Country Doctor - inte de distriktsläkare jag minns precis

För ett par, kanske tre år sedan var jag i Dallas ett dygn eller kanske två. Snabba ryck över Atlanten och till Dallas och så hem igen, åkte måndag och var hemma onsdag igen vilket gör att mina tidsbegrepp fortfarande är lite suddiga. Hotellet jag bodde på var i alla fall inrymt i en historisk byggnad (Historical Building) låt vara att den uppfördes 1923 men i Dallas är det rikigt gammalt det..

Vi hade ett möte högt upp i ett glasat hus och där ropade värden och sa: "Mr Syd, come and have a look! Look over there, exactly there was President Kennedy shot to dead", och då kände man igen bilderna från TV och kände historiens vingslag.

Jag fick frågan; "Vad vill du se Syd, är det något du riktigt längtar efter?" Och ni som nu känner Syd vet svaret: "A Record Store please".

Vi for till Tower Records och jag bad personalen plocka fram "Dallas rock!" Och bland annat plockade de fram Country Doctor med skivan "The Body of Work" med låtar som "She got the pain (I got the suffering)", "No Broken Bones (Just broken feelings)" eller "She hasn´t had a headache since she left me" och andra liknande små alster.

Verkade spännande och det var riktigt spännande för skivan har aldrig gått att spela. Den var tom (vilket jag blev påmind om i lördags kväll när jag sorterade mina kära CD). Inget ljud så jag drog iväg ett mail till Tower Records, fick svar men sedan hände inget mer. Tower gick f ö i konkurs.......med Syd skojar man inte på det sättet nämligen ......

Nu i lördags slog jag till och skickade ett nytt mail, nu till något sjukhus i Dallas och vips fick jag svar och häromdagen kom en ny Country Doctor i ett kuvert från Dallas.  Det är några läkare som är bandet och då tänker jag på Dr Holmgren i Fagersta, eller dr Hammarström i Gränges och tror inte att det skulle svängt speciellt mycket om dom plockat upp en gitarr eller kört ett trumsolo på en rondskål eller bäcken...

Tänk så det kan bli med dom här skivorna..

Syd missar en 67:a för en 75:a

Syds starka sida är inte att hålla koll på födelsedagar, bröllopsdagar och andra nog så viktiga saker!

Jag bokade in en 67-åring för ett antal månader sedan, en vanlig måndag kväll i mars, i Sverige, i världen. Ja det var den 23:e mars jag bokade. För någon vecka sedan berättade jag för fru Syd att jag tänkte åka till en 67-åring på kvällen den 23:e mars. - "Den 23:e mars!??!" utropade fru Syd. -"Men min gode Syd har du glömt bort att din svärmor, MIN mamma, fyller 75 år den dagen??!!," sa fru Syd med en viss skärpa i stämman!

"Ja" svarade Syd tyst. Och sedan sade Syd med högre stämma: "F n det hade jag helt missat! Jag håller med om att jag borde kunna detta datum efter 35 års bekantskap". "Kan jag åka till 67-åringen tror du??"

Efter den frågan får man dra slutsatsen själv och nu fick 67-åringen klara sig utan mig den här måndagskvällen, det var liksom inte läge om jag säger så.

Nu hade jag mycket trevligt på kalaset, fick äta god tårta, flera bitar, och det började snöa och det skulle bli sent, och jag var trött, och jag skulle bli ännu tröttare efter en Stockholm t o r och jag skulle inte hinna träna, och jag har sett 67-åringen förut, och 67-åringen är inte i form alla gånger och hans turné har pågått sedan 1988, och alla var glada att jag var hemma, och han fick bara tre prickar i tidningen, och jag har ändå alla skivor (nej inte alla men), och nu hann jag springa, och skotta, och trött var jag och konserten för många år sedan i Göteborg var jättebra.  Och Bob Dylan har jag sett flera gånger. Ja jag har sett svärmor fler men å andra sidan har jag inga skivor med svärmor.

