En riktig cliff hanger

Vi närmar oss nyår i hela världen så också i USA där Barack nu avbrutit sin julledighet för attt ta sig tillbaka till DC och försöka hitta en lösning innan landet når budgetstupet som beskrivs som en möjlig katastrof. Det blir höjda skatter och sänkta utgifter! Huvaligen! Men det är precis exakt det som USA behöver för att minska den stora underskottssnöbollen som de rullar framför sig och som växer precis som en snöboll vid plus en grad.
 
Jag brukar inte stå för all omvärldsförståelse själv utan jag brukar ofta få inspel från en av världens mer kända konsultfirmor; HEFMK, som  ofta inte vill skylta i officiella sammanhang men som sitter inte med stor kunskap om allting. Inga är dock så ödmjuka som vi,  brukar de säga mycket ödmjukt.
 
HEFMK brukar också säga; Ekonomi är lätt; plus + och minus - bör bli minst 0 annars finns någon form av obalans och är minus - för stort under för lång tid så kan man kanske låna lite för att  täppa till för stunden men som den gamle feministen Göran P brukade säga: den som är stadd i skuld är icke fri, och man måste betala tillbaka.
Endera ökar man då plusset + eller så minskar man minuset - för att få det hela att gå ihop såsom det alltid fungerat.Så säger alltså denna kända konsult och det är nog bara att hålla med.
USA kan få en kurs i detta, Leksand likaså.
 
 Nu har IK Brage skrivit kontrakt med Dulee Johnson, som förutom fotboll skall gå i alkoholterapi. En fantastisk spelare med alkoholproblem, en icke ovanlig kombination inom min älskade fotboll. England har många klassiska exempel på detta inte minst. Vi får hoppas att Brage gör rätt och att Dulee lyckas och Syd tänker inte måla f-n på väggen. Men, nej positivt nu Syd, positivt!
 
Chelsea å sin sida vill inte förlänga med Frank Lampard! I och för sig, det finns ingen plats för hjärta och nostalgi i modern toppfotboll, tyvärr, men nu lär nog Benitez se till att vinna annars åker han ut innan hans kontrakt går ut i vår. Eller så får han bra betalt för att ta dessa obekväma beslut men risken är stor att Abramovitj popularitetskurva sjunker betydligt i West End. Spännande att se publikens reaktion på Stamford Bridge vid nästa hemmamatch.
Det kanske är hjärta och nostalgi som Brage visar men å andra sidan talar vi då inte om toppfotboll (Syd nu var du lite elak, red.anm).Och snart kommer Brage med mössan i hand och uppvaktar kommunen eftersom man räknat lite fel, de också, på det här med plus + och minus -. Vem vet? HEFMK förstås men de säger inget!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0