Syd James får mail och 19,5 miljoner dollar?

Det kom ett mail till Syd James

Good Day Mr James,

 

Jag tror att du är en högt respekterad person, jag har ett förslag till dig.

Detta är dock inte obligatorisk och inte heller kommer jag på något sätt tvinga dig att hedra mot din vilja, men jag hoppas att ni kommer att läsa om och betrakta det värde jag erbjuder dig.

Mitt namn är Mr Song Lile Jag krediten officer i Hang Seng Bank, Hong Kong. Jag har ett affärsförslag i storleksordningen 19.5m dollar som ska överföras till ett offshore konto som kommer att öppnas med din assistace om villig.

 

Efter den framgångsrika omregistrering skall vi delar i ett godkänt ratio.

Skulle du vara intresserad kan du svara på mitt brev omedelbart, så vi kan börja alla arrangemang och jag kommer ge dig mer information om projektet och hur vi skulle hantera det.

 

Du kan kontakta mig på min privata e-post: (songlile319@yahoo.com.hk) och skicka mig följande information för dokumentation syfte:

 

1. Fullständiga namn

2. Privat telefonnummer

3. Nuvarande bostadsadress

 

Jag ser fram emot att höra från dig.

 

Vänliga hälsningar,

Mr Song Lile


Bäste  Mr Lile eller Song, som vi säger (vi har haft en s k "Du"-reform i Sverige och använder ofta förnamn, hoppas du inte misstycker)

Det är alldeles riktigt att jag är en högt respekterad person!
Jag läser med stort intresse ert erbjudande och känner mig inte tvingad att svara, ja lite tvingad kanske nu när det är så mycket pengar som jag skall få. Och ända från Hong Kong! Hur det kan bli!
Är det möjligen någon gammal okänd faster som dött? För jag har rätt dålig koll på mina okända fastrar.

Du frågar efter min assistace! Vad är det du menar? Hur du stavat fel måntro. Det kanske smög in sig lite tysk översättning där eftersom det nästan är lite "was is dass" Hur som helst, min ass låter du bli!

Nej skicka pengarna du bara så är jag helt nöjd, adressen tror jag du redan har eftersom du kan skicka mail till mig. Annars kan du fråga efter Syd bara.

Var rädd om dig nu när du skall gå till banken så det inte händer något innan du hinner skicka pengarna! OCH DU, jag vill INTE att du skickar pengarna till något som heter HQ-banken i Sverige! Där försvinner dom bara i alla fall och det vore tråkigt, tycker jag. Kan jag handla lite på förskott tror du? Tänkte jag kunde köpa en bok och lämna in tipset!

So long in Hong Kong mr Song! Och som sagt gå försiktigt, titta åt bägge håll när du går över gatan!

Bästa hälsningar

Syd


Zlatan vad det tjatas

Det skall inledningsvis erkännas att Syd inte är någon hängiven Zlatanbeundrare. Zlatan har spetskompetens och han kan göra briljanta tekniska små nummer som få. Men jag tycker inte Zlatan levererar på den nivå på vilken hans status och lönecheck vilar. Han faller ofta bort i viktiga matcher och kan periodvis vara direkt dålig.

Nye förbundskapten Hamrén uttalade sig i DN idag något i stil med att Zlatan är det bästa vi någonsin haft. Det tror jag inte att Hamrén tror på själv men han vill smickra, ställa sig in för att försäkra sig om den nye lagkaptenens motivation för landslaget. Zlatan är en tillgång för landslaget men det bästa vi någonsin haft??

Serie A i Italien passar nog bra, serie A är på fjärde femte plats i Europa efter England, Spanien och Tyskland, sedan slåss Italien med Frankrike, Holland om platserna därefter. Tempot är lägre, motståndarna svagare och där får Zlatan den tid han behöver för sina finesser. Vore han världens bästa så borde han platsa i Barca, nu gör han inte det sedan får det vara hur det vill med relationen till tränaren.

Premier League har startat men Syd har ännu inte skaffat Viasat, det kommer nog men det känns inte roligt med matcher typ 6-0, 0-4, 6-0, det är för ojämnt. Investerarna styr men risken finns att några få segrar ihjäl sig och intresset sjunker. I Championship känns det lite kul att Ipswich är på G, den styrelsen brukar mest bekymra sig för om det viiiita viiinet är rätt kylt, i bjärt kontrast till Millwall som krigar mot toppen. Där ligger "Huligan" närmare. Och gamla Leeds är på väg uppåt.