Att man sedan minns andra datum som Chelseas FA Cup seger 1970, eller Leksands SM segrar och att Västanfors slog Bollnäs med 7-5 i bandy 1968 efter att ha legat under med 5-1 i halvtid och Lars-Evert Hansson ändå missade en straff är väl ett bevis på att minnet inte helt sviktar och att Jair slog inlägget till Pelé som nickade bollen precis nere vid stolproten men Gordon Banks räddade med fotbollshistoriens svettigaste räddning. När då då? Guadalajara 1970 om ni nu inte minns det.....

JJ Grey and Martin Stephenson

Jag blir mer och mer förtjust i JJ Grey and Mofro. Skivbolaget är Alligator records i Chicago US.
Likaså Martin Stephenson and the Daintess! Ja inte på Alligator men dom är bra alltså! När ni kört första JJ låten fortsätt att lyssna på andra förslag som kommer upp! Och ni vet: Dra upp volymen! Det skall kännas i såväl själ som hjärta!

I hope it works!

All the best
Syd


Syd im Syd Deutschland, im Nürnberg nermere bestimmt. Aber Leksand!

Warum sparken Sie die trainieren in Leksand heute? Darum praten allen hier im Deutschland om. Ich kann nicht antworten oder förklaren: Ich sage; Der Directeur in Leksand sollen Kempe und Jonsson sparken sehr lange sedan. Das kvalserie was eine Katastrophe im 2008 auch! To spät heute, nur sind diese säsong gestört. Leksand spielen ist scheisse! Grosse scheisse und die backen sind krank und kann nicht spielen.
Warum kann diese situation nicht waren in Södertälje oder Rögle oder AIK i stället. Wir, alle menschen, liebe Leksand und bleib sehr sorgsam wenn diese saken gehänden. Morgens kann den styrelse sparken die Directeur auch glaube ich!
Die spieler muss mit ihnen hertzen spielen, nicht allena die bezahlung kräven. Scherpen sie bitte! Und eine GROSSE Scherpen! TOR, TOR im den anderes tor bitte!

Nürnberg sind eine schöne alte stadt! I habe nicht sehen so mycken als ich arbeiten und arbeiten und dass mach mich nicht frei. Ich bin an der Messe och spreche deutsch hela tagen. Sehr schwer. Sie kann ist vieleicht nicht sehen aber Deutsch ist nicht meine favoriten sprache.

Und die Fernsehen, Ich hast die Galataraysal oder etwas gegen Hamburger Sports Verien heute abend fussball spielen und Galatararyara oder etwas verloren geseht. Nicht gut match.

Nur haben meine freunde eine SMS gesent zum mir och sagen das Leksand hat neue trainieren in dem båsen morgens. Kann gut bli!

Nur sind ich müde und solle nach dem bett meine steg machen, ich habe eine Cola trinken und das ich nicht gut så hier spät. Guten abend, schüss!


Nu är det kokta fläsket stekt - grisarna skållas levande!

Nu vill jag först betona att jag, Syd James, är djurvän men sedan måste jag få kommentera lite grann... Tydligen har de någonstans glömt att slakta grisarna innan man skållade dem!  Något liknande var det i alla fall. Jag hörde på radion och slakteriföreståndaren på aktuellt ställe gjorde en s k "pudel",  kröp till korset och tillstod att det här var inte bra, våra rutiner skall ses över!

Det håller vi med om, herregud tänk hur det skulle kunna bli; Just när man skall ta en bit av julskinkan då kutar skinkan iväg åt något håll, för att inte tala om grisfötterna.

Nej Scan och ni andra, se för tusan till att grisarna är ordentligt döda innan ni slaktar dem!  Annars kan det har  bli en riktig soppa det och ni får verkligen se till att hålla ordning i maten. Ligg still! vill man inte skrika när man skall stoppa i sig en pannbiff eller en liten smarrig blodpudding med lingonkål.
Det sistnämnda är f ö en traumatisk upplevelse från grundskolan. Tillsammans med fiskbullar i korintsås och köttsoppa med klimp är det något man försökt bearbeta hela sitt vuxna liv men fortfarande stockar det sig i halsen. .Nu klarar jag inte mer....... och bruna bönor......nej sluta nu, ge er!

