Syd siar om framtiden

Vilket är bland de svåraste man kan göra. Jag läste nyligen att man under många år följt och testat 88000 förutsägelser och prognoser från experter på skilda områden. Träffsäkerhet: Ungefär: "Även en blind höna kan värpa ett guldägg", eller "inte mycket bättre än när en apa slumpmässigt pekar på ett kort". Ibland blir det rätt men oftast visade sig att det inte alls blev rätt.

Nej då är det betydligt lättare att sia om historien.

Men nu är det så att 2010 närmar sig med stormsteg och Syds prognos är att;

snön ligger kvar ett tag till

och att

Syd kommer att köpa några CD-skivor (de är redan beställda från USA nämligen)

Annars känns det mesta lite osäkert.

Men jag hoppas att Volvo inte blir Kinaägt (trots att det är ett fint land, nåja, nu skall vi inte vara så kinkiga, jag hörde också att de avrättat en knarksmugglare idag- de måste de väl få göra vetja!)

Men jag hoppas att Saab inte blir Kinaägt (trots att det ä...ja ni vet)

Men jag hoppas att det blir fred på jorden och att alla får vara glada och pigga (jag måste kompensera lite för att jag är lite negativ till sakernas tillstånd ibland).

Men jag hoppas att nya Neil Young boxen kommer ut tidigt (trots att jag redan beställt andra skivor).

Men jag hoppas att jag hinner skriva lite mer på min blogg (trots att jag är lite negativ om sakernas tillstånd ibland och att jag redan beställt några CD skivor från Kin....nej nu rörde jag ihop det lite grann ser jag) 

Gott Nytt År på er!, så skall jag försöka klara ut det här........trots att det var en Sa, nej,  trots att jag är lite Young i sinnet - ähh jag skriver något annat sen istället)


Juldagsmorgonen gnistra och glimma, endast Syd James är vaken

och det har jag varit en stund nu. Jag lovade högtidligen i natt att INTE ha klockradion inställd på väckning idag och det löftet höll jag. Men vad hjälpte det?, 06.50 var man på G. Nu är jag en mycket försynt människa så jag har ännu inte satt på min julklappsskiva på CD:n. Och för första gången sedan 1965 fick jag en julskiva under granen...men som sagt ännu är det tyst i huset. 
Ja, det är Bob Dylan´s nyligen släppta julskiva så det är lugnt!
1965, då fick jag en singel; "En sjömansjul på Hawaii" med Sven Ingvars, det traumat har jag ännu inte kommit över. Allt var inte bättre förr som ni nu förstår men ändå är det fantastiskt; både Dylan och Sven-Ingvars var med 1965 och lirar ännu med stor framgång, inga andra liknelser dock. Låt vara att jag kan ha en viss fördragsamhet med Sven-Ingvars som har en liten annan ton i sin musik och inte direkt ställer sig i samma hörn som Torgny Melins och allt vad de heter i dansbandssverige.

Jag gjorde klart min julskiva i förrgår och distribution påbörjades. jag hade en annan plan för året och det var att ha ett release-party för min egen julskiva. Lite överdrivet tyckte resten av familjen och när tiden dessutom försvann i fönstertrasan och skurhinken så blev det som det blev. Jag är dock rätt nöjd med årets skiva.

Hör ni kära läsare, om ni inte förstår er på Syds bland-band och bland-CD passion så läs Nick Hornby´s "High Fidelity". då förstår ni.

Vad skivan innehåller? Trevligt att ni undrar! Ja för att nämna några; Pearl Jam, Grizzly Bear, Chip Taylor, Black Crowes, Jayhawks, ett par gamla Creedence, Kristy MacColl, Kings of Leon och lite annat smått och gott.
Intresserad? Hör av er i så fall så skall vi se vad Sankta Syd kan göra.

Nu hör jag något som rör sig i huset, tripp trapp, tripp trapp, är det fru Syd måntro? Nej hon snusar lugnt därinne men vad är det? Tripp, trapp, tripp trapp.

HALLÅ! Vem är där? Hallå! Jag hörde steg, säkert, fast alla sover i huset............

God (H)jul SAAB och Volvo! Och GOD JUL till alla er andra!

Spyker från Holland håller på och Spöker (dialektalt e på slutet med långsamt uttal) med Saab så här i Hjultider och personalen kastas mellan dopp och förtvivlan. På Torslanda kommer kineserna snart att landa ett kontrakt och inom fem år kommer Volvo PV inte längre att finnas i Sverige! Kinesiska staten som är den egentliga spelaren måste skapa miljontals jobb på hemmaplan. Inte låter man Volvo vara här!

