Om Gramacho, Taquako, Plura,Sune och andra nyheter ni kan ha missat

1400 personer förlorade jobbet och fick 50000 kronor var i "avgångsersättning", nu talar vi inte om Nokia som skall minska sin personalstyrka med ytterligare 10000 och en sådär14-1500 för gå på hemmaorten om Syd förstått det hela rätt. Nej nu talar vi om att Gramacho skall stängas! Alla "cartoneros" får gå hem från jobbet, som beskrivs som tufft, pågår dygnet runt och ett jobb som inte kunnat exporteras till något lågkostnadsland. José Luis har jobbat där i 20 år men nu är det slut. Gramacho är Latinamerikas största om mest ökända soptipp, ligger i Rio de Janeiro, en soptipp som nu stängs. Kanske ett resultat av klimatkonferensen Rio+20, vad vet vì? Vi vet dock att många delegater flög till Rio och spädde på debatten om flygets negativa påverkan på växthuseffekten.
 
Även Taquako tog flyget här i veckan. Han flög lika långt han, den lilla stackaren vars mors sköts ihjäl 2010, och sedan har han vandrat omkring ensam därborta i sitt ´hemland. Men nu får han asyl i Sverige och inte nog med det, han får till och med asyl i Orsa. De är storsinta däruppe i Orrrrsa! Och en ny begivenhet i Björnparken. Kodiakbjörnen Taquakos nya hem.
 
Nu när sommarvädret mest består av regnskurar och humöret är helmulet så rekommenderar den kände litteraturkritikern Syd James att ni köper den bok som slår nya försäljningsrekord i England. 205 130 exemplar såldes bara förra veckan. På två månader har denna ny roman sålt 765 000 exemlar. Nej det är ingen ny Harry Potter.
"Fifty shades of Grey" handlar om helt andra saker och kan kanske ge lite inspiration i sommarnatten.
Anja Pärson avslöjade för övrigt i gårdagens "Sommar" att hon är kär i Filippa och att de är ett par. Nu väntar Syd James med spänning på vad Fredrik Reinfeldt skall avslöja när han Sommarpratar. Han har ju nyss skiljt sig från Filippa.
(vänta ett ögonblick fru Syd säger någonting; - Vadå inte samma Filippa? Fliippa som Filippa är det väl?, nåja vi går vidare):
Plura ha avtjänat sitt straff för narkotikabrott och börjar bli var mans och kvinnas egendom efter matlagningsprogram där han tydligen varit iklädd bar mage vilket tydligen kvinnorna uppskattat speciellt. (Man får lägga om träning märker jag, sit-ups måste var helt fel). Jag har missat detta men jag å andra sidan missade många andra Eldkvarn på 80-talet.
Sune Sylwén har skrivit sportkrönikor i SvD sedan 1980 och nu går han i pension och det mesta och bästa sporttminnet för honom var Fotbolls-VM 1994. De hade vi alla fotbollspassion men om fotboll handlar inte "Fifty shades of grey".
Musik undrar ni; skall vi inte lyssna på någon musik i sommar! Jo DN rekommenderar tyska CAN och Jack White. Jag har lite svårt för båda, men skall jag ta en så blir det nog Jack Whites "Blunderbuss".
Svenskarna är bäst på engelska i Europa har nya studier visat, inte bättre än engelsmännen dock, vi kan nästan alla ord! Och "Blunderbuss" betyder? Ja, ni ser, vi kan nästan alla ord.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0