God dag, god dag är det inte Syd James? Och en bön (till) för Leksands IF

Med tre backar som av olika anledningar försvann under Röglematchen så gick det inte. Och det var dessutom fel backar (tillfällighet??) som försvann varav Niemi nog är borta resten av säsongen. Det blir tungt det här. Men raka segrar nu mot AIK, Västerås och Växjö i dubbelmöten så är vi med. Och nog kommer både SSK och Rögle att tappa poäng. In LIF we trust!

Häromdagen var Syd på ICA (det är viktigt att veta att på orten där Syd bor finns det en annan släkt "James" som är och har varit sotare i generationer). Hur som helst så tyckte jag mig skymta en gammal arbetskamrat bakom en butikshylla, snett bakom snittgurkan f ö, glad skyndar jag fram och säger; "Hej!" Jag möts av ett mycket tveksamt ansikte....Jag fortsätter: "Känner du inte igen mig?" "Nej, det gör jag inte........", får jag till svar. Och jag börjar nu inse att det kanske inte är min gamla arbetskamrat, men skam den som ger sig; "Men ser du inte, det är ju James, Syd James!" Och då svarar min icke arbetskamrat: "Ja just ja det är ju sotaren!" Av någon anledning svarar jag då "Ja". Och min icke arbetskamrat säger: "Tänk, jag kände inte alls igen dig". Och då svarar jag av någon anledning: "Nej det är nog för att jag har keps!" (Jag var egentligen ute och tränade men effektiv skall man va) och sedan vinkar jag och går till kassan. Sedan ler jag ett igenkännande leende när min icke arbetskamrat ler mot sotaren.

Så det kan bli!

"Fader vår" hos SEB och en stilla bön för Leksands IF

Aj, aj, aj det var inte bra att börja med en hemmaförlust mot Södertälje-kringlorna! Jag tycker väl ändå inte att LIF direkt underpresterade men lite mer taktisk kyla i början av andra hade varit bra. Leder man med 1-0, säkra hemåt! Men vi ber en stilla bön att kvalserien slutar lyckligt ändå!

SE-bankens ledning fick ju backa från sina totalt obefogade jättelönehöjningar, det var säkert under stor vånda och Syd har kommit över SEB-ledningens argument gentemot sin styrelse och ordförande,  så här kunde det ha låtit;

"Fader Vår" - (SEB-varianten)

Fader vår som är i styrelserummet,
helgat vare ditt namn.

Tillkomme ditt rike,
ske din vilja, såsom i styrelserummet så ock på marknaden.

Vår dagliga bonus giv oss idag och förlåt oss våra skulder,
men låt oss kräva dem oss skyldiga äro.

Och inled oss gärna i frestelse,
men fräls in från aktiespararna.

Ty banken är din,
och makten och härligheten,
i evighet. Bonus!

I WooDoo land - ett arv av "Urkult", trodde Syd

Jag tog mig en tvådagars tur norrut under veckan. Myckenhet av snö och mycket vackert måste jag säga. Eftersom jag under veckan nyttjat min Leksandströja i samband med en Stockholmsresa så hittade jag den i väskan när mina möten var avklarade och jag skulle stoppa ner datorn.

Jag såg minns chans att sprida ett ljus i mörkret, nu när "Urkult" har vinterpaus. Jag passerade Nämforsen nämligen.

"Mina vänner," sa Syd, "för 2000 spänn får ni köpa en äkta matchtröja! Leksands IF nu inför kvalserien!"

Direkt hörde jag från de djupa skogarnas invånare: "Woodoo, Woodoo! "

Det var som tusan har Urkult introducerat Woodoo kulturen i detta område?

"Snälla ni jag sprider kultur, Leksand är kultur!" upprepade Syd.

Men icke, direkt upprepas detta "WooDoo, WooDoo!"

