Löptur med oklart mål (rent geografiskt alltså)

Syd och fru Syd är på s k utlandstripp närmare bestämt Cefalu på Sicilien. Väldigt trevlig ort måste sägas!
Fint väder, god mat, goda vänner och goda träningsförutsättningar. Kanske lite för goda till och med?
Det började starkt med att fru Syd och Syd tillsammans tog en morgonjogg på ca 4 km efter genom gamla staden, ner längs strandpromenaden och tillbaka hem till lägenheten igen. Det var dock inte nog tyckte Syd utan bestämde sig för en kompletterande tur runt den "bergsknalle" som ligger strategiskt i centrum. "Håll höger" så kommer du rätt var instruktionen med vilken Syd gavs sig iväg.
Efter en stunds löpning kändes det lite mer osäkert så stannade Syd vid ett litet hotell och frågade om någon pratade engelska eftersom Syds italienska lämnar det mesta att önska. Nej det gjorde de inte men de nickade och sa: Si Si när Syd frågade medels kroppspråk om Syd kunde springa upp här till höger. Det kunde Syd men det visade sig vara en återvändsgränd med Cefalus sopstation som mål. Om vem som styr sophanteringen i södra Italíen vet vi eftersom vi sett våldsamma filmer från Italien..  snabbt därifrån för Syd vill ju inte bli indragen i något skumt. Hur som helst efter en stunds springande så var Syd tillbaka till det där lilla hotellet igen och drog iväg till höger igen.
Nu, så här i efterhand, så tycker sig Syd se en skylt där ortsnamnet "Cefalu" vara överkryssat, vi förstår nu alla att Syd då lämnade Cefalu. Varmt var det, havet på vänster sida stämde ju, men solen kom lite från fel väderstreck tyckte Syd trots allt, Efter några tunga uppförsbackar så gick det utför, det stämmer bra det tänkte Syd, bara runt nästa udde så är vi framme vid stranden, så var det dock inte, det blev en hela radda med uddar utan någon strand. Havet till vänster, det stämmer men solen borde inte vara där...
En svag misstanke om att det inte stod rätt till infann sig. Sedan kom järnvägen! Så bra då stämmer det, snart framme vid stationen. Nej ta med tusan var det inte en udde till att runda. Nu började Syd dessutom bli trött och fundersam och tiden började bli lång. Vi skulle äta frukost gemensamt idag.
Till slut bestämde Syds sig, han stoppade en bil och frågade; Är detta vägen till Cefaku och så pekade jag. Det var det inte utan det var precis åt motsatt håll. Då blev det tungt, här hade Syd gladligen sprungit en bra bit utför i gott tempo men åt fel håll! Nu var det uppförsbacke! Havet till höger! Nu blev Syd ännu tröttare och törstig och tänkte; Nu tar det minst en timme till att komma tillbaka - till någonstans och min långa frånvaro kommer att skapa både oro och irritation.
Det var länge sedan Syd liftade, senast var i mellan Ludvika och Grängesberg, Nu var Syd på väg mot östra Sicilien, svettig, utan italienska språkkunskaper och inte direkt uppklädd.
Ja, till slut stannade en lastbil och jag försökte peka på riktningen "Cefalu"? Si si! Syd pekade på det tomma sätet, på sig själv och Si Si, Syd fick åka med och då kom det så småningom en skylt med Cefalu, det där hotellet besökte vi nu för tredje gången och då fick Syd kraft att springa "hem". Havet till höger, solen rätt och så där ett par timmar försenad så ....var fru Syd lite upprörd.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0