Syd James ser tillbaka på 2010, "skitår" eller hur var det?

2010 har varit ett mycket minnesvärt år! Mitt största bestående minne under året var att, ja nu lär vi fundera lite.....

Var det 2009 som var det där "skitåret" som finansminister Borg pratade om eller var det i år måntro? För Mona (S) blev det dock ett riktigt "skitår" med svagt valresultat och avgång. Och Nordkorea har bokstavligen haft ett riktigt skitår, tydligen är det slut på konstgödsel i butikerna så nu säljer man mänskligt gödsel istället. Det går säkert lika bra det, men nog känns det väl lite tveksamt att lägga det på morotslandet. Men miljövänligt kretsloppstänkande är det; "skit in - skit ut". Och jag ger man tusan på att det inte är kärnladdningar i deras missiler utan baj...... nu skall vi inte gå in och spekulera för mycket men...hellre tar vi lite skit än en kärnladdning.

Nej, det var nog trots allt 2009 som var Borgs skitår. I år verkar det ju snarast bli ett riktigt skidår med vinter hela året, nästan, låt vara att det var varmt 27 dagar i somras men nog känns vintern lång när vi närmar oss den 31/12 och haft bra med snö sedan slutet på oktober och bara en dag med plus, den 14 november, för övrigt med +1. det minns vi mycket väl för då var Syd ute och sprang och mötte den där mycket unge gentlemannen eller ladyn (oklart, men personen var iklädd blått vilket brukar vara gentleman när man är runt 1 år) som trodde att det var "mojmoj" som kom springande nerför backen. Mammans (där är jag säker) kommentar "Nej, lilla gubben/gumman det där är inte mormor utan en farbror som är ute och springer". Är det det största bestående minnet måntro?

Nej det är det nog ändå inte, Vinter-OS kanske? Få se nu det gick väl i år? Marit Björgens armmuskler gav ett starkt intryck på Syd men knappast det största bestående minnet. Hon var ju med hos "Skavlan" och nog var hon bra vältränad så kanske.....nej Bomben i Stockholm är nog större.

Det känns redan länge sedan, (nu tänker jag på Bomben inte Björgen) men det är nog för att det händer så mycket hela tiden; Sotarn kommer, räkningar skall betalas, jobbas skall det, tränas, klippas och skottas. Herregud det blir en riktig "mutterlera" av allting för att citera en gammal bekant som beskrev sitt "kaotiska" liv med just det ordet ; att det blivit en riktig mutterlera av alltihop. Ordets ursprung har jag ej lyckats spåra till något annat än till denne person; har aldrig hört det vare sig förr eller senare men någon läsare kanske vet mer om detta eminenta ord.

Ja just ja nu kom jag ju på vad som är det största minnet för året!; nej förresten det var nog inte i år det men minnesvärt var det. Så OK; Björgen ligger med, Bomben, några skivor, tre meter snö på Bornholm, Bonde söker fru Robinson hos fångarna på fortet, ja tänk så mycket man ändå minns från 2010.

Och så önskar Syd er ett mycket gott 2011 och hoppas att ert liv inte blir en enda stor "Mutterlera"!

Syd rättar sig själv

Häromveckan skrev jag att sportkrönikören i regionala bladet heter Groth men det gör han ju inte utan GOTH heter han. Nu måste man säkert Gothgöra detta på något sätt.

Jag saknade Bergman skrev jag men inte så att jag direkt fäller tårar och grother över detta. Jag ber Goth om ursäkt men låt nu inte denna lilla rättelse får er att missa föregående artikel, läs den, den är mycket intressantare än den här

Men jag skickar ändå en hälsning till sportkrönikören och önskar GOTH Nytt År!

Another defeat - men inte för Syds kassa

Chelsea föll och har nu sin sämsta svit sedan 1998! Jag har sagt det förut och säger det igen: Ray Wilkins!