Jag smög försiktigt ner min tröja i väskan och vi åkte iväg på lunch och då klarnar plötsligt bilden! Tjejen på serveringen bär en märklig tingest till T-tröja med MoDo-märket på brös.... på ärmen. MoDo!MoDo! ja, ja även den bäste kan höra fel ibland......Nämforsen, Näsåker, Ångermanland, Sverige den 12 mars 2009.
Foto: Syd James mobile

Diplomaterna - varför sådant herrans liv?

Jag har inte sett den omtalade serien "Diplomaterna" själv men jag har läst diverse förklaringar från UD, främst hur det inte är och en massa insändare. Laila Freivalds godkände inspelningen från början och vad jag förstår så har UD godkänt resultatet.
Och jag förstår UD: Det måste väl ändå ses som en stor diplomatisk framgång om man som lätt överviktig man kan fånga sju åtta flygvärdinnor, placera dom i en pool, sitta i mitten och ta en paraplydrink och allt betalas av någon annan. Det är förhandlingskonst det!

Om Laila själv hade suttit med sju åtta Baywatch-killar så hade jag förstått uppståndelsen, sånt skall inte en minister göra!

Men herregud hur många män har inte misslyckats i sin strävan att bada pool med flygvärdinnor och dessutom varit beredda att betala själva. Nej det här visar UD:s kompetens det!

Min vänner Diplomati det är att be någon fara åt helv-te och få dem att se fram emot resan!

Syd firar 1 år på bloggen

I mars 2008 inledde Syd sin karriär som bloggskrivare, för att vara mer exakt så var det den 12 mars. Vad minns ni och vad minns Syd av det första året?

Våren är kvalets tid och Leksands kamp för en plats i elitserien tog inledningsvis mycket av utrymmet. Trots en förstärkning hittad i Bryssel så gick det inte ifjol. Kanske i år men då får vi ha bättre klubbor.

image7

Brysselförstärkning som ej gav avsedd effekt.

Ett annat återkommande inslag har varit kommentarerna om gamla Chelsea, det var roligare förr med Osgood, Bonetti och pojkarna innan Ryssarna tågade in med oligarkmiljarder.

image1


Finanskrisen tog sedan allt mer över Syds uppmärksamhet och Syd kommenterade redan inledningvis händelseutvecklingen:

"I skrivande stund har Dow Jones index fallit med 4,1 % under denna onsdag. Är det konstigt att det har gått snett efter flera år med supernissar som sprungit omkring med bakåtkammat, slickat hår och lekt "Investors".  Ju större risker desto större hjälte in den interna kretsen. Nu kan det få allvarliga följder och världen oroar sig. Dock inte killen på bilden, han pinkar på han i ur och skur och tar dagen som den kommer. Var och kollade in Mennaken ikväll, liten var han, nej han sa jag. Men det skvalade fint.Pis in our time.

USA resan i Oktober blev ett annat kärt tema. Med jet-leg i armarna bland annat.Kallt som sjutton på Empire States topp och sedan dess har värdet på New Yorks skyskrapor sjunkit rejält och rena snålblåsten råder numer på Wall Street.

Men trots alla spännande världshändelser: Det som uppmärksammats mest är trots allt den alldeles sanna historien: "En alldeles underbar morgon, en underbar dag:

"Fredag är en ganska bra dag i veckan. Snart helg, fint med snö ute, en helg ledig, riktigt lovande men först skall jag åka till Stockholm. Dit skall även äldsta dotter Syd med kompis följa med. Jag går upp 04.30, snabbduschar, på med tevatten och ut och hämtar tidningen. VA? Det lyser i bilen, inbrott?glömt släcka igår? nej jag har glömt nycklarna i för första gången och detta innebär att bilen är totaldöd.! Kluck , kluck låter det ungefär när man vrider på startnyckeln. Härligt; kvart i fem på morgonen, bilen död, tågtid att passa i Västerås, möten m m. Syd finner dock råd och kommer på att dra igång går inte med en automatlåda men kanske vi kan ta fru Syds bil och startkablar. Perfekt , rusar in efter nycklarna och rusar ut igen och schwwooppp, is på sista trappsteget, bägga benen rätt ut och ryggen in i trappsteget, jag riktigt hör hur revbenen knakar i fogarna men jag tycks klara mig med en lättare njurskada (lite överdrivet men ont gör det i alla fall). Nu  rusar jag inte vidare precis men får igång andra bilen samtidigt som jag åter tycker mig höra fru Syds röst. Jag hörde något  från sovrummets mörker om - "lite bensin" när jag var in efter nycklarna. Bilen startar dock, när jag äntligen lyckas få upp dörrlåset som frusit ihop, jag vänder bilen, ställer den strategisk för ikoppling av startkablar och hinner precis ta i kablarna när bilen drar en sista suck och konstaterar att bensinen nu ÄR slut. Jag använde en del kraftuttryck redan när jag var in och hämtade nycklarna och nu uppfinner jag fler. Volvo assistans!! Jag ringer;  "vi är där om 30 minuter", ja jag måste åka om max 40 så skynda er. Kommer på att jag har bensin i gräsklipparen. Tömmer den och tömmer i bilen som startar, åker och tankar, hem igen och nu har Bärgaren kommit. Och den startar ,den lilla "raringen". In efter dotter som i stressen tappar sin mobil som omedelbart slutar fungera. Det är lungt säger jag för du skrev väl upp bokningsnumret som jag sa!? Nej har bara SMS och det syns ju inte. Vi åker! skynda dig! vi får ordna något på vägen! Hittar en annan telefon, tar med den, vi skall lyfta över SIM-kortet till den, som inte är laddad! Mörker. mörker Ta min! Sätt i i min säger jag, kanske en smula irriterat, ilsket, kanske.  Men vad rädd om MITT SIM-kort!
Jag letar nu fortfarande i bilen efter tre dagar, hur ända in i h-----te kan ett kort försvinna så totalt INNE i bilen. Jag uppfann redan i fredags många nya kraftuttryck......... Dotter Syd skäms över pappa Syd och kompisen kryper ihop i baksätet. Sover? Säger inget i alla fall. Är du arg Syd? Jag är väl för i he......te inte arg!!! ARG? JAG!!!! Mitt SIM kort! Ja, men jag menade inte...det guppade till när du körde på den där snöklumpen! Kört på snöklump? Var. när? Aningen irriterad var jag nog, eller riktigt irriterad kanske...Lite stressad kanske, lite trött så där, tevattnet blev nog klart till någon annan.


Och sena till tåget är vi men vi hann och dottern kom hem välbehållen i söndags  men utan resväska som tydligen en liten tant i Fagersta fått med sig. Ojdå så förargligt det kan bli ibland.."

Och det där SIM-kortet lyser alltjämt med sin frånvaro, nej jag har inte letat konstant i tre månader, jag har jobbat också! Vad tror ni egentligen?

Sedan vet jag att ni älskar alla skivor, skivaffärer och tänk nu har precis ett nytt Blogg-år börjat och förändringar kommer. Ny lay-out planeras, En bok kanske: Syd James Revue - den sanna sammanfattningen- ett år i cybervärldens mörka korridorer återberättad av skriftställaren - något sådant kanske titeln blir. Håll utkik - det kan bli något eller som Syd säger: Watch up!

"Orange Blossoms" ( ett litet orange kuvert från PPM)

Nej kära läsare något spontant utrop i stil med JJ Grey & Mofro´s utmärkta lilla CD "Orange Blossoms" blev det inte (i år heller) när PPM-kuvertet under stor spänning sprättades upp.. Men lugn, bara lugn: Syds PPM portfölj har utvecklats väsentligt bättre än Index på svenska börsen. Börsen ifjol sjönk med c a 45% men Syds portfölj: endast - 37%. Kloka val men nu har jag ändå förstått varför man diskuterar att ge möjlighet till heltidsarbete fram till fyllda 72. Svaret är PPM!

