Glad midsommar! (eller ännu en helg med för stora ambitioner?)

Midsommar är en trevlig helg, låt vara att vädret ofta inte blir som man hoppats på utan regnskurarna brukar stå som spön i backen.

Maten; sill och potatis, kanske en paj, en jansson, några köttbullar. Enkelt och ganska gott! Men nu börjar i stort sett alla tidningar, TV program och annat fyllas av "Midsommarmaten - hundra goda recept" "Bjud din vänner på en charmant måltid" "Baka 6 tårtor på 20 minuter" - fortsätter den här trenden blir det snart lika stressigt som julen.

Och inte nog med det: Recepten, jag råkade kasta en blick i någon av morgontidningarna och läste att nordiska kockar rönt stor framgång i Washington DC, tror jag det var. Orsaken? "Det är så mycket spännande av det vi  kastar in i maten". Nu vet jag inte om det är samma syn på "kasta in" som det här matvaruföretaget har, som är en ny stjärna på grossisthimlen som omtalats i åtminstone TV 4 i veckan. De kastade enligt uppgift omkring med köttet, också på ett spännande sätt, dock inte särskilt smakligt om kritikerna har rätt.

Och som sagt,  det som kastas in ser rätt krånglikt ut. Köttbullar! Det är enkelt och tydligt, sill, likadant och till och med kombinationer som sill i dill med potatis är ju förhållandevis förståeligt men det duger inte, nu skall det vara typ:

"Sparsmakad gösstjärt lagd på ljummen spenatbädd" som förrätt.

"Handdukstorkad potatis, skivad med kronärtkocksinsmörjd stålkniv och en lättsaltad tyskitaliensk lammstek i skyn" till huvudrätt.

" En varmfryst mandelbotten men hemlagad ungersk glass men en nypa colombiansk kaffeböna på toppen"

Till det dricker vi brännvin, inte riktigt men man tröttnar liksom ur bara av att läsa matsedeln. Och det värsta är att fru Syd ibland inspireras av sådana här nymodigheter, "ta nåt enkelt" - brukar jag uppmuntrande ropa, "vi har i alla fall ingen colombiansk böna hemma här" "och jag giller spenaten om den är lite varmare".

Ja hon har det inte lätt, fru Syd, men den här maten.

Nu tar vi en riktigt sommarsång i alla fall som vi alla kan sjunga med i runt midsommarstången. 1970 kom den.

(Det var inte lätt att hitta "rumsrena" och könsneutrala" klipp på den här sången men den här versionen är möjligtvis inte stylad men i alla fall rumsren".






Kommentarer
Postat av: Eva

Ja, det var tider det ...

Hoppas ni har en skön midsommarhelg - med enkel och god mat!

2011-06-25 @ 19:41:58
Postat av: Roland

Den här var med hem från England med Ms Spero

2011-07-03 @ 01:22:48
Postat av: Syd

Lord Byron minns vi också

2011-07-08 @ 16:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0