Måne över Haväng

är en gammal Lundellåt och som jag kommer att tänka på där jag nu sitter och ser ut över ett Österlen som idag piskas av nordanvind och snöfall. Inga stora mängder men vit- och blåsipporna får en annan omgivning än de senaste dagarnas försommarvärme som varit härnere.

Jag hade förberett en påskhelg med intensiv målning i utbyggnaden men riktigt så långt hade inte bygget  kommit så nu blev det plötsligt en helg utan hantverksarbete. När dessutom snön täcker trädgårdslanden och gräset så kan man inte rensa heller. Ovant känns det men nu finns en chans att läsa ifatt tidningar och tidskrifter som har en tendens att olästa fylla på diverse högar kring sängbordet.

Till och med tidningen Land ägnar jag någon minut och funderar på om jag skall ställa upp i tävlingen som går ut på att skapa en dopfilt, eller vad det var, till Estelle! Kungens barnbarn alltså! Jag funderar inte många sekunder utan vänder istället blicken mot en annan spännande artikel om hur man virkar en dopklänning. Land känns ibland som en kvarleva från en svunnen tid. Mycket svunnen!

Det har blilvit två löppass i alla fall, ett rejält pass igår då solen sken och ett lite kortare morgonpass idag då snön piskade ansiktet. Jag brukar trivas rätt bra med att springa "mot elementen"; lite motvind, regn/snö i ansiktet och man känner sig som värsta naturmänniskan. Men skall jag vara helt ärlig så är nog sol och medvind ändå att föredra. Skåne är platt är uppfattningen men löpturen igår har ungefär 60 meters höjdskillnad; från 50 meter upp till 60 sedan ner till havsnivå och upp igen. Igår gick det rejält tungt, jag var nog helt enkelt för trött för ett 12 km pass, idag blev det 7 km: ner till havet och upp igen. Havet var grått idag men jag funderar ändå på ett liten fotosejour under dagen, vi (och ni) får se.
Nu har dessutom slutat snöa och jag ser att havet börjar skymta fram.


Kommentarer
Postat av: Tremänningen

På långfredagen när snön vräkte ner, pratade vi om Syd med fam och om det blev någon konstrunda i år? I sommar kommer antikrundan till stan och då tänkte tremänningen ta med sig mannen och gå dit, ja inte för att få honom tidsbestämd utan en annan gammal antikvitet! Glad Påsk önskar täljetokarna!

2012-04-08 @ 16:33:38
Postat av: Syd James

Det har inte blivit så mycket konstrundor men det har varit mycket folk i byn. Fint väder idag och långfredagen. Förutom antikrundan tycker jag att du skall ta med dig maken och komma hit till sommaren!

Tack för hälsning!

2012-04-08 @ 19:20:56
Postat av: Leifsan

Låter nästan som att "Snön faller...." skulle ligga närmare till hands att börja tänka på. Trots kylan har vi kunnat avverka en ganska trivsa Stadion-premiär.

2012-04-09 @ 07:58:35
Postat av: A.N Other

Jag är så glad när Leifsan och Tremänningen kommenterar. Många malar och pratar om att man läser Syd James men lägger inte in kommentarer. Fortsätt gärna!



Jo det blev nästa mer "Snön faller och vi med den.." SMHI vädervarning kom dock på skam!

2012-04-15 @ 15:23:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0