Nu är det så beskaffat här i världen att under veckan ramlade det ner några små raringar i lådan. Fantastisk musik i form av just JJ Grey & Mofro med "Orange blossoms", Jason and the Scorchers "Lost & Found", Martin Stephenson and the Daintees "There comes a time", Keef Hartley "Lancaster Hustler", samt Brinsley Schwarz "Silver Pistol/Please don´t ever change".

Vad jag inte förstod direkt var att vår allsmäktige förklarare/tröstare/ledsagare måste haft ett finger med i valet av skivor. Låtarna förklarar, tröstar och kommenterar PPM val, börs, konjunkturkris, bonusar och allt annat;

Jason and the Scorchers kommenterar PPM modellen med låtarna: "White lies" - var PPM val just detta? "I really don´t want to know"-nej det hade varit bättre att låta kuvertet direkt gå i brasan. "If money talks" - nej för guds skull, tyst! Jason sammanfattar slutligen hela PPM valet med låten "A blanket of sorrow".

Martin Stephenson kommenterar börsutvecklingen med låten: "Look down, look down".  Han kommenterar även GM:s hantering av Saab med den till Saab komponerade låten: "Left us to burn". Eller låten tillägnad Maud Olofsson: "She don´t know the truth".

JJ Grey och Brinsley Schwarz lirar Volvochefernas bonusfavoriter:  "Please don´t ever change" och "Higher you climb".

Vår finansminister Anders Borg har ju snabbt bytt fot i ett antal bonusfrågor något som JJ Grey direkt fångat upp i låten "Everything good is bad".

Ja vartenda spår, nästan, är dagsaktuella kommentarer, hur märkligt kan inte saker te sig ibland?: Tittar man fram emot nya prognoser som ser man konkursade Plastal i låten "One more day", Swedbanks valutarisker i Baltikum i " Unknown number" och Lars Orly och Sahlin i låten: "I won´t make it without you".

Jag vill avslutningsvis bara säga att jag har hittat två riktiga pärlor i "Wholly Humble Heart" med Stephenson och just "Orange Blossoms". Spotify:are och andra sök på nätet! Kanonlåtar!


Ljuset i mörkret närmar sig

säger dom när man ringer till SJ och startar lite lätt med "din plats i kön är nummer........45". Du är fortfarande kvar i kön osv och så kommer det: Ljuset i mörkret närmar sig: Biljetter till schlagerfestivalen, glamouren, festen och den underbara stämningen! Till allt detta har SJ biljetter! Att man inte förstått det förut att det är här som ljuset i mörkret skall sökas. Man ser ett ljus i tunneln och hoppas att ljuset inte är ett mötande tåg!

Vilken underbar helg det blev, det kära damlaget vann årets Dalacup, då känns det bra! Utomhussäsongen närmar sig och faktiskt ute så ser man alltmer ljuset i mörkret.

Precis som Syd spekulerat i så insåg Volvocheferna att "tajmingen" med att plocka ut högre ersättningar och bonusar just nu inte var den allra bästa. Det var nog snarast så att de började inse mörkret i ljuset av sina egna beslut. Det som kan se ljust ut i bonusstunden kan mörkna snabbt om man inte är musikalisk i detta skede av en historiskt taskig marknad.

Frågan är om Chelsea ser ljuset i mörkret med sina nya coach, lite flyt har de onekligen haft på slutet med sena mål både mot Wigan och Portsmouth. Men lite segt ser det ändå ut. Så det kanske blir en lite beige säsong i slutändan.

Och mina vänner, nu börjar årets pärs: Kvalserien i hockey! Ja, jag hoppas men känner mig inte säker. Nog verkar Leksand lite bättre iår men men det blir tufft. Man kommer att kastas mellan hopp och förtvivlan. När man ser ljuset fasar man mörkret men samtidigt ger man aldrig upp utan ser som hejarklacken alltid ljuset i i det eventuella mörkret.

Lundell rullar i bakgrunden och för säkerhets skull, som Leksandssupporter, ifall det inte fungerar i år heller, vad finns bättre att göra än att lyssna på spåret: "Lär dig älska mörkret" från senaste CD:n; Omaha.RSS 2.0