Syd James begrundar ett par av livets omöjligheter och motsägelser


Jag har haft körkort länge men sådana här fickparkeringar måste jag erkänna är tuffa, det går men........
image34

Foto: Syd James Paris 2007.

Det har sagts att Vägverket behövs om sandningen skall fram...... 

image35

Foto: Syd James. Ur boken: Sandslösa motsägelser......

Syd James i Los Angeles och i TV! Updated April 26.

Syd James intervjuad på TV: http://www.twcsocalnews.com/  info från mailen:
Dear Syd,

It will be posted at www.twcsocalnews.com after it airs on Time Warner Cables CNN Headline News channel, you'll find it in the "Greater LA" Bureau. At this time we don't have a date set but it should air sometime in May. Look for the titles Hollywood & Highland or Kodak Theater something like that. Also when you visit the site we would appreciate it if you could post a comment about us, our bosses love to see that and it helps keep us out doing stories in the neighborhood!
XXXXX (Syd tagit bort)

LA är USA nästa största stad. C a 10 miljoner innevånare och staden breder ut sig något alldeles väldigt. Raka gator, skyskrapor och en oändlig massa typ mobile-homes. Bor på 31 våningen och kan skåda ut över andra högbyggen där skyltar med namn som "Wells Fargo" blinkar på taken. Allt känns jätteamerikanskt. Såg den berömda skylten "Hollywood" på bergskanten från hissen. Långt därborta i soldiset. Ändå ganska lugnt och stillsamt där jag bor (peppar, peppar). Undrar om det fins några bra skivaffärer i denna stad? Dollarn är ju så billig nu så man kan kosta på sig en liten extra CD-box kanske. (Det blev ett par med Warren Zevon)
image14

S Figureo Street LA tisdag 15 april 2008
Foto Syd James

Var det någon som uppmanade Syd James att ta kort på några som "stack ut", varsågod säger vi då:

image18
Walk of Fame. Bilden kostade 1$
Foto: Syd Jamesimage21
Köpte hans DVD för 3,50 , dedikerad och jag har lovat recensera
Foto: Syd James

image22

Stålmannen med polare på Hollywood Blvd
Foto Syd James
image23

Hollywood Blvd. LA Fire Dep under utryckning.
Foto: Syd James


Hollywood Blvd
Foto: Syd James

image26
Dodger Stadium. tar 56 000 åskådare. Ligger där Chavez Ravin en gång fanns. Detta har skildrats av Ry Cooder på CD:n med samma namn. Häpnadsväckande, jag åker buss hit ut och hade sällskap med Dodgers parkeringsvakter, match ikväll. Den ena kraftigare än den andra.
Chavez Ravin var ett mexikanskt, mycket trivsamt område innan det exploaterades för Dodgers. Vad jag förstått lite grann av ett "justiemord".

image31

Träffade denne "Cop" vid 7th Street. Han ville lägga undan sin cigarr innan jag tog kortet, det tyckte jag var helt OK.

