Nu tar brotten helgledigt

Hörde idag att svenska rättsläkare skall vara lediga kvällar och helger för att pengar skall sparas. Ja det är väl inte mer än rätt, hur skulle det se ut om man hade rättsläkare som kom till brottsplatserna i tid och otid?
Nej måndag till fredag 08.00-17.00 Sharp! det är vad som gäller! Hur brottsstatistiken ser ut är jag inte helt säker på men måndag f m ligger nog inte i topp.
 
Som ni förstår så raljerar jag om sakernas tillstånd, vårt rättsväsende har redan en låg uppklarandeprocent och inte lär den väl förbättras av ovanstående beslut. Nu krävs att brottslingarna visar lite lojalitet, inget tjafs på helger och kvällar och skulle de ändå hitta på något f-nstyg just då så får de allt också se till att anmäla sig hos polisen närmast följande vardag om det inte är dag före helgdag för då vet man aldrig om stationen är bemannad. Detta skulle man förhoppningsvis göra att vi får till en högre uppklarningsprocent. Nu har ju dock den där Kvick förstört det gångbara i ett rejält erkännande, teknisk bevisning kommer att krävas och då kallar vi in rättsläkarna senast andra vardagen men då kan det vara försent, offren kanske också, ja inte kallats men väl kallnat....
 
Nej då är det bättre fart på deckarna i England, där är DNA nästan uppfångat innan offret hunnit slå i backen. CCTV spårar gärningsmännen och vips så är det domstol och hej svejs så sitter den skyldige bakom lås och bom. Förhoppningsvis, skall vi tillägga.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0