Göteborg

Det var ett tag sedan som Syd tog sig en liten tågtur i Sverige, ja överhuvudtaget egentligen. Men idag 05.54 bar det av till Göteborg. Klaffade perfekt! Till Hallsberg vill säga, sedan var SJ försenade.
 
Ordinarie avgångstid vid 08.34 blev 08.44, sedan 08.46, 9.04, 8.59, spår 2, spår 3 och 08.46 spår 2, 9,01 spår 1 och sedan dök det upp ett tåg där spår 3 vid 08.47 och vi var på både rätt plattform och i tid. Tur att man är en van globetrotter och har tränat det här med tågtider och spur hit och dit efter två träningsläger vid centralstationen i Utrecht, se gärna artiklar från februari 2013 respektive 2012.
Hur som helst kom vi i alla fram till Göteborg, sena förstås (det kom ett litet godståg i vägen också någonstans i Falköpingstrakten) och iväg till mötet. Sedan mötade vi och hann lagom promenera tillbaka till centralstationen, jag hann kasta en lusten blick bort mot CD-butiken med tiden räckte inte till. Snabbt in på tåget och hittade rätt plats.
Då kommer en glad gamäng med SJ-uniform och vill se biljetten och med en anti-munter min även begär legitimation. Kan jag få se legitimation! med allt annat än ett glatt leende. Det skall du få sa Syd och letade fram passet! Ingen annan blick än att titta på passet utanpå, sedan iväg till nästa resenär. Kan få din legitimation! Sedan satt hela kupén som fågelholkar när den lilla ettrrige som en stormvind drog vidare till nästa kupé.
 
Vi passerar nu Herrljunga, regnmolnen hänger tunga, vid trädridåns slut skymtar en grön sopcontainer, fabrikslokalens väggar lyser gult och kontrasterar bjärt mot åskmolnen. Till höger skymtar några tomma butikslolaker. Kiosken stängd och vi far vidare mot norr och Herrljunga fortsätter sin tisdagslunk ovetandes om att Syd just passerat!
Sommasverige lyser alltjämt grönt även om hösten nu kommit till några platser landet, dock inte här. Ett jakttorn därborta på fallet, vedhög vid ett hus, det är tur att vi moderna människor sitter på tåget och surfar runt och tjohej nu passerade vi ett samhälle till, Hann skymta en fotbollsplan men inte vad samhället hette. Det var ingen arena utan bara en simpel fotbollsplan. Nu måste jag sluta för nu är vi snart tillbaka i Falköping och jag måste ha lite koll på det här med godstågen så att det inte krånglar till sig igen. Ost,ost, ost Falbygdens ost! Och Rantens hotell, till höger i tågets färdriktning, container YCNU8077215 till vänster. Den står still på en vagn, Hela godståget håller sig lugnt!! Tur att man styr upp lite ibland.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0