Sällan har så många haft så få att tacka för så lite

ungefär så uttryckte sig engelska media efter Englands debacle i fotbolls-VM och tillade: Att om vårt försvar under andra världskriget varit så dåligt som vårt försvar i söndags då hade vi varit tysktalande sedan 1940.

Nej, det var inte bra som sagt och VM vill inte riktigt tända till, åtminstone inte för Syd. Vem skall man nu hålla på? Tyskland, det bär emot men kanske ändå. Eller Spanien? Eller Uruguay? Eller...?, ja man behöver inte vara nervös i alla fall och det är alltid en tröst i fotbollsbedrövelsen.

Peace and Love festivalen går av stapeln i närliggande ort. Finns en del intressanta artister men frågan är om känslan blir rätt när man skall titta på Roky Erickson ståendes på en gräsplan med solen i ansiktet. Festivalartisterna är dock bra till skillnad från festivalen på hemmaplan; någon som heter Ola kommer. Lasse Berghagen, Linda Bengtzing och så det alldeles fantastiska nyskapande bandet Rydell & Quick. 

Man tar sig för pannan, suckar tungt, drar en filt över huvudet - nej det blev för varmt känner jag - och funderar; Att gå eller inte gå, det är frågan. Eller skall man ta 1400 intjänade sikener och göra P & L i dagarna tre, eller skall man slå på skivspelaren istället?

Ja, man har tunga frågor att fundera över!

Runan, Capello, Steve och Syd.

Ibland "roar" Syd sig med att läsa "Dödsrunor" eller "födelsedagsbeskrivningar" som skickas in till våra tidningar. Det som roar Syd speciellt är sådana där runor där man lägger stor vikt vid oväsentligheter eller som slutar i ett stort frågetecken.
Jag kan inte undanhålla er en runa som jag läste i en av de stora morgontidningarna häromdagen, den avlidne själv bryr sig säkert inte men jag byter i alla fall namn och några ortsbeteckningar men i övrigt är allt intakt.

"Evert Gustafsson, Västerholmen har avlidit 94 år gammal. Närmaste anhöriga är framlidne hustruns släktingar; Bror och Vera.
Evert var född i X och växte upp på H-holmen, ett litet fisketorp fyra distansminuter från X. Därifrån levererades sill till Hallarna i Storstan. Evert gick till sjöss 1936, efter 2 år var sjöpraktiken klar och två år senare tog Evert sjöbefälsexamen. Efter några år i V-bolaget anställdes han på 1950-talet hos B-bolaget där han förde 28 fartyg. Evert blev medlem i Suezkanalens lotsförening och i andra sjöbefälssällskap. Då jag uppvaktade Evert på hans 80-års dag, så berättade han för första gången om den torped som missade oss på M/S Saltsjön i oktober 1939 i Nordsjön."

Och sedan? funderar man nu som läsare; nej det var inget mer, det var slut där. Lite trist känns det....... men det är klart att just uppgiften om uppväxtplatsens exakta placering fyra distansminuter från X, 28 fartyg och en missad torped 1939 är viktigt, 1996 fyllde Evert 80 år och då hade han burit på torpeden som ett ok i nästan 60 år. Det hade han sluppit om torpeden tr...nej nu skall vi inte gräva i det gamla utan se framåt, som han sa, den gamla verkstadschefen i M när revisorerna kom på besök. 

Då känns det bättre att se fram emot dagens match i VM mellan Tyskland och England. Endera kommer Capello att hyllas eller också blir det en dödsruna även där.
Hjärtat säger England, hjärnan säger; nja det här blir tufft men så säger hjärnan igen; det är dags nu; Vi går vidare, möter Argentina i Kvarten, guds hand är på UK sidan denna gång och det blir semi och sedan blir det....

Nu skall jag spela lite Steve Winwood som i dagarna släppt en fyr-CD box men gamla godingar, den har jag  inte införskaffat ännu, men det skall bli. Nu kör vi en gammal vinyl. Tänk Steve var bara 17 år när "Keep on running", "I´m a man" m fl spelades in. När en annan var 17 då såg man bara ut som sjutton.

