Spanskarna?

Svenska pojkars läsfärdigheter sjunker i förfärande takt och det beror på att det inte läser i tillräcklig omfattning har Syd fått lära sig ikväll. Det kanske är lika för endera Syd eller Aktuellts reportrar? Reportrarna intervjuade  en hemflyttad spanjor (trodde Syd) om hur Spanskarna tar till sig krisen i Spanien. Nytt språkbruk kanske, eller så har Syd läst för lite. Kris är det under alla omständigheter.
Spanjorskorna, eller möjligen spanskorna då, läser finska för att hitta jobb uppe i Norra Karelen. Hyvää, hyvää men den kulturchocken måste bli total. Tänk er en yngre spanjorska, i Finska obygden, bland ungkarlar med finländska drykesvanor, därtill ett klimat som inte är särskilt likt det spanska. Ojojoj, stackars människa, tycker Syd och det trots att Syd är fullständigt utan fördomar om allt, till och med om finska ungkarlas drykesvanor.
Mycket att tänka på en kväll som denna och nu är beslutet fattat;
Någon bloggning på någon Vietnamisk site blir det inte har Syd bestämt. Där råkar nämligen bloggarna illa ut om det inte håller sig till mode och liknande små saker. Och det gör ju inte Syd, håller sig till mode menar jag.
Vietnamskarna slår till hårt mot regimkritiker, eller poliskritiker, eller kritiker överhuvudtaget så det är inget för Syd som brukar vara lite kritisk ibland.
 
Fru Syd tycker ibland att Syd skall skriva om lite mer positiva saker och det tycker nog Vietnamskarna att deras bloggare också skall göra.Så det kan vi väl göra;
 
Positiva nyheter ikväll!
 
- Det är mycket vatten i sjöarna nu! Jättebra!
 
- Häcken fick ett mål i baken och Helsingborg kvitterade. Jättebra tyckte Helsingborskarna! Och delad poäng så det var nog ändå rätt OK tyckte den lilla publiken som satt och häckade där på Rambergsvallen. Det ÄR positivt när alla matcher slutar oavgjort!
 
- "Peace and Love" i Borlääänge håller på att gå i konkurs! Det positiva med det är man kanske slipper både Rihanna och Jay Z i fortsättningen.
 
- Och som sagt mycket vatten i sjöarna är det.
 
Nej det här blir inte bra, det här positiva skrivandet känns lite negativt på något sätt, Så nu får Syd krypa till kojs och läsa en bok.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0