Ta tillbaka Wilkins, låt inte prestigen styra, den är bara dyr och alltid felriktad. Arsenals seger var rättvis och tyvärr, vilket säger en del om mitt "confidence" för Chelsea just nu, oddset på 3-1 gick in till 14,33 och det är ju tröst för tigerhjärta.......

Jag hämtar några rader från Chelseas hemsida av Pat Nevin;

While the club wrestles with these considerations and realising that two wins in nine is beyond a blip, there are some very important league games coming up. Bolton twice, Blackburn, Wolves, Villa, Fulham and Birmingham as well as Liverpool. Until recently this would have been considered a 'relatively' easy run of fixtures and a chance to pressure our nearest rivals but, and it is a big but, this is not an easy run as the present circumstances are very different.

These coming months must however contain a decent lot of results but the team can't think that way, they can only think of the next game which is of course Bolton Wanderers and most importantly, of showing the hunger and the confidence right from the start in this one. Bolton are a hugely improved outfit under Owen Coyle and again to be brutally honest, there is a feeling out there that Chelsea are a wounded animal and can be further damaged.

So I am afraid there is no dressing it up in niceties, no pretending it is just bad luck and that there aren't real problems. What I hope and expect is that the current regime will understand and attempt to rectify those problems sooner rather than later. What I know however is that the Chelsea faithful will stick by their team through this tough time. Real fans know it is a pact that has to survive through thick and thin...trust me there have been worse times, even if they haven't been witnessed for a few years.

So I asked for a few guesses regarding the scoreline in the Arsenal game and unsurprisingly not many Chelsea fans went for a 3-1 defeat for the Blues."

Jag tror trots allt att Chelsea vinner på onsdag mot Bolton, om inte så blir det "Pronto" sorti för Carlo Ancelotti!


Så här skriver Trafikverket och kanske fortsätter de enligt nedan

Från Trafikverkets officiella hemsida:

Viktig trafikinformation

Stora problem med järnväg och vägtrafiken södra Sverige

2010-12-23 12:34

Akut trafikläge. Mycket besvärligt väglag med snödrev i Skåne, Blekinge, Kalmarkusten och Öland. Trafikverket kan inte garantera framkomligheten på det mindre vägnätet i dessa områden. Framkomlighet kan inte garanteras för någon väg i Österlen, inklusive riksvägarna 9,11 och 19. Problem även i j...

(sen tycker de nog så här egentligen:)

........jävla hela Sverige. Vi blir tokiga på det här förbannade snöandet. Det kan väl för faen vara uppehåll nu när det skall bli jul. Tågen är försenade, spåren spricker, vägarna blåser igen och om inte det vore nog så är det för kallt för att salta och skulle det gå att salta så har vi i alla fall ingen salt. Åh Hel...e också! Och själv fryser jag "ars... av mig", det skall fan vara generaldirektör för det här verket.
Så här var det aldrig förr, vad har jag gjort för ont? jag skulle ha blivit konsumföreståndare istället.

Så tror Syd att Trafikverket egentligen ville skriva.


Manchester City - Everton 1-2

Det är precis dessa matcher som gör att jag älskar engelsk fotboll. Här kommer Everton med Cahill, Howard och med David Moyes i träningsoverall och spöar City som ägs av Oljemiljardärer och med en snidad italienare som Manager.
Otroligt jobbat Everton! Toffees we love you!

Julveckan är bra för Manchester City matcher, för några år sedan var det Spurs och City som möttes dagen för julafton. Lilla fröken Syd och jag satt och kollade, fantastisk match som lever kvar känslomässigt sedan 10 år. Detta var något liknande. Nu kan vi invänta boxing-day och full omgång!

