Allt "Går som tåget" utom möjligen tågen då

Läste i morgontidningen att Volkswagenkoncernen "går som tåget" och därefter pratade man på morgonekot om att det är stor oro i den finansiella världen men "att svensk industri går som tåget". DÅ kan man verkligen bli orolig med tanke på hur tågen (inte) går. Är det inte snö på vintern så är det åskväder och regn på sommaren som hindrar tågens framfart. Skulle det dessutom slå till och bli varmt så blir det säkert "solkurvor" på rälsen.

Nej det här om att "gå som tåget" det är inte mycket att förlita sig på nuförtiden.

Jag och fru Syd är nere i Sydöstra delen av Sverige och vad det betyder i år kan ni säkert räkna ut. Normalt brukar lågtrycken komma från väster ("fi" brukade komma från öster, dvs för er som inte gjort den s k lumpen så betydde det att "fienden kom från öster) och då brukar det vara soligt här vi östra kusten. Men så icke i år, nu kommer lågtrycken från öster- hela tiden- och det betyder fler regndagar än soldito. Men jag anar en stunds uppehåll just nu så då kan vi kasta oss ut och rensa ogräs i landen. För det är nästa konsekvens nämligen; det är rätt varmt, det är rätt "fuktigt" som sagt och det är växtzon 1-2...... m a o det växer som tusan - allting, till och med ogräset.

Hör precis TV 4 nyheterna: "Ikväll är det uppehållsväder i stort sett i hela landet undantaget den sydöstligaste delen av Sverige"........ hinner man klippa gräset måntro?

Men det finns ju en del annat pyssel så här i regnet - Sudoku t ex. Ja, jag tävlar förstås med mig själv hur snabbt jag kan lösa "lätt" - tidtagarur finns på I-phonen...... (titta gärna på efterföljande video också "Smile"


PS c a 8 minuter för "lätt"

What to say? Norge och " 27 Club"

Helgens händelser med den norska katastrofen i centrum överskuggar allt. Och det skulle kanske räcka att skriva det. Det som noteras i marginalen när det händer i Irak, Pakistan eller någon annanstans "långt-bort-i stan" blir plötsligt mycket påtagligt och berörande. Tragik.

Detsamma måste man säga om Amy Winehouse. Nu följer jag inte soulmusiken men läser man engelska musiktidningar så har man kunnat följa Amy´s missbrukseskapader. Hon hade själv talat om ett kommande medlemskap i "27 Club". Nu är hon där.

Från Wikipedia:

De musiker som traditionellt förknippas med 27 Club är:

  • Jim Morrison, rocksångare i The Doors, (1943–1971). Hans dödsorsak är fortfarande inte helt klarlagd. Han hittades död i ett badkar i Paris, omgiven av sitt eget blod och spyor. En del tror han dog av en överdos heroin, år av drickande och en del tror han blev mördad.
  • Kurt Cobain, gitarrist och sångare i Nirvana, (1967–1994). Sköt sig själv i huvudet med ett hagelgevär. Han hade också en stor mängd heroin i blodet när läkarna undersökte hans lik.
  • Robert Johnson, bluesmusiker, (1911–1938). Dödsorsaken är inte fastställd.

Totalt finns nu 35 musiker listade som avlidit vid 27 års ålder. Nr 35 är just Amy Winehouse.

Vi låter Doors stå för den musikaliska delen av "27 Club.

RIP
Grekerna kan vi inte tro på däremot Italienarna.......

Italiens Senat och Parlament (som vi tror) kommer att klubba igenom ett besparingspaket på motsvarande 440 miljarder kronor tror jag det var. EU toppfunktionärer och toppkommentatorer tror att; nu skall Italien fixa sin del medans de opålitliga grekerna nog får gå i konkurs.

Herregud, känns Italien mer stabilt än Grekland? Vem styr hela södra Italien? Hur stor del utgör den svarta marknaden? Ni som sett "Bläckfisken" kommer inte att satsa en spänn på Italiens besparingsplan! Nej frågan är om inte hela Eurodelen håller på att rasa ihop. Det blir i så fall ett riktigt elände - en riktig "mutterlera" skulle man kunna säga. Men, men vi får väl leva med; "finansministrarna i hårda förhandlingar" under sena nätter och sedan blir man överens om allting, dvs att man skjuter på problemet ett tag till.

Den gamle feministen G.Persson sa ju "att den som är stadd i skuld är icke fri" och det stämmer det!  De fattiga sekiner man har i bankvalvet kan man nog ta ut och köpa CD-skivor för, det känns säkrare.