Jag läste en artikel om Leeds där man beskrev läget när det var som värst, pengarna spreds för vinden, det var väl en 50 man i truppen. Vid en löneförhandling hade en av spelarna (ingen på absoluta toppen) gått in till förhandlingsbordet med målsättningen att få 10000 pund i månadslön. Innan han hann öppna munnen sa managern; Vi bjuder dig 20000 pund i månaden varvid vår lirare av ren chock blev stum och satte Teet i vrångstrupen. Detta tolkades som stort missnöje varvid budet höjdes till 30000 pund.....Det vara bara att skriva på att skratta hela vägen till banken.

Vi får väl hoppas att det inte var HQ bank som han var på väg till, för det gick inte till slut. Hittas ingen köpare i natt så får man klappa ihop. Ödmjukhet har knappast kännetecknat den banken så skrattet man använt mot Finansinspektionens påpekanden har nog satt sig i vrångstrupen, precis som teet gjorde på Leedsspelaren.
Tänk hur allting hänger ihop........

Oj,oj oj - jag mår illa

Jag gjorde ett litet besök på bokhandeln ikväll för att inköpa boken "Den nya överklassen" av Bengt Ericson. Där beskriver han bland annat de överdrifter och våldsamt självgynnande bonussystemen som florerar och som vår Syd irriterat kommenterat i sina krönikor.

Men det var nu inte detta som gav Syd anledning att säga Oj, oj, oj i bokhandeln, egentligen sa han inte det heller utan tyst för sig själv sa Syd; "men va f-n, det kan inte vara sant". Nu låg en bok om Engla i bokhyllan, någonting i stil med "Engla du saknas oss". Jag kan inte fatta att denna mycket tragiska händelse så sýstematiskt nyttjats i alla möjliga sammanhang; snabbt en fond, en direktsänd begravning, böcker m m och än värre blir det när man tänker på vem som varit den drivande kraften bakom detta.

Man blir inte mentalt illamående av detta, nej man drabbas snarast av en mental kaskadkräkning.

Då är det skönt att få sätta sig under korkeken och lukta på blommorna, även om det i mitt fall snarast är sitta under furutaket och känna på de nya CD:skivorna: (tror ni inte att min senaste leverans fastnade i tullen, dumheter säger jag, det finns sprit, trafficking, knark, och allt annat, leave my CD:s alone!)
Där ligger Texas Tornados (nja, jag kanske saknar Doug Sahm ändå och det kanske är lite för mycket mexdans), där ligger Scissors Sisters "Night work" (nja, egentligen inte min stil alls men jag gillar dem ändå, speciellt "Fire with Fire"), där ligger Sharon Jones & The Dap-Kings (nja, egentligen inte min stil men hyfsat OK), där ligger Endless Boogie (ja, den gillar jag, absolut, det gnisslar och lever rövare i bra takt), där ligger Otis Taylor (ja den gillar jag också, bluuuueeees) och där ligger Grace Potter och andra små raringar (CD! inget annat!).

Nu skall jag lägga mig och drömma.


Syd James var med på Boston Teaparty

är väl ingen sanning men däremot har Syd varit på en liten resa till Island och USA. Väldigt trevligt alltihop, enda problemet är luftkonidtioneringen i både bilar och rum. Det blåser från dessa maskiner så nu tror jag faktiskt att jag dragit på mig en blåskatarr och frågan är om det inte kan höras ett blåsljud från hjärtat. Fötterna höll jag undan så inga blåsor där.

Jetleggen sitter i huvudet så f n får ni nöja er med en bildsvit och samtidigt kan ni lyssna på gamla BeeGees låten Massachusetts.

More to come.Hantverkare som en chokladask

"Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get." (Forrest Gump 1994).

Med tanke på gårdagens mail om hantverkarproblem så kan man nästan applicera Forrest Gumps ord också på hantverkarskrået.

Nog känner vi igen oss i väntan på hantverkare som, när det är högkonjuntur har jättemycket jobb och när det är lågkonjunktur så har de jättemycket jobb för då finns olika former av stimulanser.
Sedan bidrar Martin Timell, den Arga snickaren, Olika makeover program att vi överskattar vår egen förmåga och står där snart med mössan i hand och söker en hantverkare som kan hjälpa oss.

Framtidsbransch är det definitivt.

Peppar. peppar ta i trä men de snickare jag anlitat har varit bra. Elektrikern har dock många gånger lyst med sin frånvaro. Rörmokeribranschen måste lära sig att lita på sina medarbetare, det blir lätt stopp annars om allting måste gå genom ledningen.


Det kom ett mail till Syd

Jag tror inte ens jag behöver kommentera detta underbara mail. Nej, jag skrattar inte...., OK lite då..


