En liten fräckis, dock inte i Amsterdams glädjekvarter

Förra veckan klämde vi Bryssel som ni läst och så gjorde Syd en okulär besiktning av Amsterdams glädjekvarter. Sedan kan man undra hur mycket glädje det är i Amsterdams glädjekvarter. Coffee shops en masse och en massa galanta damer också förstås. Numer känns det dock inte speciellt utmanande att gå i dessa kvarter. Nej nu kör man guidade promenader för PRO-grupper. Låt vara att gubbarna släntrar efter hela tiden men överlag råder god stämning i gruppen.

Nog tyckte jag att många galanta damer blinkade lite speciellt åt mig när jag tog min promenad (ej i PRO-gruppen)men jag kom sedan på att det var nog för att mitt högra öga fortfarande var igensvullet. I skymningen kan det tas för en liten flirt. Med Syd flirtar aldrig! Han är en man, ingen flirtare heller!

Just nu sitter jag på ett hotellrum i London. Har precis varit bort till Stamford Bridge, Chelsea möter Barca ikväll.  Syd tog sig till Chelsea´s Front Desk och frågade om hans biljett fanns för avhämtning. Any ticket for Mr Syd? Detta var min lilla fräckis!
Hur dom än letade och ringde och hade sig, så fanns ingen biljett. Mycket märkligt tyckte vi allihop men de har lovat ringa senare OM de hittar min biljett. Nu skulle det vara besvärande om de ringde för när Chelsea nu möter Barca hemma så är inte Syd i London. Jag hade för mig att det var hemma ikväll nämligen.  De i Front Desk såg rätt frågande ut .......och jag är benägen att förstå dem.
Det fanns biljetter att köpa typ äta middag, snacka med spelarna se matchen till det facila priset av 595 pund. Alltså 6600 kronor någonting. Hade inte Ballack spelat i Chelsea så hade jag slagit till....nej nu skojjar jag lte med er. Inte om priset men om Ballack.Tyvärr tappade jag bort min tunnelbanebiljett så jag fick (valde) att gå hem igen. Jag hann dock köpa ett par CD; Bob Dylan´s nya, två med Seasick Steve, en med Warren Zevon och en med Booker T. Jag skall lite senare fortsätta skivjakten i London. Ni kan för övrigt Spotifya er lite grann och lyssna på "Werewolfes in London" med Warren Zevon. Bra är det!

Ni som följer Syds äventyr vet att det inte var så länge som Syd var i London och då bodde på motsvarande Faulty Towers, det gör jag inte nu det här är bättre. Mycket svängrum är det dock ont om men jag skall nog lyckas klämma ner mig någonstans för kvällens obligatoriska armhävningar och sit-ups. Sängen är väl 2 meter lång och rummet är nog 2 meter och fyra centimeter långt. Jag kommer inte att gå ut i korridoren och armhäva mig så ni som är oroliga behöver inte vara oroliga.

Annars ser jag ut som "folk" igen, är dock fortfarande oklar över om näsan är riktigt hel. Får bli en röntgen kanske.

Bilder kommer att införas på denna sida fredagen den 1 maj kl 10.01. Från resorna menar jag nu, inte eventuella röntgenbilder på näsan. Jag hoppar lite som ni märker och så blir det när den s k andan faller på.

Ja jag har varit i Dublin också, igår och i morse; priserna faller kraftigt där men de faller från extrema nivåer. Nu skall jag falla i säng, midnatt är passerad.

Ingen fluga i soppan men väl en i ögat och tankar under en färd "genom Europa"


Tog mig trots "förlorad-boxare-på-teknisk-knock-out-utseende" ner till Brüssel idag. Ja, jag förklarade vid incheckningen vad jag hade gjort och så vidare. Man får lite sympatier då typ; "oj,oj det där måste ha gjort ont" och man ler då lite snett och säger; "javars men det kunde varit värre", här viker man inte ner sig heller! Det hade kunnat vara värre.


Hursomhelst så hade jag en stund över efter mötet i Bryssel och innan tåget till Amsterdam skulle gå och då styrdes givetvis kosan direkt till skivbutiken "Goupil o´phone" där vi, kära läsare, varit förut. Men vad händer? Trots solglasögon (som döljer utseendet till viss del - tänker då på ansiktet) så lyckas jag ändå få in en fluga i mitt andra öga.

Och det är klart att kommer man in i en skivbutik med mitt nuvarande utseende och går fram till innehavaren och ber honom titta om jag har en fluga i andra ögat, då förstår jag att han inte tittar så där väldigt noga utan ser mest förvånad ut. Någon dj---a fluga hittar han inte och nu är statusen så att Syd inte ens förmår leta efter skivor med inlevelse. Jag mår illa, de skaver i bägge ögonen och jag tappar lusten för skivköp! Då är det inte bra kan jag säga!


