Secret Service lite varstans

Ni har säkert läst och hört om att chefen för amerikanska Secret Service avgått efter den SENASTE skandalen där en knivbeväpnad man kunde klättra över staketet till Vita Huset, gå in genom "Front Door", som var olåst och obevakad och så vidare in i drömkåken. Var Secret Service vakterna höll till är i detta läge osäkert, men tidigare har ju de hemliga agenterna haft både spritorgier och prostitutionsäventyr på agendan.  Secret släppte också för någon vecka sedan in en känd brottsling som var beväpnad i samma hiss som Obama.
Nej Secret Service verkar ha varit så secret att de inte ens själva vet om att de existerar, än mindre vad de skall göra. Dvs rätt lika den situation som råder på alla jättebutiker för hemelektronik eller andra STORA shoppingbutiker. Om man väl hittar en väl dold (secret) butiksanställd (service) så kan man ändå inte vara säker på att man kan få något svar på sina frågor. Tips: Gå till kassan, där brukar de kunna upptäckas. Annars kan du gå med en obetald vara genom spärrgrinden så att larmet utlöses och sedan fråga vilka batterier du skall köpa till din ficklampa. -Ficklampa?
Samma sak på nutidens s k bensinstationer, som heter något i stil med convenient stores där man oftast får kryptiska svar på frågan: -Du, vilken olja skall jag till min Volvo V70 (den har börjat dra olja nämligen)? - Nja, står det inte på burken (det räcker ännu med en burk för mer olja drar den inte)? Och så erbjuds man istället en korv med bröd. Där finns dock oftast service men kunskapsinnehållet kring bilar är mer secret
 
En annan sak som f n är helt "secret" är Leksands form. Klart oroande. Och jag tror alltjämt att Appelgren är rätt tränare och att Salo är fel sportchef och Kruses ledarstil? En väl bevarad hemlighet så här långt. Nej men får drömma om svunna tider då Leksand var Leksand och Secret Service var Secret Service. Då minsann, när Ronald Reagan blev attackerad då fanns Secret på plats, nu agerar de mer som pappan i filmen "Turist".
 
 
Och Leksand då? -Ja, man får ta det man hittar i modern tid....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0