London Calling med The Clash

anser många vara den bästa rockskivan genom tiderna! Vad tycker du kära läsare? Skicka gärna in en kommentar om vilken skiva då anser vara den bästa. Syd James gillar "London Calling" ,har den i olika versioner men tveksamt om jag tycker det är den bästa skivan. Nu pratar vi LP/CD, ej singlar för det har aldrig varit Syd´s starka sida.
"Dark side of the moon" med Pink Floyd är det den bästa? Ja definitivt en av de absolut bästa album som gjorts. Ja den håller för en topplats. Santanas tidiga skivor platser de? Nej inte riktigt även om den första Santana-skivan kom en ny remasterad version för något år sedan. Stark men.....
Yes, Genesis var under tidigt 70-tal med på listan men knappast idag. Jag har gått mot det lite naknare, lite kantigare, ibland närmat mig roats, country-rock, folk-rock, singer-songwriter. Dylans senaste skivor mycket starka. Neil Young min husgud, finns massor av bra skivor. Warren Zevon fantastisk! Upptäckt Jackie Leven de senaste åren, underbar värld har öppnat sig. Eric Amble and the Roscoe Gang, en av mina absolut bästa. Ray Davies från gamla Kinks, kanonalbum de senaste åren. Ian Hunter två riktigt, riktigt bra album! Rant speciellt! Det kommer så otroligt mycket bra musik trots all "skit" som man matas med på radio, om man nu lyssnar på radio. Hip-hop, house, techno..dumpa sk-t-n! Såg för övrigt att finska Wentus Blues Band firat jubileum och släppt en film med sin långweekend med en rad gästartister! Jättebra! Har en signerad Wentus i hyllan!
Hittat en rad spännande band på Irland, i Belgien!!, Det finns en mycket spännande rock-värld, och jag är inte bara fast i rocknostalgi! Höll på att missa Creedence, näst intill sönderspelade av coverbands men vilken musikskatt! Cosmos factory? Wille and the Poorboys är det de bästa skivorna?
Jag tror  att jag just nu fastnar för (utan inbördes ordning) Jackie Leven, Neil Young, Eric Amble, Warren Zevon, Pink Floyd. Men Beatles och Stones då? Självklart med: Exile on Main Street med Stones, tag vad som helst av Beatles. Tag John Lennon, Jimi Hendrix, Doors, Allman Brothers, The Band, tag vår egen Ulf Lundell, tag ELO, Led Z, Och tag The Boss, är hans "Born to Run" den bästa genom tiderna? Det är inte lätt! Kom med förslag. Syd James har inte facit den här gången! Då är sportens värld mycket enklare!

Syd James läser tidningen

Det är härligt när högprofilerad affärspress utan egen tanke blir rolig för det måste man väl ändå säga att dessa textrader är:

På tal om den pågående finansoron kunde man i veckan läsa om "Avkylning för bankerna på Island"; Finns det något bättre ställe att kyla av en överhettad bankaktivitet än på ISland.

Eller när samma tidning konstaterar att " Förhandlingarna mellan redarna och sjöfolksförbundet har strandat". Det bör ju båda parter vara ganska vana med.

För några år sedan läste Syd om att dåvarande oppositionen krävde en ny haverikommission för Estonia; "Vi måste gå till botten med denna fråga" .......ja ja


Lemonheads: "It´s a shame about Ray"

Jag missade i stort sett helt Lemonheads när det begav sig. Har en CD med dem förut som jag gillar men "It´s a shame about Ray" missade jag helt när den kom. Nu i "Reissue" och i min "Collectors Edition" finns både mycket bonusmaterial och DVD. Det behövs inte; skivan räcker långt. Starka låtar och jag tackar "Mojo" för att er recension som fick mig att köpa denna skiva. Vilken stil? Bra rockmusik! Tänk , jag hade kunnat missa detta en gång till!

Nick Cave & The Bad Seeds: "Dig!!!Lazarus Dig!!!"

Nick Cave har verkligen fått ett grepp om mig. Hans reciterande textmässande, många gånger aviga melodi och ljudslingor är väldigt suggestivt tycker jag. Vackert varieras med avigt, kantigt. Har ni lyssnat på Nick Cave förut är detta ingen överraskning. Om inte; Börja lyssna! "Projektet "Grinderman är också värd att ta till sig även om det på den skivan kan innebära en ljudchock som tar tid att hämta sig ifrån. Men åter till senaste skivan, jag säger bara Dig Nick Cave!!! Dig!!!

REM: "Accelerate"

Jag hade gett uppREM som jag inte tycker har varit speciellt spännande de senaste åren. Men så slår dom till med "Accelerate". Börjar tufft, vasst i kanterna men börjar plana ut lite från låt 3. Starka melodier, bett i låtarna och en riktig klasskiva! Riktigt, riktigt bra! Högt upp på min spellista just nu! Kanon!

Nick Lowe "Jesus of Cool"

Det tog lite tid men nu har jag äntligen fått hem den remastrade "Jesus of Cool". Vinylvarianten köpte jag när den kom 1978. Jag har allt med Nick Lowe. "Jesus of Cool" visar låtsnickraren Lowe från sin allra bästa sida. Han är en pop-rockare med fantastisk känsla! Allting på denna skiva är bra och bonusspåren håller lika hög klass. Ingen utfyllnad här inte.  Från inledande "Music for money" till sista extraspåret är det en enda lång njutning. Köp! Och återupptäck också gamla "Stiff Records"!

