"Norge är ett riktigt skitland"

Det är ett uttalande som vi skulle kunna kasta in i brasan nu när vi ändå är igång så att säga. Margot Wallström har retat på sig Saudi-Arabien med sina kommentarar om hur lagen tillämpas och nu pågår en väldig aktivitet för att släta över så mycket som möjligt utan att be om ursäkt. Här lyssnar nog delar av världen.
 
Det tror jag däremot inte, till skillnad från TV-kommentator Daniel Nannskog, att hela världen gör när Zlatan uttalar sig. Ja, Nannskog sa faktiskt så på TV-sporten häromkvällen som en kommentar till Zlatans domarkommentar. Nog må Zlatan vara stor på den franska fotbollsplanen men att världen stannar upp och lyssnar när han pratar får man nog betrakta som överdrivet. "En totalkatastrof till domare i detta skitland" har retat upp delar av den franska nationen. Det finns bra domare och det finns mindre bra domare, merparten av de engelska domarna är bra! Däremot har man mött domare från andra ställen som varit just en katastrof. Ja, även Syd har varit förbannad på domarna under sin aktiva karriär, om än inte så ofta, under tränartiden var påverkan mer "genomtänkt".  (Nu vill redaktionskommittén inflika något men det får vänta, jag har ett skrivflow just nu..)
Men det är klart, visst kan man påminna sig uttalanden som liknande Zlatans, när man varit förbannad på Krylbo IP eller på Kopparvallen i Falun, "vilken totalkatastrof till domare i den här dj---la skitstan...." Men inga rubriker!
Jag kan även påminna mig någon upprörd åskådare på Vallen i Grängesberg som just tyckt att domaren varit i katastrof. Inte bara en gång, Uno, som vi säger på spanska, utan rätt ofta till och med.
 
Sancho Panza*, alias Erik Hamrén, var ju givetvis snabbt ute och försvarade Zlatan, han måste ju bevisa sin trofasthet så att inte Zlatan blir allmänt sur, får en skada och inte kan spela i landslaget. Titta på PSG, där lyfte sig 10 spelare rejält i håret när Zlatan blev utvisad (hård utvisning, dj...a domare, nu har han inte från England utan från något annat skitland). Nu har kanske inte Landslaget samma kvalitet som PSG så det här med hårlyftet uteblir nog. Hamrén-Zlatan har blivit som bilden "His Master´s Voice" sedan kan ni ju fundera över vilken som är vilken......
 
 
Bildtext: "The nipper saga a little fox terrier sits inquisitively listening to his master's voice coming from the horn"
 
* Sancho acts as squire to Don Quixote, and provides comments throughout the novel, known as sanchismos, that are a combination of broad humour, ironic Spanish proverbs, and earthy wit.
 
Som sagt, vi skulle kunna kasta in lite mer ved i brasan, Norge var ju dominanta i skid-VM, dj----a skitland! Nu är ju Johaug och Björgen väldigt trevliga men ändå......
 
Själv blev Syd ordentlig dålig i veckan, hostmedicinen tog bort hostan men förpassade för övrigt in Syd i ett alldeles eget "sk--land".
 
Redaktionskommittén ville ovan påminna Syd om att han vid ett tillfälle var SÅ upprörd efter en match i Borlänge att han till och med var med ända in i omklädningsrummet och skällde på domaren som hotade med avstängning om inte Syd snabbt förpassade sig ut ur rummet.....  hmmm, jag minns det, men det var ju en katastrof till domare i den där s.....
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0