I´m so sorry - jag beklagar

Men jag kan inte känna tillstymmelse till intresse för Victoria och Daniel, det är nästan lika ointressant som Schlagerfestivalen. Då är det skillnad med Mors Dag! Den dagen tilldrar sig min hela uppmärksamhet!

 Långtidsplanering - romantisk middag - frukost på sängen - nja nu överdriver jag lite kanske men jag kunde i alla fall väcka fru Syd med den spännande nyheten att Millwall  slog Swindon med 1-0 och går upp en division och närmar sig Premier League. Det tyckte fru Syd var lika ointressant som något annat jag nämnt.

Om det är romantik att putsa fönster så har jag varit väldigt romatisk idag - så romantisk att jag nästan har sendrag i putsarmen.

Och nu när jag sitter här och författar mig lite så sökte jag på Spotify och upptäckte då att Neil Young´s "Greendale" finns i en tredje version; "Greendale Acoustic Live at St Vicar" Tänk om jag hade vetat det tidigare - då hade fru Syd kunnat få den skivan i Mors Dags present.

Undrar jag om fru Syd hade blivit glad.....? Hon fyller ju år snart så.......man vet aldrig vad Syd har i sin presentkartong.

Det gäller att skilja agnarna från vettet

annars kan det bli riktigt tokigt. Läste i Dagens Ny heter eller om det var i Svenska Dag bladet att detta med särskrivningar (sär skrivningar) blivit ett allt större problem i det svenska språket vilket kan få märkliga effekter om man inte passar sig.

Syd tycker det är bra att detta uppmärksammas. En söt liten barn mening (barnmening) kan med sär skrivning t ex bli en provokativ handling mot ordningsmakten;

-Titta på Kalle, han är allt en liten dumsnut han, och då ser man framför sig en liten 6-åring, eller 7 som gör något tokroligt sådär och man ler lite sådär vuxentrevligt-titta-på-barnaktigt.

Men med lite särstavning blir det något helt annat;

- Titta på Kalle, han är en allt liten dum snut han, säg den polis som inte blir provocerad av detta. Liten och dessutom dum!

Nej det gäller att hålla ihop!

I dagens tidning (DN) fanns en annons om "Författarträff"; "Börje Salming signerar sin nya bok på Akademibokhandeln". Salmings storhet som ishockeyspelare har jag den djupaste respekt för men författare; jag satte nästan téet i vrångstrupen och såg framför mig Salmings ambitioner att bli en ny Stieg Larsson. Men jag blev sedan lugnad av boktiteln: "Grilla med Salming". Låter som en lagom djup författarträff.

Annars hör jag att omröstningen i Schlagerfestivalen pågår så nu blir det väl nya krigsrubriker i AB och Expressen. Att åka ur tidigt måste betraktas som något av en "kvalitetsstämpel" och Bergendahl  borde inte fått ett totalt sammanbrott eller vad hon nu fick efter utslagningen i veckan. Jag undrar förresten om Japan, Island och Norge som ännu fångar val har en valfestival när man har fest i val.

Nu skall jag inta sovläge!
"SJ vad god dröj, din plats i kön är nu 21" då far tankarna

iväg och jag börjar bläddra bland några av de skivor så råkar stå just där; på hyllan vid telefonen. "T" och "W" råkar det vara, i den ordningen.
13th Floor Elevators "Bull of the Woods". Släpptes i original 1969, undrar hur Rocky Erickson mådde då måntro? och titta där har vi "The Grizzly Man", Werner Herzogs dokumentärfilm om Timothy Treadwell som levde och dog bland Grizzlybjörnar uppe i Alaska. Fantastisk film med musik av Richard Thompson, den gamle folkrockaren från UK.
Jag köpte de flesta av hans och Lindas remasterade skivor ser jag nu när jag bläddrar vidare. "I want to see the Bright Lights Tonight" är ett av min favoritspår.
 
Asch smög sig TOTO in här?, studiobandet som jag aldrig gillat riktigt även om de gjorde några bra FM-radio låtar. Egentligen köpte jag aldrig TOTO heller när jag nu tänker efter, det var en felleverans från HMV i England. Jag retunerade halva sändningen för de hade i alla fall ingen koll på vad de skickat. Två stycken TOTO till och med, ospelade. John III gillade TOTO.

-Du är fortfarande placerad i kö, du har plats 19

Traveling Wilburys, vilken fantastisk supergrupp det var; Tom Petty, Bob Dylan, George Harrison, Orbison och Jeff Lynne, sanslöst.
Ja visst ja, Richard Thompson "Starring as the Human Fly", nej inget jag spelar för fru Syd. Knepig skiva. Köpt på HMV i London ser jag £14,99.

Hemkopierad Walter Trout and  the Radicals, ja visst ja, de skickade Randy till jul för några år sedan. Undrar hur de har det borta i Minnesota och St Cloud?

"Pour down like Silver" ännu ett av Richard och Lindas alster, står där bredvid "Hokey Pokey"

-Du är fortfarande placerad i kö, din plats är nr 18

Tinariwen "Aman Iman; Water is life". Ökenrock. De var uppe på Urkult för ett par år sedan, borde ha sett dem men det var lite dyrt tyckte stämman, sen lördagskväll uppe i Näsåker. Ja, så det kan va´.