Enligt initierade källor finns en överkapacitet på minst 5 miljoner bilar i dagsläget! Det är många Volvo och Saab det!

Nej nu glädjer vi oss åt hjulen istället! Sällan, kanske är att ta i, men inte ofta är det så vackert kring jul som just nu. Midvinternattens köld är hård - men rättvis! Snön ligger vit på taken - tyvärr även på luftvärmepumpen. På tala om natten så hörde jag något reportage om att vi håller på att "avskaffa" natten! Inte bra för vare sig människa eller miljö!

Inte har man fått ut några julkort, inte har man fått ut sin personliga jul-CD som jag brukar ställa samman utifrån årets inköp. Den är klar till 17/18 delar men en låt till skall in, kanske två. Men låten "Merry Christmas Bastard Brothers"! med Chip Taylor måste bara in. Ikväll skall den dock bli klar sedan får Lotta Engberg med uppesittarkväll ursäkta. Ja, vi har Lotta påslagen och ja ikväll har jag lovat att spela 1:an, 2:an, 3:an

Varför sitter jag här då? Det undrar familjen också! God Jul alla läsare, jag är snart tillbaka!

Det är mycket nu med både brännvin och fruntimmer

Läser på nätupplagan av DN;  "Riksdagsledamot i fylleskandal". En S-ledamot fyllnar till ordentligt och trakasserar en kvinnlig kollega. Mannen upptäcktes halvt avklädd när han stod och bankade på kollegans dörr. Så långt DN.

Man har ju hört talas om fotbollsspelares julfester i England som spårar ur ibland men inte så ofta i riksdagen. Men det är klart, det har varit ett jobbigt år för de arma krabaterna i Riksdagen. Den här riksdagsmannen var alltså halvt avklädd, vilken halva var avklädd kan man undra? Och det gör jag, undrar alltså för det kan ju i sin tur få en att fundera på vad han bultade med på dörren.... Tiger Woods Elin använde en järnklubba, den här Riksdagsmannen kanske använde p............uttern. Därom förtäljer ej historien. Nu skall han i alla fall be om ursäkt. Och söka Företagshälsovården enligt gällande policy, säger gruppledare Sven-Erik Österberg enligt DN.

Undrar hur den policyn är skriven? Kanske något i stil med: "Om ledamot blir full som ett svin (ej att sammakoppla med svininfluensan) och börjar banka på dörrar med arm, fot, huvud eller annan vital kroppsdel så skall han/hon söka kontakt med Företagshälsovården för; gipsning, avkylande bandage, kall dusch eller ett stödsamtal. Den vars dörr blivit bankad på skall tillkalla griskrupp, nej krisgrupp, står det, (blev mycket med svin så jag blandade ihop lite grann) för att få prata ut".

Nästa fråga är: Vem var kollegan? Kvinna vet vi men var det samma partitillhörighet? Det kanske var Maud Olofssons dörr; "Bankelibank - kom ut så får du se på en riktig växelspak, du som är så dum mot Saab" eller Christina Husmark-någonting mers dörr: "Bankelibank Hör du din friska dj....., kom hit så skall få se på ett sjukdomsfall som heter duga", svaret lär vi aldrig få veta och det känns nog lika bra det! Det blev minst en (S)up för mycket för den ledamoten, och säkert fick man leda moten hem också.....
Om detta är Riksdagsmannen vet jag inte. Men en (S)up för mycket här också kan man anta.
Foto: Okänd

Det ringer det ringer (och Victoria & prins Daniel, tuttinutt)

men inte hann jag svara. Jag satt på tåget häromdagen och lyckades i vanlig ordning slumra till en stund. När min station ropades upp påbörjade jag ett febrilt sökande efter min ena mobiltelefon (man har ju två .......), Hur jag än klämde och kände så var den borta men Syd finner råd och tar sin andra telefon och ringer till den borttappade! Jag hör signalen men hittar inte telefonen trots att det ringer mig någonstans.

Förstår att telefonen hänger med om jag går av och så sker. Jag ringer den borttappade igen. Jag HÖR signalen men kan inte hitta densamma på mig själv trots att jag tycker mig känna överallt. (Tur att det var på mig själv för annars vete f-n). Tredje uppringningen då HITTAR jag telefonen i rockfordret.