Knätofsarna lämnar jag hemma, säger Syd James

mycket bestämt, midsommar och små grodorna får ursäkta.
Det har varit mycket nu; ett tag, och jag vet att ni kära läsare undrar om Syd redan tagit en Midsommar-siesta men så är inte fallet. Fallet är istället; Fotboll! VM kanske inte sprakar men som vanligt så tar det sig efter första omgångens ängsliga "vi får inte förlora"-spel.

Frankrike, Italien och Danmark har gjort sorti. England, Spanien eller Tyskland, kan de försvara de europeiska fotbollsbastionerna? Nja, nog tycker jag det lutar åt Sydamerika, kanske en underdog som Uruguay når långt. Vi får se. Hjärtat slår som vanligt för England men imponerad av spelet är jag inte ännu. Och England-Tyskland på söndag blir en rysare.

Annars har man ju haft svårt att släppa den oerhörda romantiska känsla som man burit på sedan förra lördagen. Nu överdriver jag.

Barnes & Noble i USA sköter leveranserna; nu lagom till midsommarhelgen så landade bland annat nya Anders Osborne CD "American Patchworks". Anders O är en annan artist som Randy i USA introducerat. Thank you Randy! I really enjoy the new CD; more rough than the last one!

I övrigt skall jag lyssna på en ny bekantskap "Grace Potter and the Nocturnals", har ingen aning vad det är men visst låter namnet lite häftigt..

Glad midsommar!

-Grace Potter, are you coming? We are dancing something called "Little frogs" hännä, å ta mä däg Nocturnals å´*.
Ja det låter lite häftigt, eller hur?

*När det är midsommar skall man prata lite så där nationalromantisk som ALLA i Dalarna gör.

In the summertime

den gamla låten med Mungo Jerry har jag inte med på min "sommar-CD" som jag nyss färdigställt och som kommer att bli en liten sommarpresent till mina vänner vare sig de vill ha den eller inte. Den är ganska snäll, speciellt i början, nästan så snäll så jag själv börjar fundera vad det är för fel. Men så klämmer jag in låten "Monkey" med Richard Lloyd som låt sex och då skaver det lite i både örat och själen.

Först hade jag tänkt göra en temaskiva på Oljan i Golfen som jag tjatar så mycket om men nu skall ju Svanberg träffa Obama eller om det nu inte var tvärtom. Skall bli spännande att se vad som kommer ut. Berg o Bama låter nästan lite som Pettersson o Bender tycker jag.

Sommaren är avkopplingens tid. Bland annat får man sådana här så trevliga mail;

Unna dig en tidning i sommar!

Passa på, prenumerera till solskenspris
nu när du äntligen har tid att läsa!

Beställ en sommarprenumeration»

Koppla av med din favorittidning på stranden, i hängmattan eller i solstolen i sommar. Njut av att du äntligen har tid att läsa, kryssa, få idéer och sommartips.

Välj din favorit bland 29 tidningar och magasin från Aller media – för bara 159 kr!

Vill du ha hjälp att välja?
Här hittar du alla tidningar från Aller media – just nu till solskenspris.

"Solskenspris" - solen lyser mest sin frånvaro så det lär väl bli billigt.

Själv ligger jag väl en fyra månader efter redan på de tidningar som jag HAR unnat mig, solskenspris eller inte.

Hur som helst. sommar-CD:n, en ny tradtion?  Vi får se; min musik trivs inte bäst i öppna landskap utan det skall nog vara lite mörkt och "nervigt" så där. Bland-CD är det. Vill du vet mer om den, varsågod:


Barack Obama ökar pressen på BP, det gjorde Syd James också!

Det blåser allt snålare kring oljebolaget BP och dess ledning och ordförande: Ni kan läsa artiklel i Dagens Industri bland annat. Barack är riktigt förbannad och VD:n klagar på att han får jobba för mycket....
 
