Träningstur på Österlen

Jag hade tänk mig en ny kategori hos Syd James; nämligen att presentera Syds träningsturer medelst apostlahästarna, dvs där Syd springer. Inspirationen har jag ¨fått den senaste veckan där jag inte bara njutit av löpningen utan även av naturen omkring. Håll tillgodo här kommer min 8 km tur som går från 57 m ö h ner till havsytan och så upp igen. Bilderna ligger i den ordning som respektive miljö kommer under löpturen.Här startar löparturenPå väg mot havetHanöbukten i morgonsolens motljusStenshuvuds nationalpark syns i i bakgrunden

HedlandskapetVi svänger till vänster och där bär uppåtTillbaka mot byn, vi svänger vänster och har uppför i en knapp kilometer.

Turen går till Kristians stad

Såg förresten att Kristianstads damlag har problem med ekonomin. Färre sponsorer och lägre publiksiffror har urholkat ekonomin. Precis samma sak är det i Baltstaterna (inte publikt kanske men svenska banker har dopat/sponsrat Lettland et co till helt orimliga nivåer). Ni som tror att krisen är över för Swedbank och SEB läs gärna ett intressant reportage i tidningen "Filter". Jag har rekommenderat det magasinet förut och gör det igen. Passa på nu när ni har semester och tid att läsa lite fördjupande texter.Huruvida denna herre skall gifta sig med någon i Kristianstads damlag förtäljer inte Syd men ekonomin var gemensam. Fund-raising för bröllopsfesten!
Photo: Syd James Mobile


Som sagt så togs en liten tur till Kristianstad med huvudsyfte att införskaffa en del saker till yngsta dotterns födelsedag. Jag klarade av Bokia och en skoaffär, att jag klarar Bokia är inte så förvånande men att shoppa skor DET är förvånande! Dessutom begav jag mig på söktur efter Wilcos senaste CD. Det finns en skivaffär i Kristianstad av klass och det är Skivlagret. Innehavaren och Syd är helt överens: Skivor skall köpas och ägas! Denna gång blev det Moneybrother och Tinariwen (Malirock och deltagande i Urkult 2007). Wilco tyvärr restad!Skivor skall köpas och ägas därom är vi överens!
Photo: Syd James Mobile

Samlarmarknad i Degeberga dagen därpå! Vad samlar Syd på?? Alla vet och jag spanade in en Beatles vinyl men inget köp. Men tänk att så många prydnadssaker det finns!

Anor sedan medeltiden

har Kiviks marknad som gick av stapeln i veckan. Det var varmt, det var trångt och det var en härlig stämning på marknaden. Foppatofflor, en för liten avklippt(?) T -shirt och sedan en tatuering, det är sommar-Sverige det och Kiviks marknad utgör inget undantag, snarast tvärtom.

I måndags delades av Piraten-priset ut i Kivik. Torgny Lindgren fick motta 75000 kronor och äran. Syd påbörjade läsningen av "Bokhandlaren som slutade bada".

Medan Mellansverige fullkomligen dränkts i regn så har vädret här på östkusten varit, om inte helt fantastiskt, så i alla fall väldigt bra. Till och med Hanöbuktens vatten har acceptabel badtemperatur.

Jodå, de har kommit nu. Inte flygfåglarna (de kom i våras som ni vet) och inte turisterna utan jag tänker förstås på mina skivleveranser. Alligator-records i Chicago imponerade; det tog inte många dagar från beställning tills paketet damp ner i lådan. Nu saknar jag bara Wilcos senaste som inte fanns när döttrarna Syd shoppade i förra veckan.

Lite jobb har det varit förstås, en liten tur till Dänemark, det var inte billigt att korsa bron men det gick smidigt måste jag säga.

Syd måste nu avsluta, en målarpensel pockar på uppmärksamhet. Men tröttheten känns påtaglig i både armar och ben, målarinspirationen känns inte lika påtaglig................Piraten-priset delades ut i Kivik. Har ser vi en icke-pristagare inmundigas Piraten-lunch.
Photo: Syd James Mobile

Anor sedan medeltiden

NEJ, NEJ, NEJ! Jag köpte INTE denna skiva!!!!!!!
Photo: Syd James MobileKvällsvy på Österlen.
Photo: Syd James NatureDänemark. Jag kom alldeles för tidigt och hann titta till Fredriksborgs slott.
Photo: Syd James Historical pictures

London och Roy Buchanan

Påsken 1973 tillbringade jag och Björn K i London, Vare sig historien eller mitt minne förtäljer om vi reste på tisdag eller onsdag före påsk, antagligen på tisdagen för redan på onsdagen började en musik- och fotbollshelg av stora mått.
Vad sägs om Tottenham-Derby på onsdag kväll, Crystal Palace-Leicester på fredagen, Chelsea-Coventry på påskafton och Chelsea-Southampton på annandagen. Vi såg vidare Savoy Brown på Marquee, Budgie på Kings Cross Cinema och besökte Ronnie Scott´s jazzklubb två kvällar. Dessutom vi var inte helt pigga; de senaste smittkoppsfallen i London hade precis brutit ut vilket tvingat oss till sprutor någon dag före avresa.

