Prins Daniel, Vilnius, Schlagerfestivalen och laxodling i en salig röra

Nu tror ni alla att jag skall utgjuta mig i sarkasm, cynism och allehanda elaka kommentarer på/om Prins Daniels och Drottning Victorias förlovning! Och ni har helt rätt! Men man får vara lite försiktig och inte skriva att man tycker att Prins Daniel istället för att bli Hertig av Västergötland kunde blivit Hurtig av Ockelbo. Eller kommentera den "produktlansering" av Prins Daniel som gjorts den senaste månaden. Varje affärstidning, ekonomibilaga har haft artiklar om Prins Daniels gymsatsning och hur hårt denne, folkets man, jobbat med detta. Nej sådant skriver jag inte om. Men ni förstår vilket ståhej det skall bli om det här framöver; nu detta, sedan bröllop, sedan börja fundera på barnen, får barn, får inte barn, Victorias oro/glädje/sorg/lycka/förväntan över detta. Jag är redan trött!

Nej då var det betydligt trevligare att göra ett besök i Vilnius! Blandning av sovjetisk byggunderhåll under många år, lite nyrikedom genom svenska banker och nu ett bakslag som gör att många nya flotta byggnader står halvfärdiga. Men trevligt folk, åtminstone de jag träffade. De var nyfikna på vad vi i Sverige tycker om Litauer: Betraktas vi som tjuvar allihop, undrade de? Vad skall man svara? Nej jag skojar lite med er. Man svarar: Inte alls utan det är polackerna som vi säger så om......ja det var ju inte så bra det heller kanske. Har ni Norgehistorier (ja de frågade inte direkt om Norge men på samma tema) Litauen skojar om ester. Människan består till 80 av vatten! Men inte esterna, de består till 80% av alkohol! Sådana roliga historier har dom. Jag tycker det var intressant och åker gärna tillbaka.

Jag gjorde ett litet stopp i Uppsala på vägen hem och lyckades fånga en fiolgnidare på stan. Ja, han gned och det lät fruktansvärt illa, så illa så han riskerar att bli ett "ess" i schlagerfestivalen om det fortsätter.

Ikväll handlade Uppdrag Granskning om den odlade laxen. Rovdrift igen! Och ni som läser Syd vet redan de ansvariga importörerna svarar: Det hade vi ingen aaaning om! Inte det heller! Alltid samma sak! Vad gör dom, miljöcheferna?

Någon gång kanske Uppdrag Granskning kommer att kolla upp konsultfirman McKinsey!

Äntligen sparkade Leksand ut sin importerade kanadensiske back J. Jag säger det igen; man måste kunna åka skridskor.

Nej några skivaffärer hittade jag inte i Vilnius och det är jag glad över för det enda som spelades var östeuropeisk danstechnoschlagermässig musica. Nja jag hörde en Madonna-låt en gång också!Schlagerkandidat i Uppsala. Imse vimse spindel i 40 varianter
Foto: Syd James MobileUtsikt från mitt rum i Vilnius. Hotellet ett gammal ombyggt kloster. Jättefint hotell, granne med förfall.
Foto: Syd James MobileFd klosterdass i post-sovjetisk anda. Måste vara skitkallt att sitta där. (Provade ej)
Foto: Syd James Mobile

Inte bara SAAB i diket (vilket Randy visste för 20 år sedan) (Randy knew 20 years ago


Det kunde gått värre för dem jag mötte utanför Pjätteryd i Småland igår! Lite fort gick det och jag höll koll i backspegeln på vad som kunde ske efter kurvmötet. Jag kände att "det där går åt helv-te", stannade, backade tillbaka och tyvärr var mina farhågor besannade. Lyckligtvis klarade sig personerna utan svårare skador. Med hänsyn till personerna som var inblandade så har dotter Syd redigerat bort bilnumret. (Syd lär sig)
Saab ligger i ungefär samma position. Sverige väntar på besked MEN det skulle Sverige inte behövt göra. Randy i USA, han med skivorna ni vet (om ni läst på i bloggen) har alltid varit en stark Saab-supporter men när han nu får snart tjugo år sedan hörde att GM skulle ta över  Saab var kommentaren: GM kommer att köra Saab i diket!
(Dear Randy, I´m telling all the Blogg-readers what you said almost twenty years ago when GM took ownership of Saab, the picture shows the symbolic status of Saab. Exactly as you said!. Acctually I was involved in a car accident yesterday!)
Jag har varit på Smålands-,Blekinge- och Skåneturné ett par dagar. Kan kallt konstatera att det var kallt där också eller som någon sa: Ja, sådana här dagar kan man kalla kalla.
E 4.an, (lite skoj där) vid Pjätteryd.
Photo: Syd James Highway Rescue Patrol

Ömsom Hull och ömsom snö

Scolari fick så sparken från Chelsea efter 0-0 mot Hull hemma. Chelsea tror jag inte blir riktigt bra förrän Roman slutar lägga sig i laguttagningar, vilka som skall stå över, vilka som skall värvas + att det är alldeles för många egon som nu springer runt "ock er seg sjelv nock". Börja med att skicka hem Ballack till Schwarzwald då kan Lampard blomma ut igen. Deco har gjort sitt bästa - hem till Portugal igen! Bosingwa tveksam. Nej in med några hårt arbetande killar som tycker fotboll är viktigare än att fjolla omkring i West End!

Jag funderade en stund men DN:s recension fick mig slutgiltigen att ta ett beslut - Van Morrison´s "Astral Weeks Live at the Hollywood Bowl". En koncentrerad Van är onekligen "the Man". Rekommenderas.

Sedan måste jag säga att Susan Tedeschi´s "Back to the River" är en alldeles utmärkt liten pärla. Både Tony Joe White och Derek Trucks medverkar på olika sätt. Rekommenderas också!

Men veckans höjdpunkt har varit vädret. Fantastiskt skidföre. Nu i helgen har vi kört Ljungåsen utanför Grängesberg. Vilka spår, vilken snö, vilket landskap, vilka skidor! Sedan finns ju den där branta motan efter 1,5 km på den omgjorda milbanan kvar - där kan man knäcka sig för resten av dagen om man rusar på för hårt. Det är brant, det är långt och det är uppför. Lätt att dra på sig både mjölksyra och blodsmak i den backen. Men nu är Syd LITE lugnare än för 20 år sedan och kan behärska sig LITE mer. Men kör man den där banan två varv på en eftermiddag så blir man lite dämpad resten av dagen och familjen Syd får det lite lugnare.Vindkraftsspåret. Längst nere till höger skymtar Syd som en skugga av sin fornstora skidform.
Den svarta skuggan uppe till vänster är inget UFO, det är en vante.
Foto: Syd James Mobile.Ljungåsen med Stenas vindkraftverk. Februari 15 2009.
Foto: Syd James Mobile

Good evening friends, nu närmar sig midnatt och

Syd börjar bli lagom trött. Har precis skottat undan kvällens snö, det är fantastiskt vackert nu. Bra med snö, -5 grader och vid den här tiden på dygnet är det bara snöskyffelns oerhört snabba rörelser som hörs i nejden. Plogbilen brukar komma vid 3-tiden på natten, tidningen vid 4 men nu har jag strategiskt även kört undan snön på vägen så att inte postlådan försvinner innan tidningen hinner ner. Snön ligger vit på taken, gatljusen glimmar, endast vägförvaltningen är vaken. Och får ett citera en gammal "sydare"; Vägverket behövs om sandningen skall fram.
Fredagskvällarna går rasande fort, broder Syd d y och Syd har under kvällen avnjutit en handbollsmatch i damtrean där yngsta dotter Syd spelar (äldsta också men inte för tillfället). Därefter inhandlades mat, en blick på TV och sedan zzzzzz (totalt glömt bort vad jag tittade på, möjligtvis TV 4 nyheterna??) men så piggnar man plötsligt till, kastar sig mot tandborsten, piggnar till ändå mer och ger sig ut för ovannämnda snöskottning, blir superpigg och kastar sig över bloggen, blir alldeles våldsamt pigg under ett ögonblick innan man inser att ...............zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz............................varför står datorn på? zzzzzzzzzzzzzzzzzz var är du sängen?zzzzzzzzz

Livet är grymt, sa grisen...och Syd funderar över livets orättvisor

Vi har precis, med rätta, upprörts över att dunproducenterna river dunet av levande gäss och änder. I vanlig ordning skall importörerna NU ändra sina kontrollsystem, det hade de ingen aning om, vi trodde osv. Varför upptäcker de aldrig något själva utan skall stå där med bortförklaringar när man avslöjats med "byxorna nere". Verkligheten är bister.  Jag skall nu citera följande ingress till ett annat TV-program som också får en att rysa inför vad som tänkas kan komma:

"Hennes liv är en evig karusell fylld till bredden av arbete och åter arbete". En barnarbetande flicka i Kina? En stackars kvinna i Bangladesh? En hemmafru i Bredäng?

Nej mina vänner vi talar om den svenska fotomodellen Victoria Silvstedt! Huvaligen vilket slit hon har!

Nu är det nämligen så beskaffat här i världen att Syd har sen fotbollsträning på tisdagar, kommer hem lagom till att se den avslutande väderprognosen på TV 4 sedan tar "realityserien" "Victoria Silvstedt -my perfect life" vid. Och vad värre är Syd brukar titta en stund! Att Vickan (ja vi som känner henne lite så där kallar henne så) har ett liv fyllt till bredden av arbete och åter arbete förstår jag. Inte bara livet, hon verkar också ha både läppar och andra utstående kroppsdelar  fyllda till bredden, inte av arbete kanske men det har nog i alla fall lagts ner en hel del arbete... ohåjaja.
Hennes liv som är en "evig karusell "verkar dock mest bestå i att puta lite med olika kroppsdelar, sucka över att behöva shoppa och människor som tittar vilket är såååå jobbigt.  Ja det är liksom så.  Livet är inte rättvist!

Jag hörde nyligen om en som skådade ner i en motsvarande urringning  som den Silvstedt presterar och trodde att han befann sig mitt i Silicon Valley.

P1 idag; en debatt/inslag om att vi måste jobba längre upp i åldern. Det blir nog ett fortsatt liv fyllt till bredden med arbete och åter arbete om Silvstedt skall hålla som modell fram till fyllda 43. Och då kan det vara så att det man tappar på gungorna för man ta igen i/på karusellen............

Mina vänner, avslutningsvis. Ja Lampards utvisning var lite hård men jag måste tillstå: Liverpool vann rättvist. Nu skall vi laga mat..........ja koka makaroner är också matlagning.

RSS 2.0