Vem offras först; VD:n eller Svanberg. Ödmjukhet och hårt arbete mina herrar! det är en gigantisk miljökatastrof ni orsakat. Jag vill nu bara påminna om vad Syd James skrev redan den 30 april (nästan lite som Saida, den gamla spågumman);

Knappt hann gamle Ericssondirektören Svanberg få det riktiga hjältejobbet som ordförande i British Petroleum (BP) innan helvetet brakade loss i Mexikanska Golfen. En exploderande oljeplattform och tillhörande massiva oljeutsläpp.

Nej, Syd hyser absolut ingen skadeglädje det vill han med kraft betona men jag är rätt säker på att Carl-Henric Svanberg svär så att det hörs; varför i helvete just nu? Nu när jag kunde njutit av höga oljepriser och en därmed följande bonus? varför skall livet vara så orättvist?

President Obama ville han säkert träffa men inte under nuvarande förhållanden; i det som kan bli den värsta oljekatastrofen någonsin. President Obama å sin sida ångrar säkert sitt beslut om att tillåta nära-kusten-utvinning av olja.

Många är med rätta upprörda och här kan man definitivt inte ´"gjuta olja på vågorna" för det är precis det som är problemet. Ve och fasa är det!

Nu skall man försöka bränna bort oljan på havsytan innan den når land och de unika värden som riskerar att förloras och mexikanska golfen tenderar att bli ett Waterloo för både BP och Carl-Henric.

Skulle nu oljan fortsätta att pumpas upp samtidigt som "Hurricane-säsongen" närmar sig då blir det inte roligt, och Carl-Henric får avgå och mexikanska golfen döps om till "Svansjön".

Jag sätter 20 spänn, någon som sätter emot?

Nu får du ge dig, vi hinner inte, sa Syd mycket bestämt!

Vi blev lite oense,  fru Syd och jag, en kvällen i veckan:

- Nu måste vi tvätta veranden, sa fru Syd!

- Jag hinner inte, så det blir ingen rengöring sa jag mycket bestämt, jag tror till och med att jag sa "fan" vi något tillfälle.

- Veranden SKALL tvättas innan fredagen!

- Nej, det får vara som det är, vi hinner inte, sa jag! Jag tror till och med att jag sa "För fan" vid något tillfälle.

I alla fall så håller jag med om att det blev bättre när jag tvättade veranden med min Verandatvättmaskin, såpa och eftertorkning. Luktar gott gör det också!

. Vi måste plantera mera blommor, vi kan ju inte ha tomma krukor som står och skräpar nu till studenten, sa fru Syd!

- Nu får du ge dig sa jag, vi hinner inte, vi har fullt upp ändå! Jag tror till och med att jag sa "jävla krukor" vid något tillfälle.

Men jag håller med om att det blev bra, med blommorna. I krukorna som stod där och skräpade. Tänk vad man hinner med ändå.

- Har du fått igång fontänen? Ja det var fru Syd som frågade.

- Nu får du ger dig, sa jag, vi hinner inte!, jag tror till och med att jag svor lite igen. Typ "jävla fontän" eller något sådant

Men det är allt trevligt med lite porlande vatten så här i trädgården, det håller jag med om.

Det här med trädgårdsfontänen gav mig dock en idé om att jag skall erbjuda BP och Barack Obama mina tjänster. De behöver ju någon som stoppar den här oljeläckan, jag tror jag är mannen för uppdraget:  Vår fontän sprutar alltid glatt ett par dagar efter att jag rengjort den, sedan är det stopp!

- Samma procedur igen. Jag öppnar och sedan stänger den igen. (Man hör lite vattenpys av och till, det skall erkännas) 
Så jag tror jag är en naturbegåvning på området, jag skulle kunna ta med vår lilla trädgårdsfontän, placera den över borrhålet I Mexikanska golfen,  full sprut ett par dagar och alla skulle misströsta, men så, stopp!
Inte en droppe efter två dagar, det ni!

Men det är förstås med mig som med BP, jag har inte testat mina åtgärder på 1500 meters djup och jag kan inte heller lova något bestämt! Men ett försök skulle det i alla fall vara!

Rätt skönt att studentveckan är över.
-


RSS 2.0