Jag hade inte tänkt skriva precis nu men

jag blir uppriktigt förbannad, förvånad och förundrad men kanske inte ändå. Försäkringskassan har Syd kritiserat tidigare; vansinniga beslut, en organisation som flyr från brukarna, sina kunder, förskansar sig i centrala komplex, alla lika inför lagen. Totalt vansinne! Jag har absolut inget emot att krav ställs och att den som inte skall ha ersättning heller inte får någon men det är individer vi talar om mina vänner. Det finns inte en unison lösning för alla med dålig rygg eller vad det nu är. Men det är inte detta som upprör mig idag nej det är något annat. Försäkringskassans datasystem ett fiasko läser jag i dagens DN. OCH man har tänkt sig att införa det tyska SAP. Jag har hyfsat god insikt i frågan och många har lurats (Syds personliga åsikt) in i detta system. Jag har ALDRIG hört någon jubla utan problemen har varit mer eller mindre gigantiska för alla. Många på papperet "allomfattande" system som visar allt, kan allt och "underlättar" vardagen havererar innan de ens har börjat.  Till och med stora exportföretag har gått på myten. Det är en lysande affärsidé: Sälj in systemet och fakturera sedan konsulttjänster  för "anpassningar"i årtionden. Försäkringskassan kanske tror att stoppar man in ett personnummer och en diagnos i ena ändan så kommer det ut en rehabiliterad, rätt ersatt liten medborgare i andra änden och på läktaren kan man när som helst gå in i systemet och se var "lille Kalle" befinner sig i systemet-sin plan. Att ni inte lär er, det fungerar inte!

Malmö Redhawks mot konkurs! Jag är absolut inte skadeglad för ishockeyn har spårat ur på många håll (tyvärr är fotbollen på samma väg) Bosmandomen var det sämsta som hänt. Nu är det bara en främlingslegion som drar runt på arenorna och "har hjärtat" där checken är störst för tillfället.
Bakåtsträvare? Det kanske man är i vissa avseenden. Men för mig är den äkta kärleken till Laget viktigt. När ett Glasgow-derby är ett derby, när Arsenal-Tottenham möts i London skall känslorna svalla men idag finns knappt en engelsman på plan när "elvorna" startar. Lag i hjärtat; Damlaget förstås no 1 men bortsett från det; Chelsea (fast..), West Ham, Leksand, Västanfors och en hel massa andra som jag känner sympati för.

Usch så negativ jag blev så här på lördagsmorgonen; då glädjer mig istället åt nya Springsteenskivan. Lite lättare, lite, på något sätt, poppigare, luftigare än det brukar. Sämre? Bättre? Vet inte men jag gillar den. Men lyssna på "Outlaw Pete", baktakten tydliga inslag av "I was made to love her" med Stevie Wonder, och lyssna när Bruce just sjunger Outlaw Pete ett antal gånger, jämför med "Calling out your name" med Jimmy Nail. Eller tag de först a10 sekunderna på andra låten och gör ett "blindtest" med t ex andra spåret på Lundells "Högtryck". Vem är vem? Ja när de börjar sjunga då hör vi men innan...

Nej, nu skall jag åka till broder och vara flyttkarl. Silver and Gold med Neil Young rullar i bilen. Bra!

A e-letter from America, och andra spännande saker

Från: DKem[mailto:da@kemstr.com]
Skickat: den 28 januari 2009 15:10
Till:  Syd James  Ämne:  Business 

 Hi   Syd ,


I made more money last year than Wachovia, Citibank, Merrill Lynch and Lehman Brothers combined! ;-)


Dramatic is the word for the current situation.  It's nearly unbelievable what a few American financiers were able to do to the world financial system.  I'm delighted that we have a new president, although I am deeply suspicious about the $825 billion "stimulus package" that is being pushed through Congress.  According to the Wall Street Journal, only about 12% of the money is direct infrastructure projects; the rest is largely targeted towards sectors of the economy that haven't been hit by recession.  Many aspects of the program are simply special projects for lawmakers.  I'll try to remain hopeful.