Nu skall vi inte bryta ihop över skulder, finns det skulder så är man ju skyldig någon pengar och då är det ju en potentiell tillgång! Men frågan är om inte många balansräkningar på många områden är uppblåsta av tomma fastigheter, osålda bilar, osålda kläder, osålda mobiltelefoner, sålda SAAB:ar!!, osålda böngroddar. Det känns minsann lika skakigt som det svenska försvaret mot Japan i senaste VM-matchen.

Och regnar gör det också, idag - fast vi skall ha semester - vi i Sverige! Det är väl själva f-n också!


Japanskor, japanskor överallt japanskor

Sverige föll i semifinalen. Ganska klart också måste man säga. De har gjort det bra även om jag tycker man haft lite tur på vägen; segern mot USA i gruppspelet var tursam, man slapp därmed Brasilien i kvarten, jag tror man åkt där annars och så då Japan.
Att som TV 4 kommentatorn utse svenskorna till "världsmästare i felpass" är hårt. Trots allt har de tagit sig till semi.

Vi har ju mött japaner förut! Då var vi favoriter det var vi inte igår, jag har gärna fel men jag tror "Franskorna" tar bronset."Sexfest på Skansen" - nu har man missat något igen..

Igår var det "Allsång på Skansen", ett program som jag missar med glädje varje vecka men nu på morgonen fick jag på morgon-TV höra att en Eric Amarillo ställt till med sexfest på Skansen. Det låter ju rätt spännande och man kan nu fundera över vad denna fest bestod i. Och det gör jag; dvs funderar över vad festen bestod i.

Svaret är att i en textrad i sången "Om sanningen skall fram" eller något liknande så sjunger nämnda Amarillo att "Om sanningen kommer fram får jag ligga med dig då?" typ - det var "Sexfest på Skansen det".

Eric Amarillo har jag heller aldrig hört talas om, låten har jag inte hört och nu får man ju blunda med öronen, sådana här "otäcka"sångtexter klarar man inte - och tänk på alla barnfamiljer på Skansen: Skandal! Nu kräver vi att Reinfeldt och Juholt tillsammans träder in! En sanningskommission! Usch fy och allt annat. Så här skulle aldrig Lotta på Liseberg aldrig sjunga - och om hon ändå sjöng skulle svaret sångtexten i alla fall vara; NEJ!

Nu skall vi ha fest - usch här är det tuffa textrader i låten. Nästan en liten sektfest? Värt att titta på! Tryck även fram "Nästa"!
All inclusive på ett hygge!

Nu har semestern börjat och vad passar bättre än att kasta sig ut i skogen och röja? Ja nu röjer jag inte som de gör på nattklubbarna i Båstad utan mer bokstavligt så att säga. Busk, sly och ett och annat träd far all världens väg, nu överdriver jag lite för de rasar oftast mot marken.

Ni som känner Syd vet att det bara finns ett arbetsläge; är det då, som idag, 26 grader varmt, solsken och söderslutttning så blir man lite lätt fuktig i pannan och trots "Axe for Men" så känns det även lite svettigt kring benen, tillika om armar och hals.

Jag är nu hemkommen från skogen efter sex sju timmars röjande! Ge dig nu! har fru Syd sagt när vi haft lite rapportkontakt under dagen. Nej! Jag måste göra klart säger Syd och fortsätter i anletets svett, bokstavligen talat. Bäcken som rinner bredvid känns närmast torr jämfört med min rygg, mina ben, armar, panna, nacke och fötter. I tjocka skyddsstövlar, tjocka sågbyxor däröver, hjälm och handskar, T-shirt och tröja, ja ni ser själva, inte direkt kläder för en varm sommardag.

Nu sitter jag här och skriver, och fru Syd konstaterar; - Nu ser du trött ut! Få se på ögonen, så där har du aldrig sett ut förut, är du helt slut?

Nej, inte helt, men bra nära............

Fru Syds farmor bodde tidigare här i huset där vi är och jag kastade just en blick i bokhyllan och ser "Nordisk Familjebok", och nog känns det som ett tag sedan man läste band 15: "från NYGOTIK till POSEIDON" eller band 14 som omfattar allt mellan "Jylland - Kragduva", eller band 19; "Tattare - Wallman".