Utetempen kryper ner mot -20. Heading for a shower and bed. Good night Moyes! Sleep well!Loggbok lördagen den 18 december 2010

Yngsta dotter Syd började jobba före 8 så det var bara att ge sig ut i vintermorgonen och med en barkspade försöka få bort isen från bilrutorna. -4 och lite regndis.... Hörde precis att Falun inte haft över 0 grader sedan 17 november, jag är tämligen säker på att vi inte haft över 0 någon dag i hela november. Så här kallt har det tydligen inte varit på 150 år och tyvärr undrar jag om det inte är lika med Leksands IF, nu föll man igår mot motståndare typ Borås.........

En av Leksands spelare uttalade i en intervju nu efter matchen (efter det obligatoriska sportfrågan; Hur kändes det?) att "Det är aldrig roligt att förlora en match under extratiden". Det kanske känns bättre att ta en förlust direkt under ordinarie speltid? Sportkrönikör Groth i regionens tidning påpekade att dyra spelare i hockeyn underpresterar, och även om jag saknar Bergmans skrivningar, så håller jag helt med Groth.

Hur som helst; en dag som denna kommer med största sannolikhet att gå i julpysslets anda; tvättvikning, strykning, dammsugare och andra små trevligheter. Jag har dock lagt in ett projekt för dagen; hur många armhävningar kan jag klämma in under dagen? Klart intressant tycker enbart jag själv men strategin är klar, jag kör 25 åt gången, tyvärr har jag redan lite huvudvärk efter de första 50 nu när klockan tickar mot 09.52.

Skjorttvätt ilagd, kaffet på g, 75 armhävningar (lite trött) 10.33.

Uppe i 100 nu 13.40, dammsugaren går på högvarv, skurtrasan far som ett tefat över kaklet, det är så kul...

Nu har vi skottat lite snö, fyllt på fågelmaten, är uppe i 125 armhävningar 14.41, nejdå dammsugaren har vi inte stängt av...asch jag gör 25 till nu på direkten; såja 150 nu kl 14.44.

Det är mycket nu; damhandboll semi, Premier League och skurhinken. Känner av i armarna och i nacken men vi kör 25 till: 175 15.43, blev jag lite yr måntro? Och vet ni, ingen CD spelad än, Grinderman hade nog förhöjt känslan..

Tydligen ordentligt snöoväder i England; Arsenal-Stoke uppskjuten och det tillhör inte vanligheterna, nu kör vi städning till Blackburn-West Ham och så skall vi väl försöka passera 200 nu, det känns i armarna och i nacken, kom igen NU; det gick bra! 200 16.31

Jag tappade fokus på e m, inte bra det här. Alla matcher utom två blev inställda och inget Chelsea-Manchester U imorgon. Det blev en DVD med Bruce Springsteen, fortsatt städning, ner till mormor och vips var klockan 21.40, snabbt ner på golvet; 50 till, minst 300 skall det bli, 50 kvar alltså, undrar hur lyckat det här projektet var egentligen?, 25 till, lite lätt illamående, 15 till, nu är det bara 10 kvar.

Jag avslöjade precis mitt hemliga projekt för övriga familjen.... ja om jag säger att jag möttes med beundran och /eller förståelse så säger jag fel....
Jag tyckte deras uttalanden var mer i stil med; "ojojoj så onödigt", "vilka ideer" (kan betonas olika och detta var inte den positiva varianten), "knäppt", ja mer i den stilen var det.

Jag gör de sista 10 nu och sedan lägger vi ner projektet.

För övrigt kunde jag precis notera att det var +1 den 14 november så räckte det med 150 år trots allt.

Brott en dag, ett ögonblick IT sänder

Skulle man kunna skriva och skämta till det lite grann så här med en travestering på den gamla psalmen ”Blott en dag”. Nyheterna sprids ju numer med blixtens hastighet (dvs med /7,84 Gigabyte per sekund eller snabbare) och ”Lördagsbombaren” är fortfarande det heta nyhetsstoftet.

