Påsken värmer och kyler

Tänk nu om vi äntligen kan få upp Leksand i elitserien igen. Allt pekar i den riktningen utom den obehagliga insikten att Timrå teoretiskt kan gå förbi. Låt påskafton sluta i dur,  så kan vi ha påsken 2013 i salig åminnelse i framtiden, åtminstone i ett år.
Annars är det också en spännande nyhetshelg, Junselevargen har varit på tapeten hela veckan. Inte bokstavligen men i alla fall. Samerna blir arga på varghonan som envisas med att komma tillbaka till renbeteslandet trots att hon flygs kors och tvärs runt i Sverige. Nu senast har hon knallat från Roslagen och är nu tillbaka i Västernorrland igen. Låt varghonan vara, jag är helt säker på att hon tagit en och annan dikesren på sin väg norrut utan att någon klagat.
 
Bönderna i Västernorrland är arga på samerna som envisas med att komma tillbaka till renbeteslandet trots att renarna körs hit och dit i landet. Och så där fortsätter det i en salig blandning.
 
Syd själv är nere på Österlen för traditionsenligt påskfirande. Solen skiner från en klarblå himmel. Krokus, tulpaner, snödroppar, hästhov, viol, mindre rosor och större dito blommar nästan, äppelträden knoppas, det riktigt spritter av växtkraft. Havets lugna vågor rullar försiktigt in mot sandstranden som ligger där förföriskt inbjudande, Syd springer omkring där i strandkanten, ivrigt sprittande, precis som naturen,över att äntligen få känna havet, luften och låta solen spela över den vältränade kroppen, kasta blickar mot havet och fundera, ett dopp måntro?
 
Vadå väderlekstjänsten säger något annat? Vill ni ha bildbevis? OK då. Här typ....
 
Det KUNDE ju faktiskt ha varit som jag skrev. Sedan kan jag berätta att snön/isen här närmast INTE håller att gå på. Ja, jag testade. Och jag blev blöt, och det gick fruktansvärt tungt att springa de 3 km som är upp från havet till huset. Benen var inte bara totalt blöta de var totalt tunga också. Ja, ja ni kan även glömma det där med vältränad kropp också. Ja det var väl dumt att kliva ut på den här isen som inte var någon is, plums, plums och Glad Påsk på er!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0