Nu sitter jag på tåget på väg mot Amsterdam och det känns som om man skall åka genom hela Europa, vi skall passera Mechelen, Antwerpen, Rotterdam, Schiphol och den ena metropolen efter den andra. Men herre guuuud, nu har vi åkt i 27 minuter och har redan passerat både Mechelen och Antwerpen och är med god fart på väg mot Rotterdam.. Tar man Tågkompaniet hemma så har man i bästa fall efter 27 minuter lyckats passera Smedjebacken eller Grängesberg.....ooops nu höll jag på att missa att vi åkte ur Belgien.


Jag skojade lite med fru Syd i morse och sa; "att som jag ser ut nu så är väl de enda affärsmöten där man egentligen platsar de som görs upp i Amsterdams Red Light District".


Nej precis, fru Syd tyckte inte heller att det var något roligt skämt.


Är det vackert här? Nja, det ser rätt lika ut här i "flatland"; Grönt är det, buskar och kanaler och tegelhus, och buskar och kanaler och tegelhus, och buskar och tegelhus, en tegelstad och lite buskar. Inget fel, absolut inte, men i vilket land man är spelar ingen roll, det är rätt lika som sagt. Nja, nu skymtar jag en tendens till kulle där borta i fjärran.

Nej det var en träddunge ser jag nu.

Boxer och Canal + i all ära. Här nere har de fler kanaler.


Det är kargare hemma än här i "Roosendaal" dit vi nu anländer. "Hej Syd, var bor du?" "Jag bor i Rosendalen", skulle Syd svara. Det låter väl lite mysigt,  lite bröderna Lejonhjärta så där,  men vi ordentliga svenskar skulle väl då antagligen ställa följdfrågan: "Vilket postnummer är det där då?"


Som sagt, Belgien försvann nyss bakom en buske och fram steg Holland, handelsfolket. Förutom landskapet så ser man en massa åkerier (Logistic Centers heter det numer). Men ni, måste vi inte bli lite mer lokala om vi skall klara miljön m.m. i framtiden?  Inte skicka grönsaker och "grejjer" fram och tillbaka på vägarna hela tiden. Men det är klart att det är lättare att odla här, Hollands komparativa fördel som man läste om i Nationalekonomin en gång i tiden. Vi får väl skicka "grejjerna" och grönsakerna med tåg istället.


Nu slutar inte färden men väl mitt skrivande; (don´t worry readers, allt är skrivet off-line) för nu mår jag illa, endera för att jag mår illa av den tekniska knock-outen i lördags eller för att jag inte ätit lunch ännu, och nu är klockan 21.05. Det hade nog varit bättre att få den där flugan i soppan istället.


En spark av Häcken och ett slag i ansiktet! Uppdaterad!

Syd och tränarkollegor har varit på träningsläger med sitt älskade damlag. Vi gjorde Göteborg den äran under ett par dagar efter påsk. Grönt var det både på konstgräset och på naturdito. Givande dagar och dryg träning. Backträning två dagar gjorde att Syds ben dag tre knappt bar uppför den sista backövningen. Huvudet ville ett benen något annat.

Tisdag kväll såg vi den fantastiska Champions Leaguematchen mellan Chelsea och Liverpool, en match som redan är klassisk.

Onsdag kväll drog vi iväg till Rambergsvallen där Häcken mot alla odds tvålade dit IFK i derbyt med hela 4-1! BK Häcken gav verkligen IFK i spark i häcken. Antagligen kommer Häcken inte att göra fyra mål i en och samma allsvenska match på mycket länge. Hejarklacken var intensiv men består nog till 101 % av närboende. Hisingen, Hisingen är inte Göteborg som klacken skallade.Klackledaren BK Häcken
Foto: Syd James Sports PhotoBK Häcken - IFK Göteborg har precis blivit 4-0
Foto: Syd James Hacken Photo

Väl hemkommen till den vacka hemorten så fylldes fredagen av en tolvtimmarsdag på jobbet, varefter en ny match på lördagsmorgonen med Dam U och sedan, och sedan......

Nu är det så beskaffat här i världen att när våren kommer så blir Syd alltid inspirerad och vill jobba i skogen. Så ifjol och så också i år. Ifjol fälldes träd och idag föll andan på att dra ihop stockarna. Syds skogsarbete är och har alltid varit förenat med fara! Inte för allmänheten men för Syd själv. Oftast brukar jag såga eller hugga mig själv någonstans! MEN så icke i år: Nej i år körde vi en annan variant kallad: Kasta stock!  Om ni tänker er en gungbräda, vad händer om man sätter sig på ena sidan? jo det andra åker upp!
Fråga 2: Om nu en stock ligger på samma sätt som en gunga och så kastar Syd en stock som träffar i bortre ändan, vad händer då? Jo den ände som  är närmast Syd får en katapultskjuts uppåt! Står man då ivägen gör det ont. Och gör ont är precis vad det gör!
Nu ser jag ut som en sämre tungviktsboxare! Akuten tyckte att jag klarat mig bra ändå så det är ju alltid en tröst! Näsbenet verkar ha hållit, inga tänder utslagna, ögat OK men några stygn i undre ögonbrynet och näsan är sned. Ingen hjänskakning tror vi; jag och farbror doktorn alltså.


