Vilket år föddes William Shakespeare egentligen?

Det var en fråga i delmomentet "När föddes dessa kända personer", ett delmoment som ingick i den femkamp som genomfördes på midsommaraftonen.
 
En annan, mer retorisk, fråga ställde Syd till sig själv och till fru Syd när midsommarnatten övergått i midsommardag: "Tror du att X klarar vargtimmarna i natt?"
 
Ja att William föddes 1564 det har vi ju koll på allihop, även om ingen i femkampen lyckades pricka in detta med någon större precision; trots utmärkta historiska kunskaper i gänget så varierade svaren mellan 1806 till 1483, och med sådana svar får man inga poäng.
 
Den andra, retoriska frågan, fick sitt svar 06.50 och svaret blev; "Nej, det gjorde hon inte". Ett liv ändades, de fyrtio andetagen per minut som jag tidigare refererat till blev till slut en sista utandning och en permanent timeout från livet. Till skillnad från Shakespeare kommer ingen att minnas X om 500 år; ett strävsamt liv, ett "lean life", där återanvändning och hållbarhetstänkande präglat jordelivet långt innan miljödebatten förde in dessa termer i vardagen.
Syd tog bilen samtidigt som beskedet kanaliserades vidare till den närmast berörda och i den tidigare midsommardagsmorgonens soldis stod två poliser utanför Vad och ville se på körkort och ha ett utandningsprov; Det blev vare sig fyrtio andetag på en minut eller en sista utandning utan allt var lugnt och vi önskade varann en fortsatt god midsommar.
 
Patti Smith var gift med Fred "Sonic" Smith, när han dog skrev Patti "Madrigal".  Livet går vidare.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0