Regards,


Jag visst är det väl bra att vara hoppfull, det är Syd också men samtidigt orolig vart den finasiella krisen, på väg mot härdsmälta?, tar vägen. Då känns det bra att veta att Bruce Springsteen biljetterna redan är betalda. Den 4 juni skall vi trampa Stockholms Stadions mark och se" the Boss". Honom har jag väntat länge på att få se och nu vill jag också hitta en U2 konsert att besöka. Beatles, Led Zeppelin och Pink Floyd är kört så där kan man inte ens hoppas på svarta börsen. Det börjar bli några grupper man sett nu; Hollies, Fleetwood Mac, Savoy Brown, Ekseption, Jack Bruce, Elton John, Beach Boys, Rolling Stones, Eagles, Neil Young, Bob Dylan, Paul Kossoff, Budgie, Rumour, John Cale, Ian Hunter, Undertones, Willie Nelson, Black Crowes, Hives, Lundell, Joe Walsh för att nämna ett antal. Sedan skulle jag förstås vilja se Allman Brothers Band fast då får man väl ta en tur till USA.

Nu är det onsdagskväll och en hel Premier League omgång spelas tisdag-onsdag. Everton-Arsenal blir nog toppnumret ikväll. Och Mikel har åkt fast för rattfylla. Bollkontroll har dom, pengar har dom men IQ?


Mitt i kaosets epicentrum - och andra funderingar

Ja, jag måste erkänna att jag fnös lite föraktfullt när jag läste kvällstidningarnas braskande rubriker; "Snökaos, så drabbas du".  Nu har jag drabbats och jag måste omvärdera: Inför naturens krafter äro vi alla lika och små; Jag har förstått nu, tänk morgontidningen kunde ha blivit försenad både lördag och söndag- Jag fick kämpa mig fram till postlådan i lördags morse, snön gick nästan över kanten på mina lågskor!! Jag kunde ha blivit blöt om fötterna! Eftermiddagen fick man ägna åt skottning, skottning och skottning. Jag blev nästan svettig på kuppen. Vinterlivet är hårt men rättvist!
Ni får själva värdera om alla kaosvarningar var på sin plats.

Bruce Springsteens nya släpps på måndag men vissa av mina vänner har redan köpt den (fusk! hör ni). Väntar med spänning!

Handbollen mot Frankrike var inte rolig; det tog slut innan det knappt hade börjat.

Söndagen går mot sitt slut och jag känner mig stressad, nu, nu när man borde ha varvat ned. Började träna lite lätt igår, Oklar status idag. 

Jag skall skicka Lundells " Live på Tyrol" till USA. Hoppas det fungerar.

Damträning om några timmar, alltid kul. Bakar nog en pizza till kvällen.

Minns ni Traveling Wilburys? Spelade deras första igår. Måste vara tidernas superband!

Fick "Filter" i fredags. Kan varmt rekommenderas! T o m Syd läser artikeln om Carola! Filter stimulerar läslust.

Ett tack till Kaká! ....och andra viktiga frågor

Det kanske finns ett uns av idealism kvar även i den yttersta proffsfotbollen. Kaká tackade nej till Manchester C trots miljardersättning. Det hedrar dig Kaká! Även om jag nu inte är någon stor supporter av italiensk fotboll så är jag ändå glad att du stannar i Italien. Forza Kaká!

Två andra funderingar har jag haft de senaste dagarna när jag åkt runt i snöfallet. Nog kör väl plogbilarna mycket saktare nu för tiden? Det rör sig ju knappt framåt! Jag blir tokig, nästan, av att krypa runt i 33 km i timmen. Det var bättre förr som vi brukar säga, då dj--ar körde de så snöspruten stod en femton meter in i skogen! Jag tror jag citerar Hillary (nej inte Clinton utan mitt kusinbarn i Seattle): Step on it Bruce! Då blev det gas i backarna i Seattle, och Hillary var väl en fem sex år på den tiden! Det ni Vägverket vore nåt det!
Min andra fundering gäller också snön (värst vad jag snöat in på de här frågorna): SMHI varnar för stora nederbördsmängder! Det kan komma upp till mellan 5-10 cm nysnö!????? Vadå,?säger Syd Nu är det snart en klass 1 varning från SMHI bara någon nyser i Värmland eller släpper sig i Tranås. Varför har det blivit på detta viset? Nej lite rejälare tag om jag får be. Jag tror jag citerar Lundell (Ulf alltså, inte Erik),;Snön faller och vi med den!