Konstrundan Österlen part two: Peter Johnson keramiker

Fru Syd och undertecknad inhandlade under gårdagen två keramiska alster av vår närmast boende konstnär: keramikern och målaren Peter Johnson. Utomordentlig keramik som rekommenderas! Vid byns infart.Peter Johnson med konst
Foto: Syd James Art Photo


Konstrundan Österlen påsken 2009 part one

Solen skiner och vi med den! Idag dock lite kyligare vindar från havet. Gjorde att litet avbrott i trädgårdsarbetet och påbörjade i liten konstrunda i byn. Och vad passar bättre än att börja hos byns störste; Curt Hillfon.
More to come!Curt Hillfon
Foto: Syd James Art PhotoCurt Hillfon
Foto: Syd James Art Photo

Sedan inför jag ett litet stilleben från byn:Stilleben: " Hästar på bete" (De där två prickarna längst bak)
Foto: Syd James Art Director Photo

Månsken över Haväng

Det var en tjusig upplevelse att passera krönet på Linderödsåsen på skärtorsdagens kväll och se månskenet breda ut sig över havet. Klar himmel, näst intill fullmåne (tendens till nedan) och månskenet som speglar sig i havet. Man kan nästan bli religiös! Nästan alltså. Det var vackert under alla omständigheter.

Fantastiskt att lämna de snögömda gräsmattorna hemma i Dalarna och komma ner till Österlen där nog gräsklipparen får ryckas igång innan helgens slut.

Om tomt- och husarbetsbehov tillåter skall jag försöka plåta några av de lokala konstnärerna här i byn under den pågående konstrundan. Watch up!

Jag har jobbat en stund nu på morgonen men det börjar röra sig i sänghalmen i huset så då avslutar vi dagens mailskörd.

Glad Påsk, läsare

Våren kom tidigt till Siljanstrakten i år också!

Nu skulle det ha varit som mest spännande; när Leksand skulle gå in i de avslutande, avgörande matcherna för att ta steget upp till Elitserien. Så är det nu inte ( i år heller)!
Men vädret är fint, och ishockey är inte någon riktigt bra sport, lite tråkigt, sömnigt, lite enahanda och alldeles fantastiskt, förr! Förr var det roligt med hockey numer blir man mest deprimerad.
Leksand skulle satsa långsiktigt nu hörde jag, å andra sidan hörde jag att de tänkte värva en 38-åring. Nu är inte ålder något stort hinder för en dúktig lirare men är man 38 år så är man inte lovande längre om jag säger så. Leksand behöver mer hjärta och det går att uppdaga. Det är något grundläggande som är fel - kan det vara kompetensen måntro?
Dessa tidiga vårar påminner mig om en numer avliden medarbetare som jag hade i Brynässtaden en gång i tiden. Vi roade oss med limerickar  ibland och han lyckades alltid få till det här med att våren alltid kommer tidigt i Leksand.

Då känns det bättre att veta att en ny Neil Young CD är på intågande i veckan. Det blir bra inför påsken det!

Varken "pömsig", gravid eller med på G20 mötet

Jag fick en fråga av en nära vän som ringde igår när jag satt på tåget på väg mot Göteborg i arla morgonstund; Läget? 

 "-Jag känner mig som en gravid - illamående så här på morgonen"  svarade Syd "pömsigt"
Sömn brukar jag underskatta nyttan av ibland men denna morgon på tåget kändes seg. Jag satt där och var "jättepömsig" - nej det var jag ju inte alls kom jag och tänka på sedan.
I min begreppsvärld (och för alla andra ungdomar i min ålder) så är pömsig just lite trött så där på morgonen, sömnig helt enkelt. Men så är det inte nuförtiden. Nuförtiden betyder det att man är "sex...llt utmattad". Jag och yngre bror Syd använde det ordet i samband med en fotbollsträning för något tag sedan och vi fick 22 fågelholkar som tittade på oss. Numer är vi bara sömniga!

Nej gravid är man tack och lov inte och sömn är nog inte så dumt ibland, inte mat heller för den delen.

G 20 mötet i London avslutas och påbörjas idag, eller tvärtom egentligen. Ibland kan man fundera över demonstrationer och annat men nu kan man faktiskt förstå att folk blir förbannade när bonusar för 100-tals miljoner betalas ut samtidigt som förlusterna stiger.  Och Börsen har vänt - krisen över? Nej knappast!

Nu skall jag åka hem och ta en liten träningsvända tror jag. Får se hur det blir, jag känner mig lite pöm...., nej jag känner mig lite trött menar jag.

RSS 2.0