Titta, Thin Lizzy "Live and Dangerous" av många ansedd som en av de allra bästa Liveskivorna. Såg dem på Hovet någon gång kring 1979-80, vi hade den blå "Folkan" kommer jag ihåg. Samåkte från Västerås och när vi kom tillbaka så hade de slangat ur all bensin. "The Boys were back in town".

-Du är fortfarande placerad i kö, din plats i kön är nr 16.

"Don´t believe a word" sjunger Lizzy på spår 11 och det är det närmaste spår man kommer den här kvällen..

- Hördu, fru Syd, nu skiter jag i det här! Nu har jag suttit i 20 minuter och är fortfarande bara på plats 16!!

-Ha tålamod, säger fru Syd

-I helv... heller, de vill inte har några kunder på SJ och nu känner jag mig både "Live and Dangerous"! och jag vill hellre se "The Bright Lights Tonight" än att sitta här och mögla. Nu lägger jag på, sedan får TOTO sjunga "Hold the line" hur mycket de vill!

-Du är fortfarande placerad i kö, din plats i kön är nr 16. "Suicide" sjunger Lizzy och det blir det om jag inte lägger på direkt!!

-Vi måste få biljett, säger fru Syd

-Nu har jag lagt på,  Sha la la!! (Thin Lizzy spår 15.)Stora frågor tynger inte Syd

Det grekiska dramat fortsätter att sätta spår i de europeiska börserna, ni som regelbundet läser Syd är inte överraskade av någonting, ja nu överdriver jag lite kanske men, att finanskrisen skulle vara över har vi ju avfärdat tidigare. Vi får nog se det som en strukturell förändring som varaktigt ritar om vår världsekonomiska karta.

Bråk i Thailand mellan rödskjortor och gulskjortor, det skulle nästan kunna vara ett huliganbråk av "bästvärsta" slag.
 
Nordkorea hotar med krig för att man själva har sänkt ett fientligt fartyg.

Men dessa saker tynger inte Syd inte. Nej då vill det till tuffare rubriker som till exempel:

"Annie Lennox växte upp utan badrum"  eller

"Få livstidsdömda återfaller i brott" eller det allra tyngsta reportaget i veckan;

den lokala tidningens djupa reportage över två sidor med stor bild med en sörjande som lägger blommor vid trottoarkanten. Bussolycka? Nej då, utan katten Felix (eller vad han nu hette den lille rackaren) överkörd på gatan! Och han blev inte äldre än 8 månader. Nu krävs krafttag mot trafiksituationen.

Det här är saker som berör och väcker Syds luggslitna uppmärksamhet.

Annie L påminner om Monty Python sketchen där man överträffade varandra om taskiga uppväxtförhållanden. Någon växte upp i en skokartong och någon växte upp utan uppväxt till och med.

Att livstidsdömda återfaller i brott borde inte vara en nyhet. Ingen livstidsdömd borde under sin livstid kunna återfalla i brott även om Syd nu vet att livstid inte är livstid i det här fallet. Det kanske vore trevligt att tillämpa i verkliga livet;  - Det här är din utmätta livstid hör man honom säga och så lever man på år efter år och börjar bli lite orolig och då helt plötsligt så säger han igen: Nja, jag bara skojade lite grann förut, här får du 25 nya år! Inte så dumt.

Det här påminner mig om rökningens förkortande effekt och tuffa rökare i 22 och ett halvt års åldern som säger; om jag blir 73 eller 74 spelar ingen roll. 

Fråga en 72 åring vad hon/han tycker...

Nej, nu blev jag lite tungsint ser jag och vad passar då inte bättre än att berätta att jag väntar på "Band of Horses" nya CD och två stycken med "National".

Nu är jag lättsint igen. men överväger i alla fall att sluta med den lokala tidningen; herregud lite krav måste man få ställa; inte ens färg på den där bilden. Och det var ju ändå Felix, Findus, eller nåt

Det är klart att vi skall hjälpa "Grekerna"

Hjälptes åt, det gjorde de redan på de gamla grekernas tid, så varför skall vi moderna, rationellt tänkande människor inte göra det idag.

Här finns inte plats för någon svensk "missundsamhet"; nej vem har inte varit på Rhodos och ätit hårdtuggad bläckfisk till musik av Mikis Theodorakis, fått solsting och bränt fötterna på en soldränkt strand. Skall man hämnas för detta och sätta ett sådant land på pottkanten? Nej är Syd´s storsinta svar.

Herregud om ni vill gå i pension vid fyllda 48, få bonus för man kommer i tid till jobbet och arbeta utan uppgifter i någon kommitte för en sjö som torkade ut redan på 30-talet, skulle ni då tycka att andra skall komma och lägga näsan i blöt? (nu tänkte jag inte på den torrlagda sjön utan mer på att lägga näsan i blöt i Egeiska havet). Det här är förmåner som man verkligen jobbat för att få och då skall väl inte andra ta bort dem bara för att man har några hundra miljarder i skuld.

