Kyrkoförsamlingarna ute på resa

Som ni säkert läst och hört de senaste dagarna så har ett antal församlingar i Svenska Kyrkan rest runt lite i världen, resor med tveksamt innehåll och syfte tycker en del. Syd James´ församlingspolitiske talesman Reverend James tycker dock att det är storm i ett vigvattenglas. Vi återger här Reverend James´ åsikter i frågan.
-Det är då själva f-n att inte en församling skall kunna göra en resa och att prosten och medlemmarna då kan ta sig ett glas vin till maten och kanske en s.k hutt därtill. Herregud, pressen står i och det frågas oavbrutet, det är nästan som man kan tro att rena "hel    et" brutit löst.
En resa gick till Premier League för att man ville jämföra en fotbollsmatch med en gudstjänst. Och? Inte alls konstigt fotbollen är ju helig för många engelsmän. Att till detta klämma några pint på en pub är väl inte hela världen. Är det värre att klämma en pilsner i goda vänners lag en lördag kväll än att dricka vin en söndag förmiddag, frågar sig Revered James och fortsätter;
Alkohol och kyrkan är inget konstigt; vem kom på klosterlikör till exempel? Jo munkarna och nunnorna och de var minsann kyrkliga. Det är till och med så att en av de mest kända personerna inom kyrksamheten till och med kunde göra om vatten till vin och då snackar vi inte hembränning. -Nej, säger Reverend det är lite fel att bråka om sådana här saker. Hela "grejjen" går ju ut på att resa, i och för sig till högre höjder än vad ett charterplan flyger på men riktningen är ändå rätt så att säga.
En tur till Malta, en till Thailand och en del andra ställen, men herregud" låt dem ha lite sköj" som en av Reverends värmländska församlingsvänner säger. Det är inte så kul alla dagar, födslar är väl OK men alla dödslar, Inte kul alls.
Å andra sidan kan man fundera på om det inte ligger en och annan hund begraven i församlingarna och att fler avslöjanden kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0