Syd´s teori är fortfarande att Tranåsbon agerat i maskopi med några andra. Vem vet ,det kanske både är Vetlanda-, Nässjö- och Växjöbor  eller andra små länningar* inblandade i detta?

Syds teori framfördes idag vid lunchen i samband med en säkerhetskonferens i en närliggande ort någonstans i Sverige. Motteorin var att Tranåsbon var en ensam vilsen själ som agerade. Men Syd vidhöll dock sin teori och nämnde också tanken på att Tranåsbon trots allt kände ett visst dåligt samvete i stundens allvar och då dels sprängde bilen på en mindre trafikerad gata (alternativt var det enda P-platsen som fanns och det hade ju varit förargligt om han fått P-böter också uppå allt annat), sedan att han avvek en aning från värsta gatan och gick in på en mindre befolkad gatstump och puff, ja ni förstår.  
Säkerhetskonferensen ansåg att det skulle kännas skönast om Syds teori var fel, men jag undrar jag.

Diskussionen ovan är korrekt återgiven från verkligheten idag, i Sverige, I Europa, I Världen men det här med ”säkerhetskonferens” kanske var lite överdrivet, typ mer julbord kanske men vi satt säkert och vi pratade om just detta…….

*Små  länningar avser kortare personer från främmande ”länner” som vi säger i Bergslagen, där för övrigt ”g:et” i ”säger” sägs just som ett riktigt ”G” och "e:na" i Bergslagen sägs just som riktiga ”ä:n”

Hur som helst så är det kris, jag har inte lyssnat på riktig musik på flera dagar nu.  Men i helgen, då ni skall vi spela  explosiv rock och sedan se Chelsea-Manchester U och då skall jag förutom Stryktips även spela på ”Bomben”............det där kanske var lite tufft det kanske, ja vi får se om vi tar en Bingolott istället, men å andra sidan, en hel kväll med Lotta Engberg och Bingolotto kan ju förvandla den mest harmoniske till en potentiell självm.............. Nej jag nöjer med med stryktipset jag.Många bomber är det

Lördagens terrorbomb i Stockholms centrum slog ned som en bomb i ett oförberett Sverige. Det fanns en förhöjd risknivå sedan ett antal veckor tillbaka och att Nobelhelgen var en lämplig tidpunkt att slå till på kan möjligtvis ha överraskat SÄPO men visst är det logiskt. All världens press och media på plats, första parkett; maximal uppmärksamhet!

Men skulle också kunnat säga att "Tranåsbo spängde sig i julhandeln", men vi skall inte skämta om detta. Tranåsbons handling var absolut inget ensamverk, timing alldeles för väl uttänkt.

Wikileaks avslöjanden slår ner som bomber lite varstans, i och för sig kan man tycka att det är bra att sanningen kommer fram men visst stökar det till det en del. När Wikileaks avslöjar Kinas "masterplan" och hemliga dokument från Burma då når man nya trovärdighetsnivåer.

Vidare slog Mona Sahlins avskedstal ned som en bomb på S-mötet härförledan och dessutom uppträder ett och annat bombnedslag på Svenska, Norska eller Finska Hollywood- Östermalm-, eller några andra fruar. Men tyvärr så ser många inte längre ut som några bombnedslag efter att ha lyft och dragit sig både hit och dit. 

Men vad går dessa Fruar ofta klädda i? Jo pälsar! Och vart brukade man köpa pälsar om inte hos Päls-Bruno i Tranås, ja ni ser själva, det mesta hänger ihop.

Nu skall dock sägas att många av mina funderingar enbart bygger på mina egna Wikileaks; jag har inte sett på några Östermalmsfruar och vad jag vet så är inte Päls-Bruno längre kvar i branschen så trovärdigheten kan man rätta ifrågasättas. Men minns jag rätt så hotades Päls Bruno av aktivister så ni ser att det finns i alla fall mycket som utgår från Tranås i vår oroliga värld.