Nu förstår jag

varför jag blev sämre av att springa, åka skidor,  skridskor, promenera när jag hade min lilla förkylning som alltjämt vandrar upp och ner.. Jag har varit till doktorn nämligen och han tittade, knackade, lyssnade, stack, nej inte iväg utan i fingret och lyssnade igen och konstaterade; Nja du har nog bronkit och status post pneumonia - dvs du har nog haft en släng av lunginflammation. Då skall du inte träna utan äta dessa medikamenter. Jahapp!

Det hindrade dock mig inte att i veckan få hem årets första skivor som kom från Ginza; Ja jag köpte den där Genesisboxen 1970-73. Då var Genesis bra! Peter Gabriel var leading i bandet. När han sedan försvann och Phil Collins tog över blev det med tiden allt smörigare. Sedan kom "Jack Bruce Live at Ronnie Scott´s". Jack såg fru Syd och undertecknad i mitten på 70-talet, det var i London,  jag minns inte exakt var men jag minns att konserten blev bombhotad så vi fick utrymma och därefter var det svårt att frammana någon riktig känsla för musiken. På den tiden var det IRA som var hotet i London. Ronnie Scott´s har jag besökt några gånger. Inte riktigt samma känsla som Marquee men en bra och klassisk jazzklubb. Slutligen kom Ry Cooders Anthology - karriärtäckande och väldigt bra. 

Nu förstår jag ingenting: Skall Manchester City köpa Kaká för miljarder? Please don´t do it, you will kill english football! Arsenal´s Wenger har en sundare inställning; spendera inte mer pengar att vad fotbollen inbringar genom publikintäkter, reklam och TV. Hör ni det är ju finanskris! Vilket inte heller Volvochefens bonus har förstått. Han kommer snart att säga: "Det har aldrig varit aktuellt att plocka ut någon bonus under rådande omständigheter, det var bara tidningsspekulationer."

Passade för övrigt på att besöka ortens vinylshop idag; Det blev ett par Lundell och en Dr Feelgood. Den doktorn skall jag nog söka nästa gång för nog känner jag mig väl lite sämre idag........jag tror nästan min förkylning följer börsutvecklingen, den går ju också lite hackigt. Hoppas dock att min högkonjunktur kommer fortare...

Först Syd och sedan Obama

Som ni minnesgoda läsare kommer ihåg så var familjen Syd på USA-tripp i Oktober, läs gärna om Washington och om restaurangen nedan. Vi var på denna hamburgerbar för första gången i vårt liv tack vare "our relative" Bob till vänster på bilden i röd skjorta. Den lille tuffa mannen i svart är inte Syd (Syd är en stor tuff man....som inte använder vita skor). Nu finns det andra kändisar som också hittat till Ben´s Chili Bowl för första gången i sitt liv, när Syd visat vägen.Oktober 2008.
Photo: US-Syd JamesObbe på samma plats Januari 2009, nej det är inte Syd med rödaktig slips till vänster, det är nog Secret Service
Photo: Ej Syd James

Dementi: Det är inte Syd det gäller

Detta publicerades på Dagens Industri nätupplaga idag:

"Koreansk bloggare arresterad för att ha försökt få börsen på fall

Uppdaterad 2009-01-09 10:22

Det fria ordet är inte alltid så fritt. Det har en sydkoreansk bloggare fått erfara efter alltför pessimistiska inlägg om finanskrisen. Nu har han arresterats för att ha försökt få landets aktiemarknader på fall, skriver Financial Times.