Vi är lite orättvisa. Om man nu bygger en fyrfilig motorväg i Grekland som slutar på en återvändsgata, eller bygger en bro över en icke existerande flod så har det skapat jobb i alla fall. Och någonstans skall ju ändå en motorväg sluta. Och tror inte på det här med mutade fotbollsdomare och dopade friidrottare!

Nej nu säger premiärministern i Grekland; Rhodos! För nu vet vi varken ut eller in. Vi kan inte handla på Kreta längre och snart flyger våra sista Euro sin Kos. Det är väl själva Attila också! Ha tålamod!
Att få ordning på Greklands ekonomi blir ett riktigt Maratonlopp.


Syd famlar i mörkret

Syd tog sig en liten tur söderut häromdagen, jag igår var det egentligen. Eftersom jag hade ett möte 50 mil från hemmet med start redan 09.30 morgonen därpå så tänkte Syd vara lite smart och åka en bit redan kvällen innan för att inte behöva gå upp vid 2 halv 3 tiden för att hinna fram.

Glad i hågen bokades sent på onsdag kväll ett hotellrum "söder om Gränna" med den glada inbjudan, "du åker fortsätter mot, förbi Gränna - det är tre skyltar, du kan inte missa".

Jo det kunde jag. Kom iväg först vid 21-tiden och vid 00.30 passerades Gränna första gången. 01.25 passerades Gränna för andra gången, denna gång dock från Söder. Och  nu var frågeställningen; "Vad sa damen egentligen? Var det mot Gränna eller förbi Gränna? Förbi hade jag åkt och neråt Jönköping var det bara att konstatera faktum, jag HADE missat de där tre skyltarna som jag inte kunde missa. Ingen att fråga; det är nämligen inte så mycket som är öppet vid 01-00 tiden på en motorväg. 118118 blev räddningen, de fick fram en karta och vid 02.00 tiden kunde jag lägga mig på örat. Det blev liksom tvärtom som ni ser; istället för att gå upp vid 02-00 tiden för att hinna fram fick man nu gå och lägga sig den tiden för att hinna fram.

Det spelade ingen roll att jag hade mina nya CD-skivor i bilen, jag konstaterade inte bara faktum; ojdå så synd att jag missade den där avtagsvägen för några mil sedan. NEJ jag blev lite irriterad. Kunde inte lyssna koncentrerat och nog tusan kunde jag helt plötsligt se där där tre, tidigare helt gömda??, skyltarna. Och då sa jag till mig själv; Din förb----de.....

Nu skall dock sägas till mitt försvar att jag körde fort, var jättetrött, det var mörkt och...........vadå? Inte köra så fort, när man är trött och det är mörkt. Vaddå dåligt försvar? Ja men........

Ingemar räddning vid hotande Kupolenbesök

För er som inte vet så mycket om de stora metropolerna kring Syds hemort kan berättas att det i närområdet finns ett väldigt stort shoppingscenter dit det välfärdas från både när och fjärran. Dock inte Syd som gått med i klubben: "Våga vägra Kupolen". Nu föll det sig dock inte bättre än att en samåkningsresa arrangerades så att Syds steg fick styras mot just denna Kupol.
Ivrig att hålla humöret uppe på medföljande så lovade Syd att sitta med en kopp kaffe och några tidningar och vänta under shoppingstunden.
Så gjordes men redan efter 10 minuter insåg Syd att detta med shopping-centers inte är hans bästa gren.

Ingemar? tänkte Syd, undrar om Ingemar har öppet trots att det är 1 maj? Stegen styrdes omgående ur Kupolen med riktning mot Ingemar och efter att passerat förbi ett demonstrationståg (inte något vanligt 1 maj tåg utan något annat tåg, men i min oerhörda glädje när jag såg Ingemars nuna titta ut genom dörren från skivbutiken kunde jag ej notera vad man demonstrerade för alternativt emot) och in till skivbutiken!

När Ingemar och jag träffas då uppstår kreativa tankar och handlingar varför jag en knapp timme senare kunde lämna butiken i sällskap med;
 Wille Nelson "Country Music"
Jayhawks "Live from the Womens Club part 1" (Part 2 har jag förut så ni kan vara lugna)
The Hold Steady "Heaven in Whenever"
Pete Yorn "Live from New Jersey"
Freddy Johnston "This Perfect World"
Richard Thompson "Live from Austin TX"
Jon Allen "Dead man´s suit"

Vad tusan blev så många? frågar ni nu och det frågar jag också, NU när jag ser listan sammanställd. Men jag har en bra deal med Ingemar så vi skall nog klara av detta trots allt.

Sedan rusade jag snabbt tillbaka och in på shoppingcentret, tillbaka dit jag släpptes av och nu skall hämtas upp. Och så kommer fru Syd gåendes och frågar; "Har det gått bra att sitta här och vänta på oss?" Och då kan jag svara; "Absolut, inga problem".

Sedan avslöjas min utsvävning förstås när jag ber Fru Syd att poängsätta de skivor jag köpt under den fortsatta bilturen. "Jon Allen" fick högsta betyget. En fick jag ta ur på en gång och dom andra var "helt OK".


RSS 2.0