Påven fick aldrig träffa Syd James

Syd har med fru Syd och goda vänner varit i Rom. Det var dags nu att komma dit där antikens historia utspelade sig. Redan de gamla grekerna var ju i Rom så att säga så det var hög tid. Fascinerande stad måste jag säga, trots att man inte har någon bra rockmusik att botanisera i och trots att Syds italienska är lika hälsosam som floden som flyter genom staden, dvs direkt ohälsosam. Skulle man ramla i floden så rekommenderades genast ett sjukhusbesök och infektionshämmande sprutor. Då förstår ni på vilken nivå Syds italienska befinner sig.
Vi spatserade genom staden, såg den ena mer fantastiska byggnaden än den andra och hade en ny bekantskap till sällskap och ovärderlig guide.
Syd är ju alltid lite besvärlig och ställer inte frågan om byggnadens historia utan undrar istället hur stort kyrkans inflytande är i den dagliga samhällsstrukturen (stor är den) och hur pass stor korruptionen är (stor är den). Sedan gick vi till St Peterskyrkan (stor är den) och kollade Michelangelos takmålningar (stora är dom och högt sitter dom).
Påven var hemma i "stugan" men säkert upptagen med både det ena och det andra. Säkert tufft att vara mellanchef som han är, krav uppifrån och missnöje underifrån. Påvens chef är ju som en svensk målskytt i fotboll; osynlig men väldigt omtalad. Men något möte blev det inte och Vatikanen har ju lite skandalkris f n efter en massa märkliga finansiella transaktioner som varit på en sådan nivå att till och med den mest rutinerade abbotten skulle rodna där i biktstolen.
Hur som helst så var det mycket trevligt där i Rom trots att de två regndagar man brukar ha i september kom precis just nu men herregud, Rom tål väl lite regn, och vi med, vi hårdhudade svenskar som minns de två dagar som det INTE regnade i sommar.
 
Vi tar några bilder och berättar vidare.
 

"Snälla du (Påven eller herregud oklart), ge oss en målskytt till matchen mot Färöarna i nästa VM-kvalmatch".
 
Finanskrisen har slagit hårt i Påvedömet, men "Outlet" är det inte lite väl drastiskt? Inte Ullared till hösten?
 
Lite varmt i storstan är det.
 
 
 
 
"Skärp dig min son, jag ser att du döljer något i ditt sinne, så se mig i ögonen och sluta kolla på tjejerna därborta, Salve emperio!"
 
Världen äldsta yrke utövas i Rom, nu tyckte inte fru Syd att jag skulle "fota" dom så jag sa "OK" och fotade världens näst äldsta yrke istället.
 
Alla foton från Syd James Arkeologiska fotoarkiv, "Arciva de photo grande".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0