I Croydon var fru Syd och Syd på en rockkonsert på det glada 70-talet (då det var mycket fattigare än idag i Croydon) och såg på en duktig kille på gitarr som dog en vecka senare på ett flygplan till Paris. 




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0