Så är det, så här på semesterns första dag.

object width="425" height="349">

I dessa semestertider....

som nu faktiskt på allvar närmar sig även för Syd kan man alltid njuta av spännande nyheter att läsa, spännande musik att lyssna till, goda fikastunder att smaka på, jobb man kan jobba med, träningar man kan träna, ja det finns så mycket att göra så man blir riktigt stressad. Och sedan blir man oroad över sådana här nyheter; ( ur Dagens Nyheter).

Cykeltävling inställd efter sabotage

Publicerad i dag 16:21

En ungdomstävling i cykel i närheten av Tidaholm fick på fredagen ställas in sedan man upptäckt att någon hällt olja på vägen, rapporterar TV 4 Nyheterna Skaraborg och P4 Skaraborg.

Jag kan tänka mig en annan rubrik;

Segeltävling inställd efter sabotage

Publicerad idag 16:22:14

En segeltävling i närheten av Marstrand fick på fredagen ställas in sedan man upptäckt att något gjutit olja på vågorna, rapporter Syd-nytt (!)

Nu har jag lite bråttom, fru Syd vill fika så då sticker jag som en oljad blixt.

Så då tar vi lite musik istället:Om ni raukar befinna er på Gotland denna vecka så

får ni höra både det ena och det andra, från olika håll då förstås. Det görs utspel och inspel. Det skall väckas uppmärksamhet och det skall profileras på alla möjliga sätt. Läste någon politisk kommentator som tyckte att politikerveckan är överskattad och inte ger speciellt mycket.

Borg oroas, Sahlin är i luven på Juholt och vice versa. Räntan höjs liksom rösterna när det skall taaalas hela tiden. Ohly skall avgå tycker medlemmarna, men det tycker inte Ohly för det tycker han medlemmarna skall avgöra.

Ja inte blir vi så mycket klokare i den gotländska sommarnatten. Då är det bra mycket bättre med stång-stotningen, ståvelkast och varpe......

Money makes EU go around or down?

EU:s fleråriga budgetram presenterad

På onsdagen den 29 juni presenterade kommissionen sitt förslag om EU:s långtidsbudget för åren 2014-2020. Budgeten, eller den så kallade fleråriga budgetramen, definierar EU:s långsiktiga politiska prioriteringar och bestämmer ett tak för hur mycket som får spenderas varje år på respektive prioritetsområde.

 

Kommissionens förslag innebär en ökning med cirka sju procent jämfört med innevarande långtidsbudget, något som oroar bland annat Sverige som tycker att nivån är alldeles för hög.

 

- Det är positivt att kommissionen föreslår ökningar inom forskning, infrastruktur, rättsligt samarbete och utrikespolitik. Men dessa satsningar måste finansieras av motsvarande minskningar inom jordbruks- och regionalpolitiken. Inte genom en svällande EU-budget, säger EU-minister Birgitta Ohlsson.

 

En ökad budget tillsammans med ett förslag om nästan en halvering av den svenska rabatten på EU-avgiften gör att Sveriges EU-avgift kommer att öka kraftigt om förslaget förverkligas. Sverige kommer därför att arbeta emot en ökad svensk EU-avgift säger Birgitta Ohlsson, som menar att förslaget kommer att leda till komplicerade förhandlingar.

 

- När Europa är i kris måste EU rätta munnen efter matsäcken. Unionen måste vara en förebild för de medlemsländer som nu genomför stora besparingar och reformer, säger hon.

 

Diskussionen om långtidsbudgeten inleds i rådet för allmänna frågor som äger rum den i Bryssel den 18 juli.


Bob Dylan 30 miles away but unreachable

No tickets to the Peace&Love fest in Borlange. I´m happy to say that I´ve seen Bob twice over the years, once in Stockholm and once in Gothenburg! But as P&L sold out too fast even for Syd I will spend this Saturday night at the other famous and great festival: The so called "Ludvikafesten". This is for the "core people" who thinks Dylan is to much "middle-Svensson".

We in Ludvika look forward to the underrated hard-core band; Sten and Ebbe Nilsson! I think so at least. I try to forget but there is an inch of memory left for this evening´s outstanding party!

In the afternoon P&L had a number of unknown bands but we have something called "Mojjes mini-circus" a very nasty show like Alice Cooper, hold on my wife says something....
What, not Alice Cooper? More like Alice in Wonderland? They said something about Alice so I thought if was Cooper! How wrong could a man be?

But please dear Rock-god! Next year,  please encourage me to buy tickets in time, I can´t stand another night with "Rydell&Quick".


RSS 2.0