Den tid som återstod efter rockklubbar och fotbollsmatcher tillbringades på skivaffärer. Speciellt en "affär", ja citationstecknen är på plats, det var en liten yta i källarplan vid Marble Arch. Skivdisken drevs av en excentrisk man och hans flickvän. Innehavaren var en sann musikälskare men som samtidigt var en totalusel organisatör och affärsman. Vi köpte skivor där varje dag och precis före stängningen på påskafton berättade denna sanne skivälskare; att på tisdag får jag hem en sändning skivor från USA och bland dem en alldeles fantastisk bluesgitarrist. Den skivan måste ni ha!

Tisdag var hemfärdsdag men vi lyckades ta oss till Marble Arch strax före hemresa och vår vän presenterade Roy Buchanan´s "Second Album". En enastående bra platta och det blev ett par Buchanan till innan Genesis och Pink Floyd tog över för att så småningom ersättas av Graham Parker och pubrocken. MEN

Buchanan, som för övrigt dog för ett antal år sedan på klassiskt rocksätt, har återkommit då och då i mina köp och nu senast såg jag på Alligators hemsida att det fanns en CD i "Special Edition" med Roy. Och det är egentligen kontentan av denna lilla skrivning och ni som läser Syd regelbundet vet att köpa en CD för Syd är inte bara att köpa en CD. "Every CD tells a story", för att travestera på det gamla Rod Stewart albumet; "Every picture tells a story".

Jag håller på att lyfta över mina senaste skivor till I-poden i denna sena timme därav lite berättande. Dessa är det: Band of Horses, Jorma Kaukonen (ex Jefferson Airplane), Levon Helm (ex The Band), Elvis Costello, Sonic Youth och Eric Clapton and Steve Winwood "Live at Madison Square Garden, first concert with these two legends in 40 years".
Godnatt.

Paris, Paris

Måndag kl 23.55 anländer jag till hotellet i Paris och jag är hungrig! Tyvärr visar det sig att allt stänger kl 24.00! Nu är det svårt att sova med tom mage (även för Syd James) så det blev att länsa Mini baren på hotellrummet! En kelloggs! chokladbit, två koppar te och en flaska juice, sedan kunde Syd somna!

Frukost på hotellet och sedan promenad till mötesplatsen. Helt OK promenadväg:Promenadvägen åt ena hålletOch åt andra hållet
Photos: Monsieur Syd

Sedan möte och därefter ner i Metron till nästa möte, möte,  ner i Metron igen och till Gar´de Nord och tåget till Flygplatsen och så hem igen.
Så kan en sommardag i Paris också vara. Inte en vitlök, basker eller franskbröd under armen så långt ögat kunde nå...och bara en hundbajs.............Vart är Paris på väg egentligen?

Kladdvarmt i Bryssel

I veckan som gick gjorde Syd ett "strandhugg" i Bryssel. Inte riktigt kanske men det kändes som om man badat. Inte i havsvatten direkt men i svett. Som ni vet (ni som känner Syd) så tränar jag mycket och är inte direkt rädd för att svettas. Men lika skönt som att få svettas ut under ett träningspass lika drygt är det när man skall se lite respektabel ut och samtidigt känner hur svetten rinner efter ryggraden, byxbenen kladdar fast, strumporna ser ut som om man gått två dagar i en vattenpöl. Nej, precis man känner sig inte fräsch. Och inte är man fräsch heller! Dusch, dusch och sedan är man lika igen. Som sagt, Bryssel i Juli är ingen hit ur den aspekten. Annars var det bra med VÄNLIGA människor på flygplatsen, bra mat men tyvärr inga besök i skivbutiken.
Nu kanske det vara lika bra det för jag väntar nu på två sändningar från USA (totalt 6 CD så ingen panik!) och en sändning från Ginza, tre CD, och sedan skall döttrarna Syd få köpa nya Wilco åt mig imorgon. Vilken lyssnarstund som vankas!Early morning at Brussels Centraal-
Photo: Syd James Mobile

Bilder från Bryssel kommer att läggas till under veckan men nu stundar en tur till Paris. Bonjour på er!

RSS 2.0