Syd - den frivillige golfaren

En gång per år brukar Syd röra sina golfklubbor och det är vid den årliga släktgolftävlingen som spelas i Augusta, Georgia, USA! Nästan i alla fall; den spelas i Augusti, Grängesberg! Mästerskapsbanan är Svanskogen! För er som inte haft lyckan att vara där så ligger banan högt, på en gammal slamdamm (eller som vi säger i internationella sammanhang; "The old slam dám") med enastående utsikt över nejden och Stenas vindkraftssnurror. Nu bryr man sig inte speciellt mycket om utsikten inför insikten om att man skall spela golf på hög nivå, ja dvs att banan ligger högt. MEN å andra sidan blir jag förvånad, ja varje år, över att vår vän Syd av någon högst oförklarlig anledning lyckas spela riktigt hyfsat trots att klubborna legat i vila sedan förra släktgolftävlingen.
Det som skiljer i år mot tidigare år är att det blev en extra runda idag på morgonen och ja, det gick riktigt hyfsat då också! Märkligt är det! Förklaringen är nog den att vår vän Syd spelar på säkerhet; hög lägstanivå men också en rätt låg högstanivå skulle man kunna sammanfatta det hela med.
Hur som helst; trevligt att gå runt med yngre och äldre broder Syd och äldre dotter Syd också. Att Syd sedan vann tävlingen gör inte saken sämre. Avgörande var inspelet på sista hålet där yngre bror Syd kopplat ett vinnargrepp men där Syd med en Sandwedge lyckas passera över ett träd och lägga bollen på green och på  behörigt avstånd från varningsskylten om "Huggormar". Därefter en dubbelputt och segern bärgades med ett slags marginal. Hur det i övrigt gick till skall vi inte trötta läsarna med men det gamla fornminnet "trätrean" gör fortfarande ett bra jobb på fairway.
Annars blev det lite stressigt i helgen, det skulle klippas gräs mellan regnskurarna, man skulle hålla ett öga på Premier League (tappade nog ett slag där vid Manchester U -Swansea 1-2 - när någon i bollen ropade, "United fick stryk!" Och man mitt i slaget ropar tillbaka; "De va som f-n" och samtidigt ser man bollen fara iväg i okänd riktning och då säger man igen "De va själva f-n..." och så har man tappat ett slag sådär på en gång liksom, typ. Exakt så gick det till där uppe på golfbanan, på ett ungefär i alla fall.
Vy från the Old slam dám! Om ni undrar var spelarna är så kan vi meddela att de befinner sig i skogen till höger OCH vänster om fairway.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0