Detta kunde vara illa nog men inte då. När jag en stund senare efter ett kontorsbesök sätter mig i bilen så blinkar displayen upplysande om att jag har tre missade samtal.....(Antagligen är jag väldigt trött) och jag förvånas över att någon varit så idog i att söka mig så jag tänker det är bäst att ringa upp direkt. Numret verkar lite bekant...ja ni förstår själva vilken telefon som ringer.........(Jo jag måste vara väldigt trött). Mörker och förpassas till avdelningen; Glöm snarast!

Chefen för något konstmusuem i Stockholm har enligt DN föreslagit ett antal svenska poeter att skriva kärkleksdikter till Vickans och Dannes bröllop. Dessa dikter skulle sedan tydligen sändas ut en något högtalarsystem någonstans mysigt, trädgårdsaktigt. Poeterna bojkottar och det tycker Syd är synd. Det är klart att vi skall ha lite dikter när de unga tu svär varandra trohet och evig kärlek;

Älskade blivande drönningapar,
Er far är Carl och mor är rar.

Allt började med att Daniel såg Vickan på gym,
för då sa han, den prinsessan är grym
När Vickan sedan såg Dannes biceps spela
tänkte hon, nu vill jag nog se hela

Tveksamheten kom när Danne såg sessan´ i bänkpress,
fasen, det här med kungaoffentlighet blir nog en stress
men knappt hade oron slagit rot i själen hans
förrän sessan´ klarade 100 kg som i trans.
Inget att tveka, gift dig med mig din lilla atlet
fast jag kommer från en liten gästrike-enhet

Någonting sådant skulle man kunna tänka sig men jag vill inte skriva det för det kan kanske missuppfattas som om jag skulle vara kritisk, eller mindre intresserad, eller att jag tycker att det är lite överdådigt och det vill jag ju inte riskera.....

Livbojsskandalen växer - vi måste gå till botten med detta

Nu har fler livbojmärken identifierats som icke sjödugliga om man säger så. Skandalen växer och jag gissar på att många bojar är tillverkade i Kina och i södra Italien.
Det är ju ingen ny produkt utan "skepp å boj" såg man ju redan på gamla Titanics tid, i och för sig så fanns väl varningssignaler redan då men senare i historien har man sett även flytande bojar.

Alla bojar måste ju få ett typgodkännande men här har nog någon riktigt ohederlig typ varit framme och godkänt. Skall bli spännande att följa utvecklingen på detta boj-skoj. Ingenting är heligt längre men frågan är hur lågt man kan sjunka i fuskandet.

EU-kommissionen är inkopplad och den sjösäkerhetsutvecklingsorganisatoriska avdelningen handhar detta. Och när det är något fuffens på sjön så brukar inte Sjöfartsverk och liknande ge sig förrän man gått till botten med problemet. Nej det här är allvarligt det här och ingen lek, inga bojs-toys har inte.


23 minuter är en evighet

när man tangerat alla fartgränser för att hinna till tåget i tid. Nära 12 mil i bil, snabbrusning till parkeringsautomaten, snabbrusning till tåget som, inte finns där……

8.59 har blivit 9.17 preliminär tid, 9.17 blir strax 9.22 preliminär tid. 23 minuter över helt plötsligt. Då kan man endera bli väldigt upprörd, och det har man ju insett att det är inte så stor mening, se berättelser om flyget i Amsterdam, Zürich, Kroatien, Washington DC, Amsterdam igen, se berättelser om tågresor både här och där. Nej det är ingen mening att bli upprörd utan istället äntrar man Pressbyrån, nej inte för att köpa deodorant, se tidigare berättelser om deodorantinköp både här och där. Dock kan jag upplysa om att deon inte används både här och där. Ja den här utvidgningen hör inte alls till historien men hur som helst.

Jag äntrade Pressbyrån för en kaffe och kanelbulle á 20 kronor. Låt vara att kanelbullen såg lite torr ut så det blev någon annan bullsort istället. Jag slår mig ner i Pressbyråns kafé med utsikt över spår 1. Njuter gör jag inte, därtill är vare sig kaffe eller bulle av den nivå att fikastunden blir en högtidsstund. Jag börjar bläddra i Dagens Industri. Och hittar en mycket spännande artikel om husbränder…… Det finns säkert ett behov hos många konsulter, företagsledare och andra att komma in på DI:s debattsida för att sedan höra arbetskamraternas, kollegornas beundrande ord. –Jag såg att du var med på DI:s debattsida idag- -Jäkligt stark artikel du! – Tack, ska du ha men man måste ju reagera och agera och jag kände att…… å så vidare bla, bla.

Idag var dock nischningen väldigt intressant; under rubriken: ”Adventsbrand kan höja villans taxeringsvärde” utvecklar ett par skattejurister sig över att om kåken brinner ner så försvinner begränsningsregeln för fastighetsavgift och bla, bla då kan man åka på högre fastighetsskatt trots att det bara en är kolhög kvar av huset. PRECIS: har ni inte tänkt på det här? Vad skaffade ni brandvarnare för egentligen?

MEN; å andra sidan så tycker jag juristerna pekar på en riktig ”vinna-vinna situation” och jag hoppas alla får sitta i vinnarhålet; ingen brand och lägre skatt, det visste ni inte……

Och förutom det så blev det lite tätare i Premier League efter helgens resultat.


Livboj blev blysänke

Så var det då dags för nästa avslöjande: Ni har väl hört om att många större fartyg utrustats med livbojar som sjönk. Tydligen så tar livbojarna IN vatten, blir tunga och sjunker till botten. Dock var det säkert ett bra pris på bojarna.
När leverantörerna pressas alltmer på priset kommer kostnaden att uppstå någon annanstans. Kina är ju lågprisets förlovade land; till priset av förstörd miljö, förstörda arbetstagare och ett "tydligt ledarskap".

Men åter till det här med livbojarna; Trygg-Hansa har ju hängt ut livbojar lite varstans under åren men nu blir det väl så att när man ser någon nödställd i vattnet och ropar; Lugn. lugn vi kastar ut en livboj! så skriker den nödställda: Nej, nej för i helv--te låt bojf-n hänga, jag drunknar hellre i min egen takt!

Skandia, ett annat framgångsrikt försäkringsbolag, gav ju sina chefer fantastiska fallskärmar för ett antal år sedan, undrar hur det var med dom?.........Nu verkar de ju inte ha varit blytunga men ändå metalliska i form av guldkantade, men det kanske blir lika där;
-Nu direktör P skall du få en fin fallskärm!
- Nej, nej för i helv--te, låt fällskärmsdj--ln hänga, jag betalar hellre själv!
Nej, nu tog jag nog i överkant i ser jag. De orden lär vi aldrig få höra.

PS: Många svordomar i texten ovan? Människor svär oftare i nödsituationer, det vet jag av egen erfarenhet.

T. ex om jag slår mig på tummen med en hammare då säger jag inte; Ojdå, så dumt det där blev!
Nej då säger jag: Men vad i h.....,dj,......sk.,,,,förb...hammardj....... Och egentligen SÄGER jag det inte heller utan skriker mer så att säga. Detta som en förklaring till texten ovan. //SJ

Magnus Uggla

sjöng en gång i tiden "Jag mår illa". Och det var precis vad som sköljde över mig en stund ikväll. Jag vet att man inte skall vara negativ, cynisk, elak eller allmänt opositiv. Man skall skriva om små rara saker så att alla blir glada, positiva, lyckliga och allmänt peppade.
Nu hörde jag på nyheterna idag att kondition och intelligens hör ihop och eftersom jag hade väldigt bra kondítion när jag mönstrade så kanske man inte är helt "lost" eller att brist på kondition skulle vara orsaken till "illamåendet". I och för sig är jag ganska trött men, nej det var inte orsaken heller. Det var snabbt övergående och orsakat av en i sig väldigt kort sekvens. Men likafullt, jag kunde inte vara tyst utan "spydde lite galla", ja inte bokstavligen utan bildlikt och ändå ganska beskedligt. Jag ursäktade mig innan och försökte verkligen linda in det i förberedande förklaringar om att man skall inte vara nega..........ja ni vet.

Var det misskötseln av grisar som var orsaken? Nej! Var det osäkerheten kring SAAB? Nej! Var det kriget i Irak? Nej!

Men käre Syd vad var det då kan man undra. Och det gör man, undrar alltså. Jag förstår om ni blir chockerade, eller åtminstone lite förvånade och snälla ni, förlåt en förtappad själ, MEN Jag blev illamående när jag hörde påannonsen om att Lotta Engberg skulle sjunga gamla och nya julsånger från Liseberg på måndag. Nej jag klarar inte detta och som tur är så har vi träning på måndag.

Nu sätter jag på Television och CD:n Marquee Moon bara för att glömma.

RSS 2.0