Vi är välunderrättade om både Richter och annat

I går kväll satt jag och pratade med en välunderrättad källa som bott i Los Angeles-trakten i många år, ganska nära en s k förkastningsspricka/linje. På den tiden, det var flera år sedan nämligen, så fanns det i stora telefonkatalogen för Los Angeles i slutet en beskrivning om hur och vad man skulle göra för att förbereda sig för en jordbävning. Bland annat så skulle man packa en ryggsäck per familjemedlem med beredskapsutrustning. Detta gjordes förstås av min källa.
 
Vid ett tillfälle var källan bortbjuden och värdfamiljens hus visade sig ligga precis på San Mateoförkastningen, om den nu heter så, tycker jag hört det.. Och så berättade man om sina nödryggsäckar! Utskrattade och stor förnöjelse hela kvällen, så där kan man väl inte gå och ängslas heller.... Det kan vi väl!, säger vi i Sverige. Vi kan ängslas över väldigt mycket. Jag mötte för övrigt en riktig ängslighetsmänniska i veckan, berättar Syd själv.
 
Men nu var det inte det vill skulle skriva om utan om att det ruskade till ordentligt i Mexico, 8,1-8,2 på Richterskalan. "Tur" att epicentrum låg i havet annars hade väl halva Mexico med såväl knarkmaffia och Inkatempel rasat ihop.
 
Och så har vi "Tornados" med 80 sekundmeters vindar som far fram emot Floridas kust, Ujujuj som de skulle säga i Grängesberg som en kommentar till detta, kulet,
 
80 meter på en sekund, då lär man springa för att hinna undan.
 
Ett par tre jordbävningar med 8,1 och högre på Richterskalan på "fel" platser, samtidigt några tyfoner och tornados så skulle såväl människor som världsekonomin snabbt utsättas för oerhörda påkänningar. Det är inte så stabilt som vi kan tro, när vi tittar på lägenhetspriser och funderar över Nordeas flytt till Finland. SJR:s finlandskännare; Syd Jorma, säger för övrigt att det här är vanligt; med en finne i ledningen så hamnar så småningom företaget de leder i Finland. Och Syd Jorma är välunderättad.
 
Två andra vanligtvis välunderrättade källor har jag ställt inför en svår fråga i veckan; Får Dan Eliasson sparken nu?
Ja, innan jul säger den ene, ja, efter valet säger den andre. Skulle Danne, vi kallar honom så lite till mans och kvinns, få sparken så blir det väl inte direkt någon jordbävning, knappast ens en liten överraskning.
 
Ser för övrigt lite mulet ut, ute, lite klass-1 varning över alltihop. Törs man åka hem? Kände jag inte en liten skakning här på övre däck? Nu överdrev jag lite, säger Syd, övre och övre, det är inte källaren i alla fall.
Det dallrar i löven! Det är något på gång. OCH ja! Ser det nu precis på Twitter;
 
P4 Kalmar Tweetade: Trafikverket: Risk för längre köer vid bygget av nya E22
 
Ja, vi kände att det var något...........det är kulet vilken intuition man har, säger både James och Jorma! Och så säger vissa att vi ängslas för mycket, herregud, hur roligt är det att sitta i en sån där längre kö i Kalmar?
 
(Ibland undrar Syd om P4 Kalmar är specialister på nonsensnyheter, vi har haft dem med förut nämligen: Då var det en reporter som nästan fått en puck i huvudet vid en hockeymatch). Detta för oss oavsiktligt in i sportens värld...
 
ett ögonblick, ...
 
min redaktionssekreterare tycker vi skall sluta nu. Ängsliga människa! Men Ok då...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0