En blek novembersol

stiger försiktigt upp i horisonten. Lite mer i sydost än ost känns det som. Syd är i Skåne nämligen och skriver detta. Ingen snö på Österlen, en känsla av vilande natur. Havet ligger gråblått, tittar man ut ligger solen just nu rakt över Stenshuvud. Blandade skyar, 7-8 grader varmt.
Ravlunda skjutfält är i drift denna helg, nattövning har det varit. Oklart men det låter stridsvagn. Trots att vi bor några kilometer från skjutfältet så har porslinet skallrat i natt när salvorna har avlossats. Idag ingen promenad på skjutfältet, det vore ju lite onödigt att få en stridsvagnsprojektil i huvudet (fru Syd påpekar lite försynt att det är ju bra att t o m Syd inser detta).
Aktiviterna på skjutfältet är samtidigt en garant för den unika floran på Ravlunda, där sommartid får, hästar och longhorns vandrar över fälten. Om skjutfältets framtid vet man inget även om dagens oro kring Östersjön knappast motiverar en avveckling. Kan ett skjutfält samtidigt vara nationalpark? Naturreservat i alla fall?
Viktigt att den unika miljön behålls.
 
Vi skall åka och hämta äppelmust nu, från vår egen odling, ja i och för sig bara två träd i odlingen men ändå. Man skulle kanske slå till och utöka äppelodlingen? Kanske med ett träd till. Det är gynnsammare här, klimatzon 5 hemma, klimatzon1-2 här, det märks. Gröna fingrar kommer mer till sin rätt här, i och för sig blir mina fingrar mest gröna av gräsklipp men lite mer ordlingskänsla får man när växterna tenderar att överleva.
 
Viktigt är att fibern fungerar, vi måste skynda på ut i naturen nu för att hinna hem till Arsenal-Manchester U. Sista säsongen för Wenger? Du är värd en ny PL-titel och se till att vinna idag. Vinn med 3-1! Jag vill se en match med mycket känsla. Lite Dennis Wise-inställning!
 
Nu pockar kaminen på uppmärksamhet, och Österlen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0