Fram till nu var M.......ett aktat namn i den koreanska bloggvärlden. Under finanskrisen har han lyckats pricka in såväl Lehman Brothers fall som att den koreanska valutan won skulle falla rejält mot dollarn under fjolåret. Nu är det dock slut på det roliga."

Det enda som är lika är att Syd också är ett aktat namn i den koreanska bloggvärlden och Syd vill nu bara säga att allt ser BRA ut framöver, ALLA aktiegubbar/gummor och finansvalpar är riktigt duktiga, ekonomin har vänt uppåt, herregud att det försvunnit 524 000 arbetstillfällen i USA under december är väl ingenting, det är ju fler arbetstillfällen som INTE försvunnit. Lite rysk gas hit eller dit, lite bråk har och var. Nej livat och glatt är det. 

Nu skall jag nog klara mig............

Nyårslöften och:

Jag har lovat att åtminstone starkt överväga att säga upp prenumerationen på den lokala tidningen. En helsida om en person som spår i Tarotkort om den ekonomiska utvecklingen. Finns det inget lågvattenmärke för de journalistiska ambitionerna?
Jag har lovat att fortsatt vara väldigt skeptisk mot de här börsmänniskorna även om jag tycker att deras förutsägelser inför 2009 känns trovärdiga; Börsåret 2009 blir bättre än 2008! Eftersom börsåret 2008 var det sämsta någonsin så är väl möjligheterna goda att denna väl genomtänkta prognos kommer att stämma, alla börsnedgångar på max 41% under 2009 innebär att börsåret blir bättre än 2008. En sådan prognos skulle  man nästan kunna åstadkomma själv.
Jag har lovat att sova lite mer.
Jag har lovat att äta lite mer.
Jag har lovat att träna lite mer, nej just ja, träna lite mindre var det jag lovade. Men det här löftet tänkte jag  å andra sidan inte hålla.
Jag har lovat mig själv att köpa NÅGOT färre skivor i år, men å andra sidan vet jag redan vad jag skall köpa de närmaste månaderna.
Jag har lovat att försöka koppla av lite mer men jag kopplar av bäst till musik så då krockar det med föregående löfte.
Nu lovar jag att inte lova så mycket nästa nyår.

och:

Hör ni, har ni läst High Fidelty av Nick Hornsby? Huvudpersonen där älskar att göra sådana där "blandband", det gör jag också, fast på CD numer. Jag gjorde en julskiva i år som några har fått och nu har jag gjort en liveskiva som jag är väldigt nöjd med. Nej nej, ni kulturens riddare behöver inte vara oroliga. Det är inte någon Absolute Christmas, eller Christer Sjögrens, Elvis Presleys, LarzKristerz´, Il Divos, Sanna, Jill, Jull eller vad det heters vackra julsånger, nej på mina "bland-band-CD" är det BRA musik. Riktigt bra musik . Tycker Syd i alla fall.

Igår åkte jag långfärdsskridskor på en kort bana som gick runt vår närliggande tjärn. Härligt i det vackra vintervädret. När jag åker där kommer en kvinna springades över isen. Det visar sig vara en lady från New York som är i grannskapet på besök. Hon frågor om hon törs gå över isen. Sure! Säger Syd, hon ber mig fotografera henne vilket jag gör och så åker jag vidare. Kvinnan försvinner, nej inte ner i sjön för isen håller.
Jag åker vidare, det blev väl en 15 varv kanske, då ser jag plötsligt en kvinna komma springande över isen, jag hann tänka att det var väl ett förfärligt springande på fruntim.. kvinnorna idag. Det visar sig dock vara samma kvinna som är så oerhört begeistrad över snön, isen, solskenet, björkarna och Syds bländande skridskoteknik (nej där skojade jag till det lite) så hon vill att jag skall ta ett kort till, vilket Syd gör och sedan åker jag vidare det blev väl en 15 varv kanske och då ser jag plötsligt en........

Nu skall jag ut och gå. God fortsättning på Er!

RSS 2.0