Tranås bandylag för dock en tynande tillvaro och är inget hot mot vare sig Västanfors eller GBK så det är ju skönt.


Ark ork int, å int Leffe heller

The Ark skall gå i pension hörde jag på TV 4 nyheterna ikväll, RIP Ark! säger Syd, har man vunnit SCHLAGERfestivalen (ja, ja Euro Song Contest eller vad det nu heter) då är man för evigt dömd som förbrukad rocksjäl.

Leif Johansson skall gå i pension hörde jag på TV 4 nyheterna ikväll. RIP Leffe!, säger Syd. Har man vunnit pensions- och bonusfestivalen (ja, ja rättmätig ersättning eller vad det nu heter) då är man för evigt dömd till ett behagligt pensionärsliv.

Leffe har designat ett gott liv åt sig med 100 Miljoner i pension, huruvida Ark har några 100 miljoner förtäljer icke nyheterna. Men Leffe och Ark kan dela en "Warm and Cosy" filt drån OBH Nordica, elfilt var det till och med tror jag. Det kunde TV4 nyheterna berätta i ett reklaminslag ikväll.

OBH Nordica reklamen har en liten kvinna som sitter under filten och mår gott (efter att först frusit förstås) och av någon outgrundlig anledning har hon en gubbe som står ute på en altan mitt i vintern, men så tittar han in på kvinnan under filten, ler sitt vackraste leende, kommer in och kryper in under filten och då är det så där varmt och cosy, cosy, cosy som bara OBH Nordica kan ha det. Men nu sätter vi Salo under filten först och sedan får Leffe stå ute i kylan, sedan kryper Leffe in till Salo, DÅ skulle det inte bara bli varmt utan riktigt hett i nyhetssverige.

Sedan var det reportage om en kvinna som blivit vräkt från sin lägenhet i Södertälje. Innan vi alla såg fram emot att få se Dagens Dubbel från Solvalla.

Nog blir man lite trött ibland för nog händer väl annat i världen? Just det, glömde nämna att Zlatan kom in andra halvlek ikväll

Nyhetsinledningen var ägnad åt Östersund där man tydligen kopplat ihop toalettstolen med kökskranen, ja något i den stilen. Men nu är problemet löst och nu ski-er man snart högaktningsfullt i Östersund igen.........

Snökaos i Södra Sverige

Pratade med Skåneland idag och nu ligger det vackra Österlen under nästan en meter snö! Om det överhuvudtaget har hänt förut så var det länge sedan.

Sydsvenskarna är inte vana vid vinter och det blir lätt kaos och klass 1, 2 eller 3 varningar var dag. "SMHI har utfärdat en klass 1 varning då det kan komma upp till 5 centimeter nysnö", dessa skakande nyheter har man hört nu titt som tätt.

Sydsvenskarna är inte vana vid vinter och det blir lätt kaos och nya situationer uppstår. Undra på att det kan bli som denna rubrik från Dagens Nyheters förstasida skvallrar om:Undra på det, det brukar väl aldrig drälla runt skidåkare i de här skogarna. Otur är det och jag ger mig tusan på att den stackars skidåkaren hade bakhalt också innan det small. Eller också föll han för startskottet!

Nu skall man inte skoja om sådana här tragiska händelser men jag kan förstå älgjägaren, stavarna kan tas som två framben och med lätt framåtböjd åkstil, flåsande och frustande, ja vad säger ni själva?, nog skulle väl det kunna vara en älg.

Annars har veckans nyheter mest handlat om Wikileaks utsläpp av spännande detaljer samt Östersundbornas utsläpp som kan vara spännade men där vill man dock INTE ha några detaljer.

Jag ger mig tusan på att det är Storsjöodjuret som är boven i dramat. Han eller hon har säkert varit ute och slarvat i Loch Ness eller i någon annan göl och dragit med sig nåt sk-t hem till Östersund. Huuvaligen!


RSS 2.0