Jag sitter här i regnet och bläddrar lite

i nya MOJO som sagt;

Richard Ashcroft kom med en ny CD/LP i veckan. Som Verve-medlem var han fantastisk men jag är inte lika imponerad av hans soloalster. Till och med kan man kalla mig besviken.

"Boss Sounds" är månadens medföljande CD, en skiva där Bruce själv valt favoriter: Joe Strummer, Calexico, Ron Sexsmith, The Handsome Family är några av valen. Finns en ny DVD med Bruce Springsteen and E Street Band: "London Calling: Live in Hyde Park".

På sidan 22 en annons: Premium Swedish Cider": Kopparberg! findkopparberg.com. Vem har sagt att inte Bergslagen är med idag?

Marianne Faithfull är lite "hot stuff" f n och med i månadens MOJO också.

Yngsta dotter Syd fick en fråga om sidan 33: Vilket band är det och var är bilden tagen? Hon prickade in bägge: Band of Horses och Central Park NY.

Under rubriken "Real Gone" noteras att Ronnie James-Dio lämnat jordelivet. Magcancer.

På sidan 41 börjar en härlig intervju med Ian Hunter; den gamle Mott the Hoople mannen som gjort några fantastiska album i egen regi genom åren.

"Leader of the pack" - rubrik till en lång artikel om The Boss. Karta över Springsteen´s New Jersey.

(Något stör i bakgrunden: jag hör att någon repris av Lotta Engbergs allsång går på TV, huuvaligen)

I MOJO:s 34 sidors skivrecensioner får bland annat; Danger Mouse and Sparklehorse, Delta Spirit, Sheryl Crow, Steve Miller, Tom Jones(!),  James Apollo och School of Seven Bells fyra stjärnor
Otis Taylor får fem och betyget "Mojo Instant Classic".

Och gamle Roy Harper har gjort en livespelning och Roger Waters skall turnera med "The Wall" nästa år. I Stockholm i maj tror jag.

Det finns mycket spännande att finna i MOJO en regnig f m i Juli.

Undrar om jag måla lite inomhus nu eller ta en löptur i regnet?

Vad är det som slår mot fönstret?

Regndroppar!
Nog för det behövs för det är supertorrt på Österlen där solen strålat från en mestadels klarblå himmel under tiden vi varit här. 25-30 grader varje dag, frukost ute varje dag, utom idag då.......tänk att det skall behöva regna just idag då jag hade tänkt ligga i en solstol hela dagen..... och läsa Ulf Lundells senaste litterära alster efter att jag nu avslutat Patti Smiths bok "Just kids", en bok f ö väl värd att läsa och ett tidsdokument över New York under sent 60 och tidigt 70-tal. Så blev det med den solningen.....

Danmark är dyrt; på vägen till Bryssel så köpte jag min älskade tidskrift MOJO på Kastrup för 122:-, dubbelt pris mot hemma. Men vill vi avstå intervjun med Springsteen och 34 sidor med skivrecensioner. Passar bra nu när det regnar.

Uffe, Uffe, Uffe!

skanderade publiken igår och tre inrop av Lundell. En kanonspelning på Kronovalls slott. Fru Syd var också väldigt entusiastisk, och ändå är hon inte lika Lundellfrälst som undertecknad. "Den bästa spelning jag sett med Lundell", sa fru Syd. Det vill man höra när man inte är där.......

Och själv; Bryssel, möte, macka, kaffe, möte, mineralvatten, kaka, möte, mineralvatten, möte, kaffe, liten macka, mineralvatten, bil, incheckning, äppeljuice. Det var en lång dag i alla fall. Visst är det väl synd om mig?? Lite i alla fall? Nej OK man skall inte klaga och jag såg Lundell tillsammans med äldre broder Syd redan 1976, det var också en kanonspelning, tror jag....

Uffe, Uffe, Uffe!

Lite news from "Down under"

En av Syds favoriter;


Är det inte typiskt

att precis den dag då Ulf Lundell spelar 14,76 km från sommarstugan då måste Syd göra en dagsresa till Bryssel. Just denna dag! Som inte är idag utan imorgon.

Sommaren går i musikens tecken dock måste jag erkänna att mitt eget spelande (ja på grammofonen menar jag, fast nu är det ju I-pod och annat som är grammofon) går ner i varv, dock aldrig lägre än 33 och 1/3 varv per minut som ni gamla LP älskare känner till.

Nej på semestern då byts CD-spelaren ut mot yxa och målarpensel samt simtag i havet. Det är inte så dumt det heller!

Sommar är "Sommar" på P1 och jag försöker verkligen att vara positiv men nog har det blivit sämre de senaste åren, mycket ego är det och mycket ointressant.

"Mördare okänd" och "Midsumer Murders" får vara trösten nu när Fotbolls-VM är slut och Premier League inte har börjat.

Lite info på slutet: Jag väntar på några CD och en LP! från USA så helt lugnt i "kojjan" lär det inte bli!
We will! We will! Rock you! Brukar jag ropa till fru Syd så här på morgnarna! och då blir hon så glad...


Syd James goes public!

Hämtat från Dalarnas Tidningar nätupplaga:

Love, Peace and Understanding

sjöng gruppen Brinsley Schwarz kring 1970 på en LP med samma namn. För övrigt en väldigt bra skiva och föregångare till den s k Pubrocken som Syd alltjämt starkt gillar.

Nu var det inte "understandning" men väl "Peace and Love",  festivalen i Borläääänge i helgääään  ni vet. Syd bevistade P&L på lördagen för att i ordning beskåda och belyssna; Roky Erickson - väldigt bra, Roffe Wikström - mycket bra och John Fogerty - fantastiskt bra. Däremellan; Janossi - uhum, Mando Diao - jo då de har några hyfsade låtar men för mycket pop-stuk för mig, Amanda Jensen - OK. Sedan skulle Jay Z, den verkliga kanonen, få avsluta hela P&L. Ja, jag erkänner förbehållslöst- jag ogillar starkt rap & house, hip-hop och alla andra dataanimerade arter. Sedan får det vara Jay Z eller vem det vill. Sedan är jag HELT säker på att recensionerna blir precis tvärtom. Både vad avser Jay Z och Fogerty, Wikström finns nog inte ens med.

Jay Z som person har jag inget emot, han snarast imponerade när han var gäst hos Skavlan i vintras. Men scratch, rap, och annat jox - bitte sehr nicht gut! Vilket leder oss osökt till våra Kameraden i söder. Det brukar inte vara så men jag måste erkänna att Tyskland är rasande bra i VM. Riktigt, riktigt imponerande.

Tidigt i turneringen varnade Syd för Uruguay och varför inte Uruguay - Tyskland i final?

Jag tänkte lyssna lite på min "Roffe Wikström Live" en stund innan John Blund men nu är John rätt så påträngande så Roffe får anstå.

Och Liverpool har fått "halvsvenske" Roy H som nu manager. Det blir bra det. Inte denna säsong kanske men nästa, då tror jag Champions League är hemförd till Anfield.

Och Svanbergs avgång närmar sig(?), tänk så det kan bli, när BP-oljan strömmar ut under hela maj, hela juni och nu i juli och så blir det orkaner. Syd lägger in ett litet (?) ovan för att inte påstå att det som Syd skrev den 30 april skall verka så där "vad var det jag sa"-aktigt. "Svansjön" - döpte vi ju om Mexikanska Golfen till - och det stämmer ju bra fast tvärtom så att säga.....

Ja, ja John, jag kommer. Det är bara så varmt så man kan knappt sova.


RSS 2.0