Från:
Syd James kompis
Skickat: den 11 augusti 2010 11:58
Till: Syd James
Ämne: Sommarhälsning Bäste Syd James,


Hur har du det efter denna underbara sommar?Under första delen av vår sommar hade vi fokus på kök.  Vi har lärt oss nu att när man gör om kök så går det inte fort! Andra delen hade vi semester i Danmark för att sedan komma tillbaka till vårt ännu inte färdiga kök! Hur lång tid kan det ta egentligen?


 Nu har vi alla fall golv, väggar, tak och hälften av inredningen så man ska inte klaga!


Vi ägnar denna vecka till att byta det som blivit fellevererat och få ihop olika skrån som rörmockare, elektriker och snickare.


Svårast av de alla är rörmockarna, sist de besökte oss lyckades de stänga av vattnet i halva byn på en av sommarens varmaste dagar så nu vill inte byborna att de ska komma tillbaka……..Samtidigt med detta har vi nu  börjat jobba och efter 2,5 dag går nu all produktion igen!


Hälsningar

Syds kompis


Nu är det COOP:s tur att bli överraskade

av att deras lågprisleverantörer i Kina utnyttjar barnarbetare, näst intill slavarbetare och har låsta branddörrar för personalen. What a surprise!

Syd James har sagt det förut och säger det igen; självklart har lågpriserna en annan prislapp i form av förstörda människor och förstörd natur. Det hävdas att HM och andra gör en stor insats eftersom de ger textilarbetare jobb i Bangladesh för den furstliga lönen av 180:- per månad. de har blivitr överraskade av att arbetsförhållandena inte är bra! Nu är COOP lika överraskade över sina leverantörer. "Vi har ju vår Code of Conduct", tänk! säger SJ. (Ja inte SJ utan Syd förstås)

Råvaror baseras på ett världsmarknadspris (i stort sett i alla fall), maskiner av modernt snitt kostar ungefär lika mycket i världen (i stort sett i alla fall) och vad skiljer?: jo arbetskraftskostnaden.

Nu genomför Kina ett köp av Volvo (vars produktion kommer att flytta till Kina vid nästa finans/bilkris) och man investerar på många andra håll. Kina har en långsiktig strategi, de skaffar sig spetskompetens genom att kräva produktion i hemlandet för att företagen skall få exportmöjligheter. En tidsfråga innan man själva tar över och konkurrerar ut övriga.

Pessimist? Syd James? Jag såg en bra skylt igår som förklarade detta med pessimist och optimist; "En pessimist säger att; nu är allting så dåligt så nu kan det inte bli sämre. Optimisten säger: det kan det visst det!"

Hur som helst: om vi konsumenter (även Syd James) nyttjar vår makt, i form av att välja vad och vart vi köper så kan vi nog få både BP, Kina och andra att städa upp i sin närmiljö. Köper ingen - så säljer man inget.

Verkar Syd James arg? Nej, inte speciellt men sånt här irriterar och gör en lite förundrad.

För att hålla sig till andra väsentligheter så är Tom Petty and the Heartbreakers nya CD; "MOJO" bra, nu har jag lyssnat en mig ett tag.


Syd James in i modebranschen

Är en rubrik som man inte tror att man skulle få se. Nu kan jag lugna oroliga läsare med att rubriken inte heller stämmer. Det handlar enbart om att öka antalet läsare och "MODE" det går hem i stugorna har jag förstått. Syd James modeblogg är bara en modefluga! Lite inställsamt för att expandera i bloggvärlden.

Nej Syd James kommer även i fortsättningen att hålla sig till musik - lite olika musik beroende på i vilken "MODE" man känner sig själv, till att kommentera allehanda händelser i världen, dock inte MODEvärlden. Gamla favoritämnen som bonusar, BP-chefer, SJ och andra liknande mindre lyckade institutioner som jag har MOD att kommentera.

Sedan hoppas jag att vi* kommer att öka bildmängden för det har det varit lite dåligt med, så jag skall skaffa en lite mer MODEern kamera.

* Syd och redaktionskommittén.

På tal om SJ så tänkte jag beställa en biljett idag och fick då prisförslag där en icke ombokningsbar i 2:a klass kostade 1177:- och en ombokningbar i 1:a klass kostade 1144:-. Det ni är avancerad prisfilosofi! Inte undra på att första klass är slutsålt nu när jag tittar och 2:a finns kvar.  Man skall ha MOD att åka med SJ.

Nu skall jag sluta och istället slå en signal till barnens MODEr; fru Syd som alltjämt är på semester.

RSS 2.0