Vad har "prisnedfall" med Larz-Kristerz och Budgie att göra?

Jag vet inte om ni tog del av nyheten i veckan om sexistiska problem på Handelshögskolan i Stockholm? Nyhet?, nåja de skrev om det igen. Dessa inslag är oroande i sig men ännu mer oroande är att många av befintliga och framtida företagsledare "stöps" i denna miljö. Efter Lundbergs privatskola tar man steget över till Handelshögskolan och därefter får man ofta ett jobb i ett internationellt konsulbolag som i sin tur ofta får uppdrag av en VD för ett stort företag, vars karriärsteg till VD-post bland annat efter gått via en broilerkarriär på just det internationella konsultbolaget.
En till Syd nära knuten vän, som vi skulle kunna kalla för konsulttalesman, har jobbat nära, snarare kanske man skulle säga utsatts för en del av dessa Managementkonsultfirmor på fina gatan. Den nära vännen är INTE imponerad. "Det är klart", säger den nära vännen, som vi också skulle kunna kalla välunderättad källa, "att "imponerande" nyheter och insikter kan man få från dessa managementkonsulter. Givetvis kan de klämma fram nya analyser, om du sätter 14 män och 2 kvinnor på att analysera en rad i en balansräkning så hittar de nog nånting, men dyra rader blir det". "Den konstiga är", säger den välunderrättade källan, "att många av de här topp-VD:arna har just topplön för att de är "Worth it" men skulle de då inte kunna fatta egna beslut istället för att helt vara i händerna på konsultrapporter. Men det kanske är nödvändigt för att hinna med de andra styrelseuppdrag som topp-VD anses hinna med. Tur att de alla ändå har empati och ödmjukhet.
Nu tycker ni att den välunderrättade källan tar i överkant? Nästan lite illasinnade uttalanden, nästan ironiskt till och med? Då kan vi säga att det var bara på skoj! Som det beskrivs ovan, skulle det ju aldrig kunna vara. Det är bara en skrämmande tanke. Nästan som en deckare. Som "Bron" till exempel, den svenska succén som Syd helt missat, men jag ser nu i tidningarna och hör på nyheterna att "Bron" är på allas läppar. Tänk att en svensk deckare kan få ett sådant genomslag (ursäkta, min redaktionschef kommer inrusande här, hon ser nämligen "live" vad Syd skriver...)
"Vadå inte samma sak? "Blandat ihop? Vadå blandat ihop Bron med Bron" - nåja vi lämnar ämnet och går över till LKAB istället som drabbas hårt av nedgången, prisfallet på järnmalm. Kiruna kanske inte flyttas nu? Vem vet, om priset ligger kvar på 35-40US$ per ton i några år får LKAB det ännu svettigare. Tufft blir det. Hörde, på tal om priser, från en stjärnmäklare(?), i Stockholm att de inte trodde att det skulle bli något stort prisnedfall på lägenheter. Just det prisnedfall! "Prisfall" har man hört och "prisnedgång", ja men det kanske bara är en ny "kombo" i mäklarkretsar.
Idag är det den 5 december, värmerekord för december förväntas i helgen och jag hade hellre haft ett ordentligt snönedfall än detta regnnedfall som dessutom kommer på tvären. Skönt att få skriva av sig, jag hade nämligen en "nära- döden-upplevelse" nu på morgonen; jag slog på radion och där spelade man Larz-Kristerz danslåt "Bara vara". Det blev som en omvänt Kinder-egg, tre skräckupplevelser i en...
Varje gång jag hör sådant här så måste jag sätta på Budgie och rensa hörselgångarna!
 
 

Kommentarer
Postat av: Tant Sonja

Ha, ha, vaddå, gillar du inte dansbandsmusik? Det är helt ok, tant är inte heller så förtjust i det ;)

2015-12-19 @ 22:35:57
URL: http://https://tantsonja.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0