Reasons to be cheerful

I helgen som gick så tog fru Syd och Syd en tur till Ångermanland. Trevligt i sig men det Syd gladde sig speciellt åt var att han INTE var på väg till älgjakt! Älgjakten startade igår, måndag, i Norrland till väldigt mångas stora glädje.
Ja, Syd har i och för sig "älgkörkort" och även bysse men någon jägare har han aldrig varit och lär väl inte heller bli.
Forna tiders jakt framkallar minnen av regn och blåst, stillasittande, väntande. Maten brukade vara slut redan vid 9-tiden när man skulle sitta till 15.30 eller ännu senare. Frös gjorde man också, men det lärde sig Syd att behärska. Man skall ju sitta still på sin stubbe men isometrisk träning brukade fungera. Man kunde endera spänna alla muskler maximalt och hålla denna totala spänning så länge som möjligt. Alternativt spänna armmuskler, ben eller mage i lite oilka sekvenser. Man kunde nästan bli varm av denna träning. Isometrisk träning, smörgås, isometrisk träning, bulle, isometrisk träning, lyssna på komradion som oftast var tyst, isometrisk träning sedan brukade jag somna en stund. Ja, det är en rätt bra sammanfattning på Syds jaktkarriär. Ibland brukade en bok slinka ner i ryggsäcken och även kameran. Om inte detta tagit död på uppfattningen att Syd haft jägarpotential så kan vi tillägga att Syd aldrig sett en levandes älg under älgjakten. Att älg passerat alladeles intill Syd på pass är känt men man kan ju inte se allt, speciellt inte om man somnat en stund. Att läsa en bok brukade gå bra tills fingrarna blvit så kalla att man inte kunde bläddra på vettigt sätt. Då hjälpte inte ens den isometriska träningen.
Nej som sagt, skönt att man inte behöver sitta stilla på en stubbe med en bysse.
 
En annan helt annorlunda orsak att känna sig lite cheerful är att Sverige möter Holland i VM-kval. Ingen Hamrén som hoppar runt så där spontant vid sidlinjen. Det är också skönt att slippa.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0