Förnöjd och illamående

Om det är "omväxling som förnöjer" som ordspråket säger så är Syd väldigt förnöjd just nu. Kroppen har återhämtat sig efter Vasaloppet, tror jag. Vi har landat i Fort Lauderdale, Florida, fru Syd och jag, efter en torsdag som tillbringades i luften mestadels men också med några timmar på Heathrow. Och som sagt jag trodde nog att kroppen var piggare än den egentligen är för efter ett rejält träningspass idag så är jag inte lika förnöjsam längre utan mest illamående.
Vi bor väldigt galant här vid Atlantens kant och skall snart ut och äta. Fru Syd tror INTE på min teori om att jag äter för mycket och därför blir illamående. "Det är normalt att äta lunch trots att det inte är en Vasaloppsvecka" påstår hon.
Hon mår lite illa själv också, fru Syd, men det beror på penicillin. Vi fick börja med att besöka Obamacare idag och det gick bra. Till skillnad mot svensk sjukvård så fick man dels underteckna ett papper där man intygar att sjukvård inte är en exakt vetenskap och att man går med på att läkaren gör de undersökningar de gör. Vad som vidare skiljer sjukvården åt var att det inte vara några problem att få en akuttid, akut så att säga. Nej kom ni sa dom! Och sedan fick vi sitta och vänta, i minst 5 minuter, innan frun fick komma in.
 
Som sagt under gårdagen så var vi många timmar i luften. AIRBUS 380 från London, ett gigantisk stort plan och man satt där på andra våningen med 2+4+2 säten. Nytt och fräscht.
Samtidigt läste jag en artikel i Times om att Airbus skall säga upp folk, bland annat beroende på just Airbus 380 inte säljer så bra. En ljusning är att Emirates har köpt 20 plan och betalat 15 miljarder dollar för detta. Det blir många kronor det, drygt 6 miljarder per plan om jag räknat rätt. Det är dyrt om man skall ligga på topp.
 
Vi skall stanna ytterligare någon dag här sedan far vi vidare på kryssning. De flesta ser det som ett skämt att Syd skall på kryssning men vi får ta tag i detta. Ta ett rejält krysstag så att säga, så skall nog det bli bra.
Hemma sköter döttrarna huset och snön,  Ytterligare 20 cm. Vi närmar oss snart metern därhemma. Kanske blir lite mer skidåkning när man är hemma igen. Men närmast kryssning som sagt. Och då känns det som vi är tillbaka där vi började veckan; i Vasaloppet för där var fick man också kryssa en hel del, mellan spåren.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tidigare har vi kunnat höra om Sinbad sjöfartens äventyr och jakten på det mystiska landet. Nu har vi SydJames sjöfararen, oklart om han söker något speciellt land annars är likheten slående. Båda har en stor äventyrslusta och vill utforska världen till havs. Skillnader finns dock, det är oklart om Slnbad någonsin åkte Vasaloppet. Det ska dock undersökas

2018-03-12 @ 16:11:09
Postat av: Cc den äldre

Förra inlägget skrevs av mig

2018-03-13 @ 13:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0