Omväxling förnöjer? Eller en total mutterlera? Dvs Nut-Clay

Själv har Syd haft en omväxlande semestervecka med allt från ensamarbete med röjsåg i de Ångermanländska skogarna till röjsång med Springsteen och 62000 andra på Ullevi i Göteborg.  Den omväxlingen förnöjer.

Frågan är dock om omväxlingen i England är lika kul? Brexit blev det i båda Europaaktiviteterna inom några få dagar. Frågan vilket som var mest överraskande; EU eller fotbollen? Jag tycker nog ändå fotbollen. Dessutom är konsekvenserna lite olika, i fotbollen är ju ändå Wales kvar en omgång till. Så där är ändå UK med och vill vara med så länge som möjligt.

Vad gäller Brexit så är det väl så att de engelska medborgarna antagligen röstat fel, så har det nämligen varit i de flesta EU-folkomröstningar i olika länder genom åren. Då har man gjort om och till slut har man röstat rätt så att säga. Dock tveksamt som det blir så i England även om turbulensen i de politiska leden verkar närmast total. Men som sagt lika överraskande som att Island skulle slå ut England i fotboll var det väl ändå inte. Det har alltid funnits en skepsis mot EU i UK. Nu får vi väl se hur den här processen går vidare; när man tar formellt beslut om att lämna in en utträdesansökan, när den behandlas, hur förhandlingarna går, när något blir klart, vilka konsekvenser det får. Det här kommer nog att med EU-mått gå ganska snabbt vilket innebär att allt bör vara klart inom en 10-årsperiod och då kanske det ändå är dags för en ny omröstning. Vi skall nog inte känna oss alltför stressade. Det finns dock annat som kan stressa och det är nog det allmänna världsläget. Det känns oroligt – som en riktig ”mutterlera”** helt enkelt.

Förbundskapten Roy blev dock stressad och avgår nu direkt efter förlusten mot Island. Underskattning? Antagligen och fel mental inställning speciellt efter att man tog ledningen med 1-0 efter fyra minuter. Inget nytt. Men ack så det kan bli. Syd känner mycket för Lagerbäck och Island men det var ju bara så synd att de slog ut England.

Rooney kunde Roy ha bytt ut i halvtid. Alla passningar gick i sidled och inte mycket framåt. Ungefär som en EU-process…

Då kändes det lättare med Bruce, han levererade! Kanonbra igen och jag glädjer mig lite extra åt att Nils Lofgren fick lite mer utrymme för sin gitarr och snurr!

 

** Ordet ”mutterlera” finns antagligen inte i SAO, utan uttrycket har sitt ursprung i den kända orten ”Smébacken” och en person där som Syd träffade en gång i tiden och som tyckte att livet kört ihop sig rätt ordentligt i negativ bemärkelse. Så till den milda grad att hela livet blivit en riktig ”mutterlera”, och då är det inte alls kul skall ni veta.

Huruvida England tycker att livet blivit en riktig ”mutterlera” eller inte låter jag vara osagt men vi skulle kunna lansera ordet ”nut-clay”. David Cameron: ”My life has become a totally nut-clay”. Ja, varför inte?

 

 


Kommentarer
Postat av: Tant Sonja

Mutter som i maskindel? Tror du inte att det var mutter som i muttra som menades??

Svar: Don´t know som Syd brukar säga.
sydjamesrevue.blogg.se/hytterikmanagement

2016-06-28 @ 19:58:11
URL: http://tantsonja.wordpress.com/
Postat av: Tant Sonja

He he...

2016-07-05 @ 11:29:05
URL: http://tantsonja.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0