Tunisien för Leksands ledarduo?

Tunisien har ju varit i medialt fokus den senaste tiden efter att man kastat ut sin envåldshärskare. Han har varit sig själv "nock" i många år och nu vill man ha ett annat, delat ledarskap. Turbulent är det.

I Leksand är det precis tvärtom; där har man ett delat ledarskap och dom är på Tunn is igen efter att det börjat hacka rejält i maskineriet. Nu funderar man på ett annat ledarskap där EN skall bestämma. Turbulent är det.

Man skulle kanske byta?

Jag skall inte klaga för mycket men jag tror ett ledarskifte är nära förestående i Leksand, igen.  Så har det varit de senaste åren. Man kan också fundera på om det kanske är så att spelarna helt enkelt inte är bättre? Det är klart att "det var bättre förr"; och "ju förr dess bättre" som någon sa.
Tänk er själva; först skickar vi iväg en herrans massa spelare till NHL, några till KHL, någon någon annanstans, sedan skall alla Elitserielag fylla upp trupperna och sedan skall Div 1 lagen fylla upp med restena..... Sedan skall de ha 30-70000 i månadslön utan att ha egentliga prestationskrav på sig.
Nej betala en lägre fast ersättning och ge bonus utifrån lagets prestation! Inte som bankerna utan på ett vettigt sätt. Skulle man följa bankerna då skulle man dels få bonus över att man tänkte rätt, och dels för att man skulle nog göra mål nästa säsong. Nej Bonus direkt kopplad till poäng skulle det vara.

På tal om kopplad så var det precis det som SJ inte var igår när jag gjorde en comeback på tåget. Vi susade iväg bara en kvart sena från Stockholms central. Åkte säkert i 250 meter så att vi precis kom av perrongen och sedan tog det 1,5 timme innan vi körde resterande 11 km 750 meter till Västerås. Det blev inte direkt social oro i tåget, jag tror helt enkelt att man förväntar sig ungefär detta. Men muntert var det inte!

SJ får nog passa sig nu! Man skall inte ta passagerarna för givet. Rätt var det är så är de borta och har tagit bussen istället!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0