Suss von Ahn: "Zeldas Park" och "Train to Stockholm"

För en dryg månad sedan hade jag aldrig hört talas om Suss von Ahn. Sedan bodde jag en natt på Bromma Flyghotell där man har jazzkvällar i källaren ibland. Just denna kväll spelade Suss med back-up! Med en kopp te och några mackor kunde jag avnjuta Suss coola jazz-/softmusik. Bad att få köpa Suss skivor vilka kom med posten efter några dagar och jag har blivit positivt överraskad. Denna musik är kanske inte det jag normalt lyssnar på men detta är perfekt "After eight musik" om ni förstår vad jag menar. En "after eight" tar man efter maten, man varvar ner, lutar sig tillbaka och softar lite.  Då är detta perfekt. Ändå finns det en mycket tilltagande "Beat" i vissa låtar men främst känner jag för denna musik när jag vill varva ner. Så mycket bra musik det görs och nog borde Suss nå fram till en större publik, det kanske hon redan har och jag kanske bara är okunnig i denna musikgenre?

Billy Bragg; "Mr Love & Justice"

Den ständige revoltören Billy Bragg återkommer med ett nytt album efter flera års "tystnad". Nya CD:n är släppt med en "Band version" och en "Solo Version".
Jag har fastnat för "Band version" där jag tycker BB;s låtar får kraft. BB gör sina iaktagelser med sedvanlig skärpa. En stark skiva med bra text och bra rockmusik.

Syd Ernest Inrednings-och trädgårdsspalt - svar på frågor

Vilken musik passar bäst när man skall gräva i potatislandet? undrar signaturen "Glad i vår"
- Den nya skivan med Nick Cave där titelspåret "Dig Lazarus Dig" är ett alternativ, ett annat är den trallvänliga Diggi-loo, diggi lei, eller varför inte recitera en variant på en gammal Karin Boye dikt : Det gör ont när kroppar brister.

Signaturen "Gerda i stan" undrar över Syd Ernest vatteninstallationer: "Jag vill ha en djupare damm med näckrosor, hur gör jag? undrar Gerda:
- Börja försiktigt råder Syd Ernest: Många har tagit sig vatten över huvud med pompösa dammar. Slå lite vatten i en spann och skvätt ut det på en grön presenning (finns i olika storlekar), lägg ut några plastblommor och känn in behovet den första sommaren. Är inspirationen kvar året därpå så kan damm vara rätt.


Nu är det tidig vår i Leksand, igen, efter 0-3 mot Brynäs!

Jag hade en f d kollega i Gävle en gång i tiden som av någon outgrundlig anledning var Brynäsfantast. Vi roade oss ibland med att skriva limerickar till varandra, oftast med idrottsligt innehåll. En hel del andra käcka kommentarer kom också från Gävle.  Leksand VAR DÅ ett stabilt Elitserielag men tyvärr föll vi ofta redan i första slutspelsomgången och då fick jag återkommande kommentaren; Våren kommer alltid tidigt i Leksand. Det gjorde den i år också. LIF hade ett mål för året; Återtåg till Elitserien och det missade man genom att underprestera. Willy Railos gamla klassiker "Bäst när det gäller" fick omvänd betydelse här ;"Sämst när det gäller". Thomas Kempe fick frågan om vad orsaken var till debaclet: "Vi har varit för dåliga helt enkelt", ja och så enkelt är det. Underbetalda är de inte! Har de ställt upp med hjärtat i alla lägen? - nej!  har förmågan räckt till? -nej, uppenbarligen inte. Syd James har tidigare under kvalserien sagt att det är ett ansvar att representera Leksand, ett av idrottens starkaste klubbmärken. Supporterklubben och ståplats har varit bäst i år, igen! Nästa år får vi säkert se ytterligare ett antal lycksökande nya "Leksingar" skrinna in för återtåg 4.  Skall vi gissa på 12-14 nya?? Om vi nu inte skall bygga något annat, med spelare som känner för Leksand och inte enbart för pay-checken. Det går att få överbetalda spelare att prestera: Jag hoppas ni såg Champions League matchen Liverpool-Arsenal (4-2) igår kväll. Vilken fantastiskt bra match! Kamp, teknisk briljans och hjärta. "You never walk alone" som "the Kop" alltid sjunger. Det gör förvisso inte Leksand heller men nu är det tungt!

Västerås-Leksand 2-4 och hopper lever!

Dramatik, men ett slutligt avgörande i sista perioden och hoppet lever! Brynäs i nästa, tänk om vi för en gångs skull skulle kunna trycka till Brynäs i en viktig match. Helst skulle jag vilja ha både Leksand, Brynäs och Mora i Elitserien men om det nu gäller så förpassar jag hellre BIF än LIF till Allsvenskan vilket här Syd James symboliskt visar iförd sin fina Leksandströja och av någon anledning en "Deutschland-keps":
image11
Foto: Syd James´daughter

Syd Ernest Inrednings-och trädgårdsspalt

Nu hälsar vi Syd James hemliga vän Ernest välkommen med sin inrednings- och trädgårdsspalt dit ni kära läsare kan vända er med era personliga inrednings- och trädgårdsfrågor. Ernest är Ernest och alla eventuella likheter med verkliga eller fiktiva personer som kan tänkas påminna om Ernest är en ren tillfällighet.
"TV 4 Ernst "uttalade sig i en artikel i Aftonbladet i stil med att "Jag är satt på jorden för att inreda och påta i trädgården". Vår Ernest mer satt i jorden och fick börja med att gräva sig upp innan han kunde börja inreda. Ernest är nu ett stort namn i inrednings- och trädgårdsvärlden. Känn er fria att nyttja Ernest´s gröna fingrar i såväl färgburken som i potatislandets värld.

image8
Foto: Syd James (privat)
Här ser vi Syd Ernest pyssla i en trivsam hörna av sitt uterum. Den grå lite säckiga sittmöbeln som Ernest lite "chicked" placerar en plastpåse på finns att köpa på välsorterade designbutiker. Ernest lite bohemiska trädgårdsrock passar bra när vårvädret ännu är lite kyligt när vi pysslar i landen. Trädgårdskängorna är ett par rejäla "Green Lawn Boats" som skyddar både mot fukt och kyla. De vackra trädgårdstenarna är klassisk "Gårdssten -grå 114". Glasrutorna i Ernest uterum som vi skymtar bakom Ernest är inramade av borstat aluminium vilket ger ett lite extra ombonat intryck och skapar en känsla av lyx och flärd.

Ernest gröna fingrar ger valuta för pengarna och människor uppskattar alltid att promenera runt i Ernest´s "Upplev-vad-du-vill-gröna-rum".
image10
Foto: Syd James

Syd Ernest ser gärna öppet vatten som en del i sin trädgård. "Det ger lugn och inspiration" säger Ernest. Och vi kan bara hålla med om att vattenspegeln skänker en extra dimension för trivsel och harmoni. Det vi ser här är en installation som Sir Ernest, som han kallas i UK, gjort vid Euston Underground Station i London.

Leksand-Rögle 4-8; Katastrof!

Man skall inte kunna släppa in 8(!) mål hemma mot Rögle i kvalserien. Men nu kunde man. Coachförlust! God natt för 2008? Hade man ställt in den där Belgaren, se nedan, i målet? Han skulle ju spela i kedjan var tanken!

Mora-Leksand 4-3 men hemligt vapen funnit i Belgien!

Tack alla som SMS:ade matchreferat även om Leksand nu förlorade. Men det är inte kört, det är tight, tight. Jag gjorde upp med ett nyförvärv  i Bryssel ikväll. Garanterat hemligt vapen. Nu dj...ar skall vi ta dem.
Att hjälmpåbyggnaden är lite speciell får motståndarna stå ut med:
image7
Foto:Syd James

RSS 2.0