Sköna maj välkommen!

Den här rubriken kunde man finna på Veckans Affärers nätupplaga idag lördag den 2 maj 2015, grått, regn i luften, nja snö kanske och det känns som om hösten redan närmar sig, vilket den f ö också gör men vi skall ha  en sommar emellan. Hur som helst nu var det vare sig maj eller sommar det skulle handla om utan den här rubriken:
 
Så tror jag det är på fler håll, vi kan bara återkomma till SCA och deras ledning som farit runt i världen efter glömda plånböcker, privatplan till fotbolls-VM i Brasilien etc. Jag kan f ö informera er kära läsare om, vilket ni kanske redan sett, att i veckan som gick så kunde man glatt konstatera VM-arenan där finalen spelades nu är färdigställd. Tio månader EFTER att fotbolls-VM avslutades. Det känns nästan som tunneln under Hallandsåsen, det står nog inte på, det är nog snart klar den också,...inte 10 månader försenad utan typ en 15 år. En väsentlig detalj till Hallandsåsens fördel jämfört med fotbollsarenan är att tågen faktiskt fortfarande rullar vilket inte bollarna längre gör i fotbolls-VM 2014. Vi får väl se om Hallandsåsen kan bidra till att bättre på SJ:s "i-tid-statistik". Enligt SJ:s egen statistik så är det lite skralt med den varan idag.
Nu tänkte jag gå tillbaka till detta med vissa välbetalda män (vilket var tänkt att bli spaltens huvudtema idag), tankarna faller på ett antal spelare i Premier League där 2,8 miljoner i veckolön är inte ovanligt. Liverpools oförklarliga köp av Balotelli väcker tankar; han har inte den lönen men han är ändå en välbetald man som åtminstone kunde låtsas jobba i 80 minuter i en match.
Vissa välbetalda män är välbetalda män för att de har så mycket att göra på sitt jobb, ändå lyckas de klämma in ett antal krävande styrelseuppdrag där arvodet också är högt för att det är ett så krävande styrelseuppdrag. Det kanske är illa förtal den här rubriken i Veckans Affärer, de kanske jobbar 80 timmar i veckan, minst. Några krävande styrelseuppdrag lär dock inte Balotelli få. Enda likheten med SCA-chefen är väl att Balotelli också får sparken, snart. Och vem vet, bägge två kanske dyker upp i Let´s Dance som igår ersattes av Sveriges öppningsmatch i VM. Jodå det är VM i år också. Sport? Ja i ishockey, ni vet. Spännande? Nja, och med 78 reklamavbrott så tappar man lätt fokus.  Hann dock notera att Subarureklamen är inspelad 5  km från vår sommarstuga i Skåne. Brösarps norra backar, vägen mot Lantmännen. Det var i de backarna mina lår tog slut vid påskens mountainbiketur, se tidigare artikel i ämnet. Nu lämnar jag för att gå ut och skotta snö...
nej, skojar lite bara.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0