Oxveckor med Trump och Matti!

Oxveckor, så kallas tydligen veckorna efter jul och nu i januari månad. Så har det varit för Syd också, inte riktigt kanske men tiden för skrivande har inte riktigt infunnit sig. Eller kanske inspirationen och orken inte riktigt varit på plats. Det blir inte mycket tid i veckorna och inte på helgerna heller egentligen. Men mycket av det som tar tid är givetvis positivt. Skidåkningen har kunnat återstarta, det har funnits både snö, spår och en häl som känns allt bättre.Nu skall Syd inte överdriva, säger omgivningen, starta lugnt. Ja, det har inte varit vila under hälskadeperioden men löpningen har legat på historiskt låga nivåer. Men styrketräning, gym och promenader har det varit åtminstone 4-5 dagar per vecka. Sedan löpning max två gånger per vecka när nu hälen känns bättre. Så är det.
 
Men nu åter till oxveckorna, vi vet att janauri månad är den månad under året då flest människor avlider. DN hade 200 dödsannonser följa helgen. Färre denna helg är bedömningen. Var har du läst detta? frågar ni. Inte läst., jag räknar säger Syd. Däremot visar SCB-statistiken på januari månads svarta siffror. Varför är januari då så tung? Shoppat ihjäl sig borde folk ha gjort före jul alternativt att man sprungit benen av sig under mellandagsrean. Har man gått in i den berömda väggen? Var inte julen så där oerhört harmonisk som man hade hoppats på i år heller? Influensa? Vinterkräk? Ont om pengar? Långt till nästa lön? Dä ä myckä nu...... Men det är ljusare på dagarna.
 
Många fick nog en släng av vinterkräk igår i samband med installationen av Donne som president. Med anledning av detta har Syd kontaktat den kända managementgurun Hytt-Erik. Hytt-Erik är huvudägare i den berömda managementbyrån; "Hytt-Eriks Fiske- och Managementkonsult" med sin slogan "Det är inte vilket fiske som helst utan röstfiske".
Vad säger då vår vän Hytt-Erik? Vi låter honom lägga ut texten själv och det är Hytt-Eriks personliga åsikter vill Syd betona.
 
Hytt-Erik: "Jag förstår inte riktigt oron med Trump, killen är sällan trumpen utan verkar vara en rätt så pigg hästhandlare. Och varför oroa sig över vad grabben sagt i valrörelsen. Det vet vi väl att ledande politiker säger en massa saker och lovar både det ena och det andra i valrörelser. Var det blir det sedan när de vunnit valet? Precis.. Varför skulle grabben vara ett undantag? 
Tänk efter nu hur det är med tolkningar hit och dit, ena stunden oroar vi oss för att Trump verkligen skall genomföra det han säger, vi tror på hans ord helt plötsligt, fast vi egentligen inte tror på vad han säger. Inkonsekvent! Å andra sidan så har vi den svenske rikspolischefen. Han säger också en massa saker, vi inte tror alls på hans ord, och inte på vad han säger heller. Konsekvent!"
"Jag hoppas nu att jag klarat ut det ena och det andra", säger Hytt-Erik som precis kommit hem från Davos där han och andra ledande tyckare träffats under några dagar.
 
Med tanke på januari månad och inledningen på denna artikel måste jag helt enkelt återpublicera den mest "underbara" dödsruna jag någonsin läst. Läs den, den